-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ž.Stakėnas 40-metį atšvęs su žmona Maltoje: svajoja apie aktorystę ir ūkį

„Likimas taip sudėlioja, kad trankius gimtadienius švenčiu kas 5 metus“, – sako 40-mečio proga kalbinamas televizijos ir radijo laidų vedėjas Žygimantas Stakėnas. 19-ąjį jis pasitiko iš antro aukšto šokdamas į baseiną, 25-ąjį – šokių aikštelėje su Laima Paksiene. O koks bus 40-asis? Kardinaliai skirtingas nuo ankstesnių jubiliejų. Kartu su žmona Dovile pirmadienį išskris į Maltą – šalį, kuri tapo tarsi jų vizitine kortele.
Žygimantas Stakėnas su šeima, Livija Gradauskienė
Žygimantas Stakėnas su šeima, Žygimantas Stakėnas ir Livija Gradauskiene, Žygimantas Stakėnas ir Regimantas Pranaitis / Asmeninio albumo, Elvio Žaldario ir „Shitty Dinner“ organizatorių nuotr.

Mąstant stereotipiškai, radijo ir televizijos laidų bei renginių vedėjas, atrodo, turėtų būti neapsakomai užsiėmęs. Nuolatiniai pokalbiai telefonu, o dabar ir kasdienybę pakeitę, bet rutina jau tapę vaizdo skambučiai. Važinėjimas iš vienos vietos į kitą, bendravimas su žmonėmis, scenarijų ruošimas, o kur dar pokalbiai su šeima – dėmesio juk norisi skirti ne tik jai, bet ir sau.

„Su laiku iki gimtadienio sudėtinga situacija, o kitą savaitę išskrendu“, – tokie buvo ir pirmi Žygio Stakėno žodžiai, kai susisiekiau su juo dėl šio interviu. Vis dėlto reikėjo tik kelių žinučių, kad suderintume laiką pokalbiui.

Jo metu jubiliatas juokdamasis 15min patikina, kad nėra iš tikrųjų toks užimtas, kaip galėjo pasirodyti iš pirmo žvilgsnio. Laiko jam lieka ne tik darbui, kurį pradeda nuo 9 valandos ryto, bet ir pietums, jais vėliau mėgaujasi ramiai, kartu su šeima ar draugais. Taip jau bene trejus metus gyvena Ž.Stakėnas, o likusios jo dienų pusės priklauso nuo renginių skaičiaus, vaikų būrelių ar žmonos darbų.

„Kiekvienos dienos yra panašiai skirtingos arba skirtingai panašios“, – šypsosi Žygis.

Vis dėlto ne veltui sakoma, kad žmogus privalo bent šiek tiek laiko skirti ir savo pomėgiams. Ir, atrodo, radijo laidų vedėjui tai padaryti visiškai nesudėtinga. Jis pasakoja, kad anksčiau, kai vaikai dar buvo maži, vienatvę teko branginti kur kas labiau nei dabar, nes pabūti su savimi galėdavo tik vėlai vakarais, užmigus mažiesiems.

„Dabar lygiai taip pat smagu vakarais pasižiūrėti kokį nors filmą ir apie nieką negalvoti. Ypač to pasigendu vasarą. Kai daug dirbu, turiu įvairių renginių, nuolat kalbu radijuje. O dar ir tas kalbėjimas turi būti į temą, su nuotaika, gera emocija, negaliu būti pavargęs. Turiu atiduoti gerą ir pozityvią energiją. Tai man pavyksta padaryti per daug nesistengiant, bet nuo to vis tiek kartais pavargstu. Vienatvę labai branginu, man ji patinka“, – 15min pasakoja Ž.Stakėnas.

Dangės Rulevičiūtės nuotr./Žygimantas Stakėnas
Dangės Rulevičiūtės nuotr./Žygimantas Stakėnas

O kai lieka vienas, žinomas vyras ima knygas ir jas su malonumu skaito, tiesa, kartais jo rankose atsiduria ir vaikų kompiuteriniai žaidimai. Vasarą, kai dienos ilgos, o vakarai šviesūs, daug vaikšto, nuvyksta prie ežerų. Žygis labai mėgsta gamtą, sodą, jo aplinką, juokais net ir apie fermerio specialybę pasvajoja.

„Kartais kyla dideli norai, puola visokios mintys. Pavyzdžiui, pamenu, antroje klasėje į sąsiuvinį rašiau, kad užaugęs turėsiu baltą arklį ir žalią „Volgą“. Gal tai yra Stakėno pavardės įtaka, jog noriu arklių, rančos, skrybėlės, ūkio, – juokiasi. – Dažnai apie tai pasvajoju, o būdamas sode norisi jame ką nors tvarkyti, taisyti, gražinti aplinką“, – atvirai kalba pašnekovas.

Ateityje – aktoriaus karjera?

Ir nors kartais visus darbus iš tikrųjų norėtųsi mesti į šalį, vis dėlto šiuo metu Žygis Stakėnas sako, kad jaučiasi savose rogėse. Gyvenimas, atrodo, sudėliojo taip, kad viskas bėgtų sava vaga: nuo 2005 metų – darbas televizijoje, vėliau – radijo laidos vedėjo kėdė, tik labai dar norėtųsi ir aktoriaus amatą išbandyti.

„Žinoma, nebus taip, kad vieną dieną atsikėlęs tapsiu aktoriumi. Juk šios specialybės mokomasi ne vieną mėnesį. Tačiau turiu įvairių idėjų, pavyzdžiui, aktorių kursai, į kuriuos planuoju užsirašyti po naujų metų. Tikiuosi, kad turėsiu galimybę išbandyti savo jėgas kine, bent jau atlikdamas antraplanį vaidmenį. Labai norėtųsi kokią nors gerą frazę ištarti“, – juokiasi žinomas vyras.

Žygis Stakėnas sako, kad nedvejojęs sutiktų užlipti ir į teatro sceną. Joje, pasirodo, jis jau turi patirties – vaikystėje yra tekę su draugais statyti spektaklį, kurį vėliau nuvyko parodyti net švedams.

Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Stakėnas
Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Stakėnas

Su nostalgija vyras prisimena ir televizijos laikus. „Tūkstantmečio vaikuose“ pradėjęs savo, kaip televizijos laidų vedėjo, karjerą, jis pasakoja įgijęs daug patirties ir realizavęs kūrybiškas idėjas. „KK2 Penktadienyje“ susipažino su nauja kūrybine komanda bei sėmėsi žinių iš pašnekovų, nemenkas iššūkis buvo ir stovėti šalia žmonos laidoje „Vaikų darželis“. Tačiau vėliau viskas nutrūko.

„Nežinau, ar tai neskambės kaip nuvalkiota frazė, bet televizijoje niekada negali būti užtikrintas savo ateitimi. Šiuo metu projektų toje srityje neturiu, bet niekada nesakau niekada“, – 15min patikina Ž.Stakėnas.

Šeimoje kilus barniams skraido ne tik lėkštės

Kol nereikia sukti galvos dėl televizinių projektų, žinomas vyras savo dėmesį skiria šeimai. Žygis atvirauja vis dažniau pastebintis, kad namuose lieka tik dviese su žmona, o paaugliai sūnūs jau tarsi gyvena savo savarankišką gyvenimą. Atrodo, nė karantinas nebuvo toks galingas, kad pakeistų jau nusistovėjusią šeimos rutiną ar įneštų į ją daugiau barnių.

„Kartu su žmona turime lanksčius darbo grafikus, todėl nesusiduriame su nuoboduliu. Bet, kaip ir kiekvienoje šeimoje, pasipykstame, tuomet nebe lėkštės, o sunkesni dalykai skraido, – juokiasi. – Kai vyksta barniai, vyksta labai stipriai, kaip tikri sprogimai, o paskui jau nebebūna jėgų pyktis. Kitą dieną viską pamirštame ir nebesureikšminame.“

Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Stakėnas su šeima
Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Stakėnas su šeima

Barnių, atrodo, nekyla ir dėl jau užaugusių vaikų. Priešingai, Žygis sako, kad labai džiaugiasi Kajaus ir Pijaus pasiekimais, o viduje jaučiasi užtikrintas – viską kaip tėtis daro teisingai.

„O kiek pamenu save, tėvai su manimi nemažai problemų turėjo, – juokiasi. – Ko aš tik nekrėčiau, sesei dažnai mokykloje „dengti“ tekdavo. Praėjo ir langų daužymo etapai, pankavau ir rokeriavau, ko tik nebuvo.“

Šiuo metu su savo šeima Žygis palaiko ryšius, tačiau, nors ir gyvena tame pačiame mieste, labai dažnai nesimato. Tokį santykį lemia gyvenimo tempas, skirtingi darbai bei reikalai.

„Mano tėvai išsiskyrę, yra visokių situacijų, pavyzdžiui, žmona su savo mama kalba po valandą kiekvieną dieną. Bet tai turbūt jau – moteriški reikalai. Šeima, be abejo, svarbiausias dalykas, tik kiekvienas ją myli savaip“, – 15min pasakoja pašnekovas.

Gimtadienių vakarėliai verti prisiminti

Kalbėdamas apie praėjusius metus, Žygis Stakėnas sako, kad buvo įvairių įvykių, kuriuos norėtųsi pamiršti ir neatvirauti. Į viską jis kur kas labiau linkęs žvelgti su šypsena. Su tokia nuotaika sutinka ir savo 40-metį.

„Anksčiau mėgdavau per jubiliejus driokstelti. Tokie trankūs gimtadieniai prasidėjo nuo 19-kos metų. Mano vienam bičiuliui tuomet buvo 20 metų, pamenu, kartu ėjome į fotostudiją, darėme kvietimus ir juos dalinome šventės svečiams. Išnuomojome aparatūrą, Vilniaus Justiniškių rajone užsakėme pirtį su baseinu. Susirinko daug žmonių, atvažiavo ir Mamania pagroti, pamenu, pasižymėjau ir pats – šokau iš antro aukšto su rūbais į baseiną, buvusį pirmame aukšte“, – juokdamasis prisimena Žygis.

Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Stakėnas
Asmeninio albumo nuotr./Žygimantas Stakėnas

25-asis jo gimtadienis buvo sutiktas restorane, tuo metu, kai dirbo televizijos laidos „Lietuvos dainų dešimtukas“ vedėju. Pasakodamas jis prisimena, kad buvo labai smagu, susirinko daug pažįstamų, net ir pati Laima Paksienė, su kuria, vakarėliui įsisiūbavus, teko pasirodyti šokių aikštelėje.

„30-metį sutikau jaukioje kavinėje, 35-metį su draugais Italijoje, išnuomotuose apartamentuose. Norėjau ir šiais metais surengti gimtadienį, bet pandeminė situacija šiek tiek sustabdė, o ir laiko pritrūko. Bet niekada negali žinoti, gal dar paeis korta“, – šypsosi Ž.Stakėnas.

Tačiau atrodo, kad, priešingai nei kiti, šis jubiliejus bus ramus, bet ne ką prastesnis. Žmona Žygiui ruošia staigmeną, apie kurią pašnekovas prisipažino jau nujaučiantis, o pirmadienį kartu su Dovile jiedu skris į Pietų Europą.

„Pamenu, kadaise su draugu keliavome traukiniais, iš Italijos, Palermo, nusikėlėme į Maltą. Tą kartą man ji paliko labai didelį įspūdį. 31-ojo žmonos gimtadienio proga ją ten pats nusivežiau. Nebuvome Maltoje tik žiemos sezonu, todėl nusprendėme aplankyti šiais metais, per mano jubiliejų“, – savo gimtadienio planus atskleidžia žinomas vyras.

Paklaustas, ar nesibaimina skaičiaus 40, radijo laidų vedėjas su šypsena sako, kad džiaugiasi esamu gyvenimo tempu, augančiais vaikais, todėl nėra ko imti į galvą. Net ir raukšlės, kurios po truputį atsiranda veide – nebaisios. Už rūpestį jomis Žygis teigia esantis dėkingas žmonai, kuri, pritaikiusi savo kosmetologines žinias, akimirksniu išsprendžia visas problemas.

„Jaučiu, kad esu nemažai pasiekęs, vaikai užauginti, medžių per gyvenimą prisodinta daug, butas yra. Kiek yra, tiek man užtenka. Žinoma, stebiu aplinką socialinėje erdvėje, pavyzdžiui, matau, kad kiti žmonės dirba daugiau, savaitgaliai, kurie pas mane laisvi, kolegų užpildyti. Bet yra, kaip yra. Kai bus blogai, tikrai neprapulsiu“, – šypsodamasis atvirauja pašnekovas.

Elvio Žaldario nuotr./Žygimantas Stakėnas ir Livija Gradauskienė
Elvio Žaldario nuotr./Žygimantas Stakėnas ir Livija Gradauskienė

O ir apie materialius dalykus jis sako galvojantis retai, gimtadienio proga džiaugtųsi nebent gavęs dviratį, kurį mindamas į darbą tausotų aplinką.

„Jau prieš metus draugai mąstė dovanoti šią transporto priemonę, bet vis dar laukiu“, – juokiasi Ž.Stakėnas.

Optimizmo viso pokalbio metu neslėpęs Žygis jį užbaigia taip pat su šypsena ir palinkėjimu ne tik sau, bet ir visiems skaitytojams: „Stenkimės, kad mūsų kasdienybėje būtų mažiau konfliktų, daugiau galvokime ne tik apie save, bet ir apie kitus. Būkime sveiki ir kurkime sveiką bei pozityvią mus supančią aplinką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius