Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žinomi žmonės įsitraukė į diskusiją dėl kaimuose užkasamų nereikalingų šuniukų ir kačiukų

Šeštadienį feisbuko grupėje „Pabradės skelbimai“ paviešintas šokiruojantis pasiūlymas. Grupės narys siūlė priglausti ką tik gimusius šuniukus, nes „būtų labai gaila juos užkasti“. Nežmogiškas skelbimas sukėlė pasipiktinimo bangą, pasibaisėjo ir laidų vedėja Renata Šakalytė-Jakovleva. Tuo tarpu atlikėjas Marijonas Mikutavičius rašė tokia situacija mažesniuose miestuose nesistebintis.
Renata Šakalytė pasibaisėjo socialiniuose tinkluose paviešintu skelbimu
Renata Šakalytė pasibaisėjo socialiniuose tinkluose paviešintu skelbimu / TV3 ir socialinių tinklų nuotr.

Grupėje „Pabradės skelbimai“ atsidūręs skelbimas atkreipė tūkstančių akis, esama situacija baisėjosi ir R.Šakalytė-Jakovleva.

Žinoma moteris savo sekėjų teiravosi, ką daryti, jog tokių situacijų, kai mažesniuose kaimuose su naujomis vadomis elgiamasi būtent taip, nebeliktų? Ar derėtų kreiptis į policijos pareigūnus?

Jos paskyroje kilo nuožmi diskusija, pasisakė ir atlikėjas Marijonas Mikutavičius.

„Gal žmogus gyvena kaime ir jam p* mūsų miestiečių paniatkės. Visais laikais taip žmonės darė. Parujojo kalė ar katė, privedė mažulių, tai gal kurį pasilieka, kitą gal kaimynas paims, o likusių niekas neaugins.

Ten šuo ne angeliukas „Gucci“ rankinėj, o eilinis gyvulys. Tai nėra šaunu, bet ne viskas pagal miesto standartus vyksta“, – komentavo M.Mikutavičius.

Tokie žodžiai nepraslydo pro akis – 15min redakcija šeštadienio vakarą sulaukė skaitytojo laiško, kuriame atlikėjo žodžius perskaitęs žmogus svarstė, ar neperžengtos ribos?

„Ar tai normalu, kai kalbama apie naujagimių šuniukų gyvybę, kai taip šneka žinomas žmogus, kuris formuoja kitiems nuomonę. Labai apgailėtinai, kai taip šneka tokie žmonės, kurie yra pusiau autoritetai“, – stebėjo skaitytojas.

Soc.tinklų nuotr. /Marijono Mikutavičiaus komentaras
Soc.tinklų nuotr. /Marijono Mikutavičiaus komentaras

15min susisiekus su diskusija iššaukusia Renata Šakalyte-Jakovleva, ji teigė atlikėjo žodžiuose netinkamos žinutės neįskaičiusi. Anot laidų vedėjos, M.Mikutavičius tiesiog akcentavo faktą – iki šiol yra žmonių, kurie taip elgiasi su gyvūnais.

„Pas mus regionuose dažnas taip mąsto apie gyvūną, paprasčiau vertina tokias situacijas. Kad ir kaip baisiai skambėtų, taip žmonės su nepageidaujamais kačiukais ar šuniukais elgėsi daugelį metų. Marijonas tikrai nepritaria šuniukų skandinimui ar kasimui, tiesiog bando suprasti, kodėl žmogus taip parašė skelbime“, – 15min komentavo Renata.

R.Šakalytė-Jakovleva neslepia, kad tokias situacijas ne kartą matė ir savo senelių kaime. Vis dėlto moteris įsitikinusi, kad tokių veiksmų jokiais būdais negalima toleruoti.

„Taip vyksta nuo įpratimo. Žmonės galvoja, kad toks yra lengviausias būdas jais atsikratyti. Kai kurie taip elgiasi iš nežinojimo, kiti dėl nepritekliaus, galimybių gyvūnus atiduoti į prieglaudą, nes tai irgi kainuoja“, – pastebi R.Šakalytė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Šakalytė-Jakovleva
Luko Balandžio / 15min nuotr./Renata Šakalytė-Jakovleva

Laidų vedėja sako, kad kiekvienas, auginantis keturkojį, iš karto turėtų galvoti apie pasekmes, užbėgti įvykiams už akių. Vienas iš būdų – sterilizacija.

Vis dėlto asmeniškai susisiekusi su žmogumi, kuris paviešino šį skelbimą ir paprašiusi taip nesielgti, R.Šakalytė atsakymo nesulaukė.

O kaip tokią situaciją vertina ir kokią pagalbą gyvenantiems miestams galėtų suteikti institucijos 15min bandė paklausti Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos, tačiau kol kas susisiekti nepavyko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius