Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žurnalistas P.Kaupelis vos neprarado šuns Braso: pajūryje niekas nesuteikė pagalbos

Žurnalistas Paulius Kaupelis savaitgalį vos per plauką neprarado savo mylimo augintinio – šuns Braso. Netikėtai prireikus veterinaro pagalbos vyras pasakojo jos neradęs visame pajūrio regione.
Paulius Kaupelis ir jo šuo Brasas
Paulius Kaupelis ir jo šuo Brasas / Lnk, asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Šuo Augintinis

Istoriją, kuri nutiko jo šuniui Brasui, Paulius papasakojo savo draugams bei sekėjams socialiniame tinkle. Žurnalistas teigė suplanavęs susitikimą su bičiuliais, vakarieniaudamas tikėjosi puikiai praleisti šeštadienio vakarą.

Susiruošęs išeiti iš namų Paulius pastebėjo, kad jo augintinis, kuris apie 18.25 val. buvo pavedžiotas ir pamaitintas, pradėjo blaškytis po namus. Atrodė, kad gyvūnui negera, jį kankino traukuliai.

„Išbėgom į lauką, o ten tiesiog akyse ėmė pūstis jo šonas. Išsigandau, nes esu susidūręs su tuo, o mano įtarimus Braso veterinarė (Vaida Misiūnienė, dirbanti Kaune) tik patvirtino – apsivertė skrandis. (19:05 val.) Laiko turim nuo 20 min. iki 2 val. daugiausiai. Jei per tiek laiko nebus atlikta operacija – Brasas mirs. Iš Klaipėdos iki Kauno mes nespėjam“, – toliau pasakojo P.Kaupelis.

Asmeninio albumo nuotr./Pauliaus Kaupelio šuo Brasas
Asmeninio albumo nuotr./Pauliaus Kaupelio šuo Brasas

Atšaukęs vakarienę Paulius kartu su augintiniu nieko nelaukęs nuskubėjo į mašiną, buvo pasiruošęs kuo greičiau vykti pas veterinarą. Tačiau susidūrė su dar vienu iššūkiu. Anot P.Kaupelio, jis bandė skambinti visiems įmanomiems pažįstamiems, taip pat kreipėsi ir į internetiniuose skelbimuose nurodytus specialistus, tačiau žmogaus, kuris galėtų suteikti Brasui pagalbą, nerado.

„Tiesiog paaiškėjo, kad visame pajūrio regione budinčios veterinarinės pagalbos NĖRA. Sėdžiu mašinoje, Brasas gale – kur važiuoti? Kas per valandą gali atlikti skrandžio atvertimo operaciją ar bent jau įkištų zondą? Tai gali padaryti tik chirurgas. Tai ne naktis, ne ankstyvas rytas, o šeštadienio vakaras – 19.10 val.“, – rašė žurnalistas.

Asmeninio albumo nuotr./Pauliaus Kaupelio šuo Brasas
Asmeninio albumo nuotr./Pauliaus Kaupelio šuo Brasas

Galiausiai vyras surado žmogų, sutikusį jo augintiniui suteikti pagalbą. Vis dėlto tuo viskas nesibaigė – tuo metu Klaipėdoje buvusiam Pauliui reikėjo nuvažiuoti iki Šilalės.

„Dar beveik valanda! Skridom, skaičiuodami kiekvieną ilgą ilgą minutę galvodami apie tai, kad jei išėję iš namų būtume bent minute anksčiau, Brasuko jau neberastume. Nenoriu pasakoti, ką jautėme, nes turbūt įsivaizduojate. Brasą išgelbėti spėjome (20.07 val. pradėta operacija). O kiek tokioje situacijoje gyvūnų išgelbėta nebuvo?“ – svarstė žurnalistas.

Įraše, kuriuo pasidalijo socialiniame tinkle, P.Kaupelis dėkojo veterinarams, sutikusiems šeštadienio vakarą operuoti jo augintinį ir teigė, kad tai – jau ne pirmas kartas, kai susiduria su panašia situacija.

„Su šita nenormalia situacija susidūriau ir anksčiau, kai artimi draugai neteko net dviejų savo augintinių tik todėl, kad laiku buvo nesuteikta tinkama pagalba. Ačiū visiems, kas kartu suko galvą ir ieškojo išeičių, ačiū Vaidai Misiūnienei, ačiū veterinarui Ričardui, padovanojusiam realiai vienintelę viltį kreiptis į Šilalėje dirbantį Mindaugą Lidžių.
Ačiū jam, kad sutiko priimti Brasą!“ – rašė Paulius.

15min vyras pasakojo, kad šiuo metu jo šuo jaučiasi kur kas geriau, yra aktyvus ir linksmas, anot Pauliaus, akivaizdu, kad dėkingas visiems jam pagalbą suteikusiems šeimos nariams.

„Nepalieka nė per žingsnį, laižo rankas ir bučkius dalina. Iki vakarykščio vakaro toks meilus nebuvo“, – juokėsi šeimininkas.

O savo istorija, kuri, laimei, baigėsi sėkmingai, jis tikisi perspėti pajūrio regione gyvenančius žmonės: „Vakar, šito didelio streso akivaizdoje, galva sproginėjo nuo vieno klausimo: „Kaip taip gali būti?“ Rašau ne tam, kad pasipiktinčiau ar ką nors apkaltinčiau, rašau norėdamas augintinių šeiminimų dėmesį – situacija nenormali ir taip būti neturi.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius