Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žilvinas Grigaitis atsidūrė ligoninėje: „Prieš operaciją buvo įvairių minčių“

Verslininkas Žilvinas Grigaitis ketvirtadienio rytą atsibudo Vilniaus Santaros klinikose – trečiadienį verslininkui atlikta operacija. Po narkozės atsibudęs Žilvinas tikina, kad tai buvo planuota operacija. Geros nuotaikos nestokojantis verslininkas sako, kad jaučiasi gerai, ir viliasi kuo greičiau palikti ligoninę.
Žilvinas Grigaitis
Žilvinas Grigaitis / Asmeninio albumo nuotr.

Žilvinas į ligoninę buvo paguldytas trečiadienio rytą. Tą pačią dieną atlikta daugiau nei valandą trukusi operacija. Vyras neslepia, kad tądien jautėsi nekaip, tačiau šiandien jau gali džiaugtis pakankamai gera savijauta.

„Jaučiuosi gerai, esu profesionalų rankose, operacija praėjo gerai, permiegojau po visų narkozių, rytas pakankamai geras, kur kas mielesnis nei vakarykštė diena. Vakar labai sudėtinga buvo, nes vis dėlto po narkozės, bet dabar jaučiuosi neblogai ir atrodo, kad jeigu viskas taip ir toliau, tai tikrai greitai mane išleis ir važiuosiu namo“, – 15min pasakojo Ž.Grigaitis.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis

Vis dėlto Žilvinas sako, kad gulantis į operacinę neišvengė ir tam tikrų baimių. „Kiekviena operacija yra rizikinga, vis dėlto tai intervencija. Aišku, kiekvienam turbūt kyla visokių minčių – gal tai paskutinis tavo kelias? Žinoma, ne paskutinis, bet į tam tikrą vietą“, – šyptelėjo jis.

Tačiau Žilvinas džiaugiasi, kad profesionalių gydytojų dėka pavyko išvengti rimtesnių problemų.

Asmeninio albumo nuotr./ Vaizdas pro Žilvino Grigaičio palatos Santaros klinikose langą
Asmeninio albumo nuotr./ Vaizdas pro Žilvino Grigaičio palatos Santaros klinikose langą

„Ačiū Dievui, viskas pavyko lyg ir gerai. Bet kuri operacija, narkozė gali sukelti tam tikras komplikacijas, bet jų išvengiau. Žiūrėdamas vakar į tą melsvą dangų galvojau, ar aš jį dar pamatysiu, ar ne, bet šiandien matau, kad viskas dėliojasi gerai.

Gydytojai profesionalai, labai gerai prižiūrėjo ir tikrai niekuo nesiskiria nuo užsienio ligoninių. Su ramia sąžine atidaviau savo gyvybę į jų rankas, kad ateityje nekiltų tam tikrų nepatogumų dėl gyvenimo kokybės“, – sakė Ž.Grigaitis.

Verslininkas nenori atskleisti, kokia tai buvo operacija, nes nori išvengti bereikalingų diskusijų. Tačiau priduria: „Ji buvo iš anksto suplanuota kaip tam tikra prevencija, kad nekiltų papildomų problemų ateityje.“

Kalbėdamas apie klastingą ligą, su kuria teko kovoti, Žilvinas skatina ir kitus tikrintis bei rūpintis savo sveikata, kol dar ne per vėlu.

„Negalima užmiršti, kad prostata yra antra širdis ir reikia pasidaryti tyrimą dėl PSA, kad žinotum, kokia tavo būklė ir nebūtų taip, kad vėliau jau lieka kažkokie labai dideli kraštutinumai ir galvoji apie paskutines dienas. Manau, kad toks tyrimas negali būti tabu ir labai gaila, kad vyrai kažkodėl vis dar bijo to ir bijo apie tai kalbėti. Neverta galvoti apie kažkokius nusistatymus, verta pagalvoti apie savo sveikatą.

Pasidaryti kraujo tyrimą, žinoti cholesterolį ir PSA būtina kiekvienam vyrui – tą patartina daryti jau nuo 30-ies, kad neištiktų virtinė infarktų, kaip dabar matome su žinomais žmonėmis, ypač vyrais, arba onkologinių ligų. Prevencija yra paties rankose – ne žmona ir ne draugė už rankos turi nuvesti, o pats turi nueiti“, – mintimis dalijosi Žilvinas.

Prisimindamas savo situaciją, Ž.Grigaitis teigė, kad ir anksčiau reguliariai tikrindavosi, todėl prostatos vėžio diagnozė jam buvo didelė staigmena: „Pagal darbo reikalavimus du kartus per metus atlikdavau sveikatos patikrinimą. Nustebau, kad būtent tokie tyrimai per pakankamai trumpą laiką – indikatoriai parodė, kad yra PSA šuolis, kuris rodo tikrai blogą situaciją, prostatos vėžį. Bet aš tikrindavausi, nebuvau to užleidęs“, – prisiminė žinomas vyras.

Paklaustas, kokia šiuo metu yra jo sveikatos būklė, žinant, kad visai neseniai vyras kovojo su klastinga onkologine liga, Žilvinas patikino, kad blogiausia jau praeity – šiuo metu jaučiasi gerai, nors gydytojams pasirodyti kas tam tikrą laiką turi.

„Po visokių diagnozių ir įvairių procedūrų man reikia tikrintis ir sekti PSA rodiklį. Gal toks sarkastiškas juokas, bet kai įstoji į tą klubą, tai nereikia užmiršti, kad esi jo narys, kad visada reikia pasirūpinti savimi ir neužmiršti reguliariai darytis tyrimų Kiekvienam tai gali atsitikti ir mes visi esame ne amžini. Šiuo momentu viskas suvaldyta“, – pasidžiaugė Ž.Grigaitis.

Žilvino žmonos Elle operacijos dieną šalia jo nebuvo. Ji liko Australijoje, nes atvykti į Lietuvą pastaruoju metu negali.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis ir Elle Martin-Grigaitis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Žilvinas Grigaitis ir Elle Martin-Grigaitis

„Ji žinojo apie operaciją ir nuotraukas nusiunčiau. Aišku, ji domisi, kas su manimi darosi, nors, deja, šiuo metu yra pakankamai sudėtingoje situacijoje su sergančia mama, bet susirašėme, kad po narkozės ir po nakties man viskas gerai.

Niekur jai tikrai nereikia skristi, nes aš čia prižiūrėtas, apšokinėtas. Nesu tas žmogus, kuris verkia ant peties ir prašo, kad jam padėtų. Kol aš galiu, galiu savimi pasirūpinti pats“, – patikino Ž.Grigaitis.

Žilvinas pasakoja per visą šį laiką sulaukęs begalės palaikymo. Jis dėkingas visiems gero jam linkėjusiems žmonėms.

„Noriu padėkoti draugams, taip pat ir tolimiems, iš viso pasaulio, kurie palaikė pozityviomis žinutėmis. Tai duoda tam tikros jėgos ir pozityvumo. Aišku, gydytojai, slaugytojos, kurios man ir juokauti bandė, paliko tikrai gerą įspūdį ir dėl to nesijaučiau kaip ligoninėje – jaučiausi kaip viešbutyje.

Aišku, kai atsirandi operacinėje, supranti, kad tavo gyvybė priklauso nuo tų žmonių, kuriuos matai aplinkui, tai džiaugiuosi, kad jie išmano savo darbą ir dėl to yra geras rezultatas“, – sakė Žilvinas.

Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis
Asmeninio albumo nuotr./Žilvinas Grigaitis

Žilvinas neslepia, kad jam padėjo ir optimizmas, kurį, mano, paveldėjo iš savo mamos. Anot Ž.Grigaičio, kiekvienas galime atsidurti panašioje situacijoje, bet kad ir kokia bloga ji bebūtų, svarbu mokėti įžvelgti ir šviesių dalykų.

„Jei būsi piktas, liūdnas ir keiksi visą pasaulį, ar tai bus geriau? Žmogui šypsotis tai neuždrausta, kad ir kokia situacija bebūtų. Visada turi būti kažkas gero – ar pamokančio, ar savyje gali atrasti kažkokių jėgų. Dažnai matau pacientus, kurie keikia aplinką, gydytojus, šeimos nariams būna sunku, bet viskas priklauso nuo žmogaus. Aš laikausi pozicijos, kad gyvenimas yra vienas ir turi jį valdyti“, – mintimis su 15min dalijosi Ž.Grigaitis.

Pokalbį Žilvinas baigė pozityvia žinute: „Reikia džiaugtis gyvenimu, judėti į priekį ir neužmiršti atkreipti dėmesio į tam tikrus dalykus, o jeigu jie atsiras, tada spręsti problemas. Buvo atsiradusi viena problemėlė – ją išsprendėme, ir atrodo, kad išsisprendė teigiamai. Ta dabar tik pirmyn.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius