-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Žinomai trenerei Rasai Vilkienei ir jos vyrui sportišką savaitgalį apkartino bauda

Ar leidimas organizuoti renginį Melnragėje leidžia sezono metu nemokėti rinkliavos už aikštelėje paliktą automobilį? Panašu, kad ne. Savaitgalį tuo teko įsitikinti žinomai Klaipėdos trenerei Rasai Vilkienei ir jos vyrui.
Rasa Vilkienė
Rasa Vilkienė / Asmeninio albumo nuotr.

Kiekvieną vasaros savaitgalį treniruotes ir sveikatinimo mankštas Melnragėje organizuojanti šeima tokioje situacijoje atsidūrė pirmą kartą. Pora stebėjosi, kodėl būtent šį kartą kontrolieriams automobilis „užkliuvo“.

„Šeštadienį vyko renginys su banglentėmis ir buvo pastatytas konteineris, kuriame prekiaujama maistu. Dėl to mums nepavyko arčiau privažiuoti ir išsikrauti aparatūros. Pastatėme automobilį šalia konteinerio, o jis ribojasi su automobilių stovėjimo aikštele.

Ant pėsčiųjų tako automobilio juk nestatysi. Už savo automobilio stovėjimą sumokėjau, o vyras automobilyje prie lango paliko leidimą renginiui organizuoti. Po renginio vyras rado užkištą lapuką“, – sakė R.Vilkienė.

Moters manymu, tokiose situacijose Klaipėdos savivaldybė galėtų pagalvoti apie išimtis ir reaguoti lanksčiau.

„Esmė ne bauda. Į mūsų treniruotę susirenka apie 100 žmonių. Jie lygiai taip pat susimoka. Pridėtinė vertė yra. Automobilis ten stovi kiekvieną savaitgalį nuo gegužės. Aš už savo automobilį susimoku visada ir nekeliu pretenzijų. Savaitgalį visi žmonės ilsisi, tai dabar ieškome būdų, kaip jiems sugadinti nuotaiką? Tai galbūt tokioje vietoje apskritai būtų galima nerinkti rinkliavos? Atsiranda vietos diskusijai. Kiekvienas žmogus už tą eurą rinkliavai galėtų kažką nupirkti vaikui“, – teigė R.Vilkienė.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rasa Vilkienė
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Rasa Vilkienė

Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vyresniojo patarėjo Mariaus Pankevičiaus teigimu, paprastai renginių organizatoriai tokiais atvejais turi turėti atskirą leidimą automobiliui statyti, jeigu konkrečioje vietoje renkama rinkliava.

„Leidimas renginiui ir yra skirtas renginiui. Kitais leidimais turi pasirūpinti pats renginio organizatorius. Reikėjo arba išsiimti leidimą iš „Klaipėdos keleivinio transporto“, arba susimokėti už stovėjimą. Nesu girdėjęs, kad leidimas renginiui atstotų ir leidimą statyti automobilį toje vietoje, kur renkama rinkliava“, – sakė M.Pankevičius.

Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė
Asmeninio albumo nuotr./Rasa Vilkienė

Savivaldybės atstovas priminė, kad esant tokiai situacijai paprastai vairuotojui skiriama para laiko susimokėti rinkliavą už visą dieną ir taip išvengti nusižengimo. Visa informacija pateikta ant baudos kvito.

Jeigu tokia galimybe nepasinaudojama, „Klaipėdos keleivinis transportas“ medžiagą perduoda Klaipėdos savivaldybei ir taip fiksuojamas vietinės rinkliavos tvarkos pažeidimas.

„Nežinau, kodėl reikia stebėtis tokioje situacijoje gavus baudą. Galbūt anksčiau paprasčiausiai pasisekdavo ir nenubausdavo. Matyt, turėtas leidimas nesuteikė teisės nemokėti rinkliavos“, – svarstė M.Pankevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius