-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žodis – ne žvirblis: ar garsenybės įvykdė savo prieš metus 15min duotus pažadus?

Naujųjų metų išvakarėse jau tradicija tapo išsikelti sau naujus tikslus, o 2019-ųjų pradžioje tai padarė ir žinomi Lietuvos žmonės. Jie žarstė įvairius pažadus – planavo įsikelti į naujus namus, lankyti oratorystės kursus ir tiesiog būti geresniems visomis prasmėmis. Ar pavyko įgyvendinti jiems šiuos planus?
Eglė Jakštytė, Julija Janus, Katažina Zvonkuvienė, Jonas Nainys
Eglė Jakštytė, Julija Janus, Katažina Zvonkuvienė, Jonas Nainys / Josvydo Elinsko, Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt, 15min nuotr.

Po metų 15min susisiekė su žinomais pramogų pasaulio atstovais ir pasidomėjo, kaip sekėsi pildyti svajones. 2019-aisiais didžėjus Jonas Nainys žadėjo kartu su Jazzu išleisti naują kūrinį, svarstė apie projektus, tačiau tą kartą taip ir neatskleidė, kaip nustebins gerbėjus. Tačiau tai – ne viskas, Jonas 2019 metais buvo pasižadėjęs lankyti oratorystės kursus bei pamokas, skirtas išmokti taisyklingo kvėpavimo.

Šiuos tikslus Jonui pavyko puikiai įgyvendinti. Žinomas vyras sako, kad žodis – ne žvirblis, todėl ką nors sugalvojęs, jis visada ima ir padaro.

Luko Grušecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr./Jonas Nainys
Luko Grušecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr./Jonas Nainys

Jonas pasakojo neturėjęs muzikinio išsilavinimo, todėl praėjusiais metais pradėjo lankyti fortepijono pamokas, domėjosi muzikos teorija. Jam taip pat pavyko realizuoti ir dar kelis pažadus. J.Nainys visus metus lankė oratorystės kursus, kartu su draugu įkūrė įrašų studiją, bendradarbiavo su užsienio prodiuseriais.

„Kaip ir kiekviena nauja pažintis, o ypač su įvairiais muzikos prodiuseriais, man duoda labai daug ir aš tuo labai džiaugiuosi. Tai buvo geri metai, su kolegomis pasirodėme arenose. Manau, kad svarbu džiaugtis bet kokiu gyvenimo įvykiu“, – sakė Jonas Nainys.

Ir nors atrodo, kad viskas Jono gyvenime plaukia pasroviui, atsiranda naujos veiklos ir darbai, jis pats sako, kad kartais tenka susidurti ir su iššūkiais. Tačiau, anot žinomo vyro, kuo jų daugiau – tuo geriau. Populiarus didžėjus mano, kad svarbu į viską žiūrėti pozityviai, nes iš klaidų ir sunkumų visada galima pasimokyti bei rasti ką nors teigiamo.

„Į sudėtingus gyvenimo etapus palinkėčiau pažiūrėti kaip į augimą, o ne ėjimą žemyn. Kiekvienas iš mūsų turėjome, turime ir turėsime sunkių akimirkų, kurios nuo mūsų nepriklauso, bet jas turime išgyventi. O aš kiekvienais metais grūdinuosi, augu ir laukiu, ką atneš kiti metai“, – kalbėjo Jonas.

Šiais, 2020-aisiais Jonas sau pasižadėjo plėsti karjerą tarptautiniu mastu: „Šis planas mažais žingsneliais jau yra įgyvendinamas, labai tikiuosi, kad ateityje ir toliau pavyks pasiekti visus savo tikslus.“

Prieš metus su 15min kalbėdama pažadą davė ir Eglė Jakštytė. Žinoma atlikėja tikėjosi, kad 2019-aisiais su mylimuoju atšoks vestuves, tačiau vėliau, kiek pasvarsčiusi, sakė, kad jų ko gero dar teks palaukti. Pirmoje jos planų sąrašo vietoje atsidūrė nauji namai, įsikūrimas juose.

„Manau, kad reikia neskubėti – baigti namo statybas, tada įsikurti ir tik tada, turint stiprų pagrindą po kojomis, planuoti vestuves“, – prieš metus sakė E.Jakštytė.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eglė Jakštytė
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Eglė Jakštytė

Susisiekus su atlikėja, ji džiaugėsi, kad pažadą įgyvendinti pavyko. Spalio mėnesį kartu su širdies draugu moteris įsikėlė į naują kotedžą Klaipėdoje.

„Tai buvo tikrai labai didelis noras, todėl džiaugiamės, kad pavyko įgyvendinti. O vestuves planuojame atšokti 2020-aisiais. Manau, labai gerai, jog jas nukėlėme, nes 2019-tieji buvo tikri skyrybų metai“, – juokėsi Eglė.

Tiesa, per praėjusius metus ji taip pat pasakojo supratusi, kad nereikia sau ko nors žadėti per prievartą. Geriau sugalvoti norą, pajusti jį ir tikslingai siekti.

„Pagrindinis mano tikslas – tausoti savo sveikatą, atsipalaiduoti ir nekreipti daug dėmesio į sunkumus“, – sakė E.Jakštytė.

Štai Mantas Katleris prieš metus žadėjo su širdies drauge Aiste persikelti į naują būstą, tačiau pažado neįgyvendino.

„Anksčiau pasižadėdavau sau sportuoti, dabar tiesiog noriu nenumirti dar kitais metais. Kitais metais laukia ir iššūkių, tiesa, apie juos dar nenoriu kalbėti. Su mylimąją Aiste 2019-aisiais kelsimės į savo nuosavą būstą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Katleris
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Mantas Katleris

Kalbant apie karjerą, kitais metais nieko naujo imtis neplanuoju – nenoriu vesti televizijos laidų, noriu daryti tai, ką dariau iki šiol, tiesiog labiau tobulėti. Šiais metais, atsidaręs kebabinę supratau, kad geriausia daryti tai, ką geriausiai išmanai ir nesistengti per daug eksperimentuoti“, – prieš metus 15min sakė Mantas.

Tiesa, viskas nutiko priešingai, Mantą Katlerį žiūrovai galėjo išvysti žydruosiuose ekranuose ir tai anot jo, buvo labai didelė klaida.

„Pavyko tik nenumirti, – juokėsi komikas. – Dar kitas dalykas, padariau tai, ko tikrai neplanavau, su Mantu Stonkumi vedėme televizijos laidą. Ir dar labiau įsitikinau – reikia imtis tik to, ką išmanai ir nesicirkint. Nepatiko dirbti telike, todėl lendu ten, kur man ir vieta – į internetą.“

Šiais metais Mantas pažadėjo sau tęsti pradėtus darbus – toliau su kolegomis kurti podcastą ir vesti savo išrinktąją Aistę.

Katažinos Zvonkuvienės mintys praėjusiais metais sukosi apie šeimą – mylimą vyrą ir vaikus. Ji sakė, kad labai džiaugtųsi, jei Deivydui pavyktų sukurti dar daugiau gerų dainų, vaikai būtų sveiki, o ji pati svajojo surengti ne vieną pasirodymą savo gerbėjams.

„Sau palinkėčiau augti ir tobulėti, balse atrasti naujų spalvų, tikiuosi išleisti ir daug hitais tapsiančių dainų. 2018-aisiais įvyko mano pirmas solinis turas, jis pasiteisino ir jau planuoju koncertus 2019-iesiems

Asmeninio albumo nuotr. /Katažina Zvonkuvienė
Asmeninio albumo nuotr. /Katažina Zvonkuvienė

Svajoju, kad tų koncertų būtų kuo daugiau, kad žmonės manęs klausytų. Man pakanka pamatyti plojančius žmonės, išgirsti vieną ar kitą komplimentą po koncerto – tai tokie paprasti dalykai, bet jie nuteikia pozityviai. Visi mes esame jautrūs, vieni tai labiau parodo, kiti mažiau, bet palaikymas – svarbus mums visiems“, – prieš metus sakė Katažina.

Susisiekus su ja, atlikėja džiaugėsi, kad planai iš tiesų buvo įgyvendinti. Ji pristatė ne vieną dainą, vis dėlto kalbėdama kiek kuklinosi, nes manė, kad ne ji, o gerbėjai turi vertinti kūrinius.

„Kita vertus, mano širdį džiugina, kad muzika skamba, kad aš koncertuoju ir tikrai nemažai. O svarbiausia, pavyko išleisti išsvajotą, naują solinį albumą“, – 15min sakė Katažina.

2020 metais ji pasakojo norinti širdyje atrasti didesnę ramybę, nes kartu su koncertais auga ir atsakomybės jausmas, atsiranda daugiau jaudulio. Anot Katažinos, juk svarbu ne tik pateisinti klausytojų lūkesčius, bet ir duoti žmonėms tai, ko jie tikisi iš atlikėjos.

„Aš labai jaudinuosi prieš kiekvieną savo pasirodymą, kai grįžtu po jų namo, Deivydas klausia, kodėl esu nusivylusi, kas nepavyko, jei publika plojo, o žmonės susirinko. Aš iš savęs turbūt per daug reikalauju, – svarstė Katažina. – Reikia mažiau jaudintis, būti tokiai, kokia esu, nesistengti tapti geresne. Svarbu džiaugtis, ką turiu, būti ramiai, skirti laiko šeimai, pakeliauti, išmokti branginti kiekvieną akimirką.“

Prieš metus kalbinta Julija Janus pasakojo, kad pagrindinis jos tikslas – pabaigti rinkodaros studijas ISM universitete, apsiginti magistro baigiamąjį darbą.

Asmeninio archyvo nuotr./Julija Janus
Asmeninio archyvo nuotr./Julija Janus

„Kiekvieną dieną iki gynimo esu kruopščiai suplanavusi – man liko trisdešimt dienų rašymo, kasdien turiu parašyti bent po pusantro du puslapius ir dar padaryti giluminius darbo interviu. Iki vasario mėnesio ir savo pagrindinį darbą – drabužių kūrimą, perkėliau į antrą poziciją pagal svarbumą“, – prieš metus kalbėjo Julija.

Žinomai moteriai taip pat pavyko įgyvendinti planus, ji džiaugėsi, kad parašė darbą ir jį apsigynė.

„O taip, pabaigiau, – su palengvėjimu šyptelėjo Julija. – Mano magistras gavo pratęsimą, jį kartu su komanda įgyvendinome Vilniaus Stiklo kvartale, o už projektą gavome apdovanojimą iš Vilniaus mero. Šioje vietoje dabar yra fantastiška atmosfera, žmonės socialiniuose tinkluose rašo, kad ją privaloma aplankyti.“

Praėję metai Julijai buvo kontrastingi, tačiau, anot jos, labai įdomūs ir sėkmingi profesinėje veikloje. O 2020-aisiais jos tikslas – visapusiškai atrasti prasmę.

„Kitais metais norėčiau grįžti į savo kelią, žmogaus gyvenimo didžiausia užduotis – surasti prasmę, to aš sau ir palinkėčiau“, – sakė J.Janus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius