-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje atidaryta Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė: Karolina Meschino aplankė čia dirbančią mamą

Šį šeštadienį vilniečius ir sostinės svečius į miesto Rotušę vėl sukvietė Tarptautinė Kalėdų labdaros mugė. Kasmet vienas pirmųjų apie artėjančias didžiąsias metų šventes paskelbiantis renginys turi kilnią misiją – padėti sunkumus patiriantiems žmonėms Lietuvoje. Mugės nepraleido ir socialinių tinklų žvaigždė Karolina Meschino, kurios nesustabdė net peršalimas.
Karolina Meschino su mama Asta
Karolina Meschino su mama Asta / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Renginio atidaryme svečius pasveikino mugės organizacinio komiteto pirmininkė, Suomijos ambasadoriaus žmona Ebba Michelsson, Tarptautinės Vilniaus moterų asociacijos valdybos pirmininkė Jurgita Butkevičienė ir mugės globėja ponia Silvija Skvernelė. Atidarymo ceremonijos metu šventinę nuotaiką kūrė berniukų choras „Ąžuoliukas“.

Vilniaus Rotušėje šiemet pristatyti net 35 diplomatinių atstovybių, tarptautinių mokyklų ir Tarptautinės moterų asociacijos Vilniuje stendai, kuriuose lankytojai gali rasti įvairiausių Kalėdų dovanų: nuo knygų, meno dirbinių, suvenyrų, maisto produktų iki prabangių kimono ar sporto atributikos iš visų pasaulio kampelių.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kalėdų mugės akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kalėdų mugės akimirka

Dar 11 stendų įsikūrę Rotušės aikštėje, kur yra įrengtas maisto kiemas, kviečiantis paragauti daugelio skirtingų šalių tradicinių patiekalų bei gėrimų, o mugės lankytojus linksmina Azerbaidžano, Kinijos, Rusijos, Rumunijos ir kitų šalių muzikos kolektyvai.

Kasmet mugės metu vykstanti loterija šiemet lankytojus nustebino įspūdingais prizais – prabangiu perlų vėriniu, Baltijos kruizu 4 asmenų šeimai ir galimybėmis laimėti dar daugiau įvairių dovanų – nuo italų ar prancūzų kalbos kursų iki poilsio puikiuose viešbučiuose.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kalėdų mugės akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kalėdų mugės akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Silvija Skvernelė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Silvija Skvernelė

Taip pat į Vilnių, specialiai iš Laplandijos Suomijoje, susitikti su mažaisiais mugės dalyviais atvyko Kalėdų Senelis Joulupukki’s, o šventinį šurmulį Rotušės aikštėje dar šį vakarą vainikuos Kalėdų eglutės įžiebimas.

Susipažinti su Kalėdų Seneliu progą turėjo ir kiekvienais metais mugėje dalyvaujanti Karolina Meschino. Jį čia aplankė šiemet Gvatemalos garbės konsule tapusią mamą Astą Meschino, kuri labdaros mugėje prekiavo šalį reprezetuojančias dovanomis.

Tiesa, Karolina Meschino mugėje dalyvauja nuo mažumės. Jos tėtis Antonio Meschino – Australijos garbės konsulas Lietuvoje, todėl anksčiau kartu su mama prekiaudavo australiškais skanumynais.

„Mama šiek tiek jaudinosi, nes irgi yra perfekcionistė, stengėsi atrinkti šalį geriausiai reprezentuojančius dalykus. Bet kiek mačiau – prie stendo buvo milijonas žmonių, net buvo sunku prieiti. Tad sekasi išties gerai“, – pasakojo K.Meschino.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karolina Meschino su mama
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Karolina Meschino su mama

O atvykti į mugę Karolinai nesutrukdė net ir peršalimas. „Kadangi sirguliuoju, tad šiemet atėjau tik palaikyti mamos. Nuo mažens kartu su ja čia dalyvaujame ir labai laukiame šios dienos. Gali būti, kad kitais metais su broliu turėsime savo stendą“, – 15min pasakojo Karolina.

Ir nors šiemet mugėje pavyko apsilankyti labai trumpam, K.Meschino mugėje spėjo sudalyvauti keliose loterijose, nusipirkti Vokietijos stende pardavinėjamus imbierinius namelius, vyno iš Argentinos.

„Kiekvienais metais labai laukiu šios mugės. Kadangi Kalėdos yra mano mėgstamiausia šventė, tad aš visur dalyvauju“, – juokiasi Karolina.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kalėdų mugės akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Kalėdų mugės akimirka

Tarptautinę Kalėdų labdaros mugę, padedama advokatų kontoros „Eversheds Saladžius“, Vilniaus Savivaldybės ir kitų idėją palaikančių įmonių bei organizacijų, rengia Tarptautinė Vilniaus moterų asociacija, vienijanti Lietuvos ir užsienio moteris iš diplomatinio korpuso, verslo ar visuomeninių organizacijų.

Mugės metu šiemet surinktos visos lėšos bus paskirtos net aštuonioms lietuviškoms organizacijoms, besirūpinančioms vaikų, moterų, neįgaliųjų bei senjorų gerove.

Kalėdų mugės akimirkos – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius