Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 02 /15:41

Vilniaus bare su drauge sumuštas atlikėjas Alen Chicco: „Tokia ta Lietuva“

Praėjęs savaitgalis atlikėjui Tomui Alenčikui-Alen Chicco įsiminė kaip itin nemalonus – apsilankymas viename bare vaikinui baigėsi užpuolimu ir sumušimu.
Sumuštas Alen Chicco
Sumuštas Alen Chicco / Asmeninio albumo ir 15min nuotr.

Alen Chicco nuotrauka, kuria šis pasidalijo sekmadienį savo instagramo paskyroje, jo gerbėjus privertė nemenkai sunerimti. Ant atlikėjo veido buvo matyti sumušimo žymės.

„Ne, tai ne filtras. Tai Lietuva“, – publikavęs minėtą nuotrauką rašė Alen Chicco.

Asmeninio albumo nuotr./Sumuštas Tomas Alenčikas-Alen Chicco
Asmeninio albumo nuotr./Sumuštas Tomas Alenčikas-Alen Chicco

15min susisiekus su Tomu, jis pasakojo, kad buvo užpultas naktį iš šeštadienio į sekmadienį Vilniaus bare „Pilėnai“. Atlikėjo teigimu, sumuštas buvo ne tik jis, bet ir jo draugė, su kuria tą vakarą linksminosi.

„Nukentėjome dviese, trečia mergina nebuvo sužeista, tiesiog ant jos daugiausia rėkė“, – 15min pasakojo atlikėjas. Jis teigė puikiai prisimenantis tai, kaip kilo konfliktas, sukėlęs smurtą, tačiau negalintis pasakyti, kodėl.

„Antrą valandą nakties po mano koncerto mes ėjome į barą išgerti. Su kambarioke gyvename prie pat baro „Pilėnai“, bet niekada ten nebuvome užėję, nežinojome, koks tai baras, kas ten vyksta. Po koncerto buvau su savo peruku, makiažu. Mes įėjome į tą barą, ten buvo tokia aplinka, tarsi būtum patekęs į komunistų-metalistų sambūrį“, – atsiminimais dalijosi Alen Chicco.

Kaip teigė jis, tąvakar draugų kompanija tiesiog norėjo išgerti po vieną alaus ir traukti namo. Vis dėlto planai pasisuko netikėta linkme.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alen Chicco
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Alen Chicco

„Atsistojome prie baro ir kažkokia mergina atsisukusi pasakė: tu vyras. Aš pradėjau juoktis: na taip, jeigu taip nori mane pavadinti, tai gerai. Ji pasakė: jums nereikėtų čia būti. Kažkuriuo momentu atsisukau į kitą pusę ir man į veidą tiesiog trenkė, be jokių perspėjimų, užkalbėjimų ar ko nors panašaus. Apsvaigau nuo to smūgio“, – skaudžias patirtis pasakojo atlikėjas ir pridūrė, jog užpuolėjas buvo „neonacis“.

Anot muzikanto, būtent tuo metu bare prasidėjo sumaištis. Netikėtai pasirodęs dainininko pažįstamas pasiūlė kuo skubiau eiti iš konflikto vietos.

„Pasakiau, kad negaliu išeiti, nes čia liko mano draugės. Tada pamačiau, kad mano draugė, kambariokė, yra nustumta ant žemės ir ją spardo“, – kalbėjo muzikantas ir pridūrė, jog tiek jam, tiek jo draugei trenkė tas pats vyras.

Vėliau, kaip teigė Alen Chicco, smurtautojas buvo begrįžtąs vėl trenkti, bet trečioji trijulės narė užstojo atlikėją. „Jis kažkodėl jos išsigando, gal dėl to, kad ji labai garsiai rėkė“, – svarstė dainininkas.

Organizatorių nuotr./Alen Chicco
Organizatorių nuotr./Alen Chicco

Netrukus vienas iš kompanijos narių iškvietė policiją ir smurtautojas buvo išvežtas į areštinę. Kaip 15min patikino Vilniaus policijos atstovai žiniasklaidai, tąvakar vyrui buvo surašyta administracinė bauda.

„Kodėl aš norėčiau išviešinti šitą istoriją? Nes tai yra toks baras, kuriame šis scenarijus gali pasikartoti“, – apie tai, kodėl prabilo garsiai, kalbėjo atlikėjas. Jis prisiminė ir liūdnai pagarsėjusį „Psichbarį“, kuriame konfliktai buvo itin dažnas reiškinys.

„Patys barmenai nieko nedarė. Ten nėra apsaugos. Paskui mes išėjome į lauką ir pats savininkas pasakė: tai ko jūs čia atėjote? Ir nebuvo nieko, kas sustabdytų užpuoliką“, – incidentą prisiminė Alen Chicco.

Po kilusio konflikto atlikėjo akis vis dar yra užtinusi, o jo draugei teko kęsti pilvo skausmus, kadangi smurtautojas spyrė būtent ten. Tiesa, kur kas skaudesnis liko moralinė skriauda – įsitikinimas, jog Lietuvoje tokio tipo išpuolių vis dar vyksta.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Alen Chicco
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Alen Chicco

„Tai ne pirmas kartas, buvo pasitaikę ir per „Baltic Pride“, ten irgi buvo kažkoks nacis arba homofobas. Čia jie visi tie patys, kurie tiesiog nekenčia tokių žmonių, kaip mes“, – sakė atlikėjas ir užsiminė, jog, jeigu į barą būtų užsukęs vienas, tikėtina, būtų sužeistas kur kas stipriau.

Tiesa, pareiškimo dėl užpuolimo dainininkas taip ir neparašė.

„Tą vakarą blogai jaučiausi, sirgau, todėl nevažiavau rašyti pareiškimo. Dabar su draugais galvojame, kad vis dėlto parašyti reikėjo, kad jis sumokėtų arba kad baras prisiimtų atsakomybę“, – svarstė atlikėjas.

15min Vilniaus apskrities vyriausiasis policijos komisariatas patvirtino Alen Chicco nupasakotą istoriją. Anot jų, iškvietime buvo nurodyta, kad konfliktui užvirus mušėsi apie 10 žmonių. Policijos automobiliams atvykus, muštynės jau buvo nutrūkusios. Vienam žmogui, gimusiam 1974-aisiais, buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas, priimtas nutarimas.

15min paskambinus feisbuke baro „Pilėnai“ nurodomu kontaktiniu numeriu, atsiliepė vyras, teigęs, kad jis nėra baro savininkas, tačiau esąs „atstovas spaudai“.

„Koks atlikėjas? Kas atlikėjas? Čia tas, kur Belarusijoje buvo?“ – paminėjus Alen Chicco vardą klausė vyras. „Mūsų bare niekas negalėjo būti sumuštas“, – skubėjo pabrėžti baro atstovas.

Tiesa, paminėjus, jog policija įvykį vis dėlto užfiksavo, pašnekovas atvejį staiga prisiminė ir pridūrė pats savo akimis jį matęs, tačiau kalbėtis apie incidentą atsisakė, vis siūlydamas užsukti į barą.

„Atsiprašau, ar buvote kada nors „Pilėnuose“? Užsukite, pamatysite, kad ten renkasi neformalūs žmonės ir jis nieko ten negalėjo nustebinti. O jeigu girtas susimušė, tai...“ – kalbėjo „Pilėnų“ darbuotojas.

Paklaustas, ar tikrai barmenai nereagavo ir apskritai nereaguoja į tokius smurto atvejus, baro atstovas sakė, jog jie esą nėra policija, tad neturėtų tvarkytis su tokio tipo bėdomis.

„Tam yra policija, mes nesame policija. Baras yra nesmurtinė struktūra, žmonės ten eina pasilinksminti“, – kalbėjo jis. Atsakyti į klausimus apie konfliktą atsisakęs pašnekovas pokalbio pabaigoje sušuko: „Jus ten nebuvote, šnekate nesąmones! Viso gero!“

Pamačiusi tai, kas nutiko Alen Chicco, apie situaciją savo instagramo profilyje pasisakė ir atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu, kuri su vaikinu susipažino projekte „X faktorius“. „Gyvenimas jus jau nuskriaudė“, – rašė ji.

Jazzu ne tik išliejo pyktį ant užpuolikų, bet ir pasidalijo Tomui skirtais gražiais žodžiais: „Myliu tave, tavo meną, tavo sielą ir tavo saviraišką. Tu darai svarbius dalykus, esi megatalentingas ir man vienas didžiausių įkvėpimų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius