Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ZIP FM žąsiukai iškeliavo į ekologinį ūkį: po metų jų bus trigubai daugiau

Radijo stoties ZIP FM studijoje išperinti žąsiukai Vaiva, Zbygnew ir Žąsikevičius iškeliavo į ekologinį ūkį Alytaus rajone. Čia vienintelės lietuviškos žąsų veislės, vištinių žąsų, palikuonių laukia VIP gyvenimas, kurio pagrindinis tikslas – daugintis.
ZIP FM žąsiukai iškeliavo į ekologinį ūkį
ZIP FM žąsiukai iškeliavo į ekologinį ūkį / Arno Daugėlos nuotr.

„Ekspertų skaičiavimais, šių metų pradžioje Lietuvoje buvo apie du tūkstančius registruotų šios veislės paukščių. Dabar – mažiausiai du tūkstančiai trys. Džiaugiamės rezultatu ir žinome, kad tai – tik pradžia,“ – pasakoja prieš mėnesį žąsų kiaušinius iš Joniškio į ZIP FM studiją parvežęs laidų vedėjas Gedas Saročka.

Ekologinio ūkio savininkas, į kurį iškeliavo žąsiukai, savininkas Gediminas Navickas pažadėjo tęsti radijo stoties pradėtą misiją. Tiesą sakant, radijo studijoje išperėti ne šiaip žąsų, o lietuviškų vištinių žąsų kiaušinius, buvo jo siūlymas. Todėl sprendimas atiduoti tris paukščius gražuolius į G.Navicko rankas buvo lengvas.

„Išsivežu tris, po metų bus trigubai daugiau. O po dar kiek laiko elitinių ZIP FM žąsų būrys bus padidintas dešimteriopai,“ – pažadėjo G.Navickas.

Apie radijo studijoje išsiritusius žąsiukus rašė portalas 15min.lt, besiritančius kiaušinius filmavo LNK laida „KK2“, per dvi savaites VIP žąsiukai spėjo tiek sudalyvauti fotosesijoje, tiek pasiganyti vieno iš laidų vedėjų šiltnamyje.

Velykų proga kiaušinius ZIP FM studijoje laidų vedėjai peri ne pirmą kartą. Praėjusiais metais tame pačiame inkubatoriuje išsirito 11 viščiukų.

„Praėjusiais metais išperinome viščiukus, šiemet – žąsiukus. Kitais metais reikia kilti į dar aukštesnį lygį. Perinsime stručius arba krokodilus, jei tai Lietuvoje legalu,“ – apie projekto ateitį ir galimus jo posūkius užsiminė G.Saročka.

ZIP FM klausykite kasdien FM bangomis, internetu ar išmaniąja programėle.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius