-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi kavinių ir restoranų savininkai dėl įsigaliojusių pokyčių valdžios nepeikia

Nuo pirmadienio Lietuvoje įsigaliojus pokyčiams paslaugų teikimo sektoriuje, paliesti jų liko ir žinomi restoranų, kavinių savininkai. Vis dėlto keikti valdžios žinomi verslininkai neskuba, nes tikisi, kad nepasiskiepijusių klientų srautus reguliuosiančios priemonės padės įveikti koronavirusą.
Šarūnas Mazalas, Ištvanas Kvikas, Justė Arlauskaitė-Jazzu
Šarūnas Mazalas, Ištvanas Kvikas, Justė Arlauskaitė-Jazzu / 15min nuotr.

Nuo rugpjūčio 16 dienos netaikant galimybių paso baruose, kavinėse, restoranuose viduje prie vieno stalo gali sėdėti ne daugiau kaip 2 žmonės arba vienos šeimos nariai, lauke – ne daugiau kaip 5 asmenys.

Nevalgant yra privaloma dėvėti kaukes, užtikrinti saugų 2 metrų atstumą arba 1 metro atstumą ir pertvarą, užtikrinti sąlygas tinkamai rankų higienai, dezinfekuoti paviršius.

Jei įstaiga veikia su galimybių pasu, nei asmenų skaičius, nei maitinimas savitarnos principu nėra ribojamas, tačiau rekomenduojama dėvėti apsaugines kaukes, laikytis 2 metrų atstumo.

Kad tokie pokyčiai gerokai sumažins klientų srautus, žinomi restoranų, kavinių savininkai supranta. Vis dėlto kritikuoti valdžios jie neskuba – mano, kad tai vienas iš būdų pandemijai įveikti.

Išreiškia palaikymą

15min kalbinta atlikėja, Anykščiuose esančio restorano „BasiBasi“ savininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu teigė pokyčius vertinanti teigiamai, nepaisant to, kad verslui nuo jų finansiškai, tikėtina, nebus geriau.

„Žinoma, kad situacija nėra džiuginanti, bet svarbiausia yra užtikrinti visų saugumą. Pasitikiu specialistų rekomendacijomis ir manau, kad žmonės ne veltui stengiasi ir dirba. Tikrai manau, kad smulkusis verslas nebus paliktas bėdoje, bet dabar mes visi turime susikaupti ir gal tada, kaip dainavo viena populiari atlikėja, „korona mūsų nepaims“, – sakė dainininkė.

Luko Griciaus nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu
Luko Griciaus nuotr./Justė Arlauskaitė-Jazzu

Kūrinys „Korona mūsų nepaims“:

VIDEO: Protestuotoja linksmino minią jausminga savo kūrybos daina „Korona mūsų niekad nepaims“

Praeitais metais „Gypsy Lounge & Grill“ atidaręs „Sare Roma“ atlikėjas, Lietuvos romų bendruomenės pirmininkas Ištvanas Kvikas pokyčiais taip pat nėra nusivylęs. Anot jo, iš esmės yra svarbu skiepytis, nes tai padės įveikti pandemiją.

„Nesiskiepiję žmonės yra pavojingi kitiems žmonėms, dėl to reikia griežtesnių apribojimų, kitaip vėl kentėsime visi. Savo nuomonės nekeičiu – kokia ji buvo, tokia ir bus. Visgi nesuprantu žmonių, kurie nenori skiepytis. Kodėl jie taip mąsto? Kodėl skiepytis išvis nėra privaloma, jei tai kelia pavojų kitiems žmonėms? Jeigu aš sergu ir galiu užkrėsti dar 10 žmonių, kodėl nėra manoma, kad esu pavojingas kitiems? Taigi, arba turi būti pasiskiepijęs, arba turi neiti iš namų, izoliuotis“, – sakė I.Kvikas.

Anot restorano savininko, klientų galbūt ir sumažės, tačiau svarbiausia yra ne tai. „Galbūt tie, kurių artimieji ar jie patys nesirgo, nežino, kas tai per zaraza, nesuvokia“, – apie viruso nebijančius asmenis atsiliepė I.Kvikas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ištvanas Kvikas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ištvanas Kvikas

„Vaflių namai“ vadovas Šarūnas Mazalas taip pat teigė suprantantis, kodėl pokyčiai vyksta.

„Visus pakeitimus priimame kaip Vyriausybės sprendimus siekiant mažinti susirgimų skaičių, gerinti koronaviruso situaciją mūsų šalyje. Nesinori nei verkti, nei džiaugtis, tiesiog priimame kaip situaciją, kuriai įtakos negalime daryti ir tiek. Prisitaikome ir stengiamės daryti viską, kad padėtume šaliai, o kartu ir pasauliui išbristi iš šios situacijos. Viską priimame kaip dabartinės situacijos normą“, – sakė jis.

Paklaustas, ar tikisi, kad klientų srautai sumažės, Š.Mazalas tam visiškai pritarė.

„Faktas. Manau, kad klientų sumažės neabejotinai. Matome, kiek visuomenėje yra nepasiskiepijusių ir nepersirgusių žmonių, neturi galimybių paso. Natūralu, kad jiems maitinimo įstaigų durys užsiveria. Bet vėlgi – mes į tai žiūrime kaip į geresnį variantą negu absoliutų karantiną, maitinimo įstaigų uždarymą ir paliktą galimybę maistą tik išsinešti, kaip buvo jau du kartus nuo pandemijos pradžios.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Mazalas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Šarūnas Mazalas

Iš vienos pusės, aišku, gaila, kad neturime galimybių priimti visų, kuriuos priimti norime, kita vertus, tai yra geresnis variantas negu tik tiekti maistą išsinešti“, – komentavo „Vaflių namų“ vadovas.

Šarūno ir Lauros Mazalų restoranas jau nuo rugpjūčio 16 d. nusprendė aptarnauti tik turinčius galimybių pasą.

„Kurdami „Vaflių namus“ visuomet norėjome sukurti šį tą daugiau nei tik maitinimo įstaigą. Socialinis atsakingumas – vienas iš mūsų veiklos tikslų.

Mums svarbu, kad gyvenimas kuo greičiau grįžtu į įprastas vėžes ir darome viską, kad prie to prisidėtume. Todėl nuo rugpjūčio 16 d. mėgautis vafliais kviečiame visus, turinčius galimybių pasą“, – feisbuke paskelbė jie.

O štai kavinės „Liu Patty“ vadovė Liucina Rimgailė didžiulių pokyčių, matyt, net nepajus.

„Kol kas abu mūsų taškai yra orientuoti į maisto išsinešimą, todėl dirbame ta pačia tvarka. Rugsėjo 13 d. pagal privalomą tvarką kažką keisime“, – teigė moteris.

Gamintojo nuotr. /Liucina Rimgailė ir jos keptas veganiškas šokoladinis pyragas su burokėliais
Gamintojo nuotr. /Liucina Rimgailė ir jos keptas veganiškas šokoladinis pyragas su burokėliais

Anot verslininkės, šiuo laikotarpiu žmonės apskritai daugiau renkasi būti lauke, iš anksto užsisakyti maistą ir jį išsinešti, todėl ji nemano, kad nukentės finansiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius