Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždžių portretais garsėjantis M.Dovidaitis: „Gaunu pastebėjimų, kad neatrodau kaip dailininkas“

Šio teksto herojus, radviliškietis Matas Dovidaitis savo pieštais portretais žavi tūkstančius gerbėjų. Kai iš jo piešinių tikroviškai žvelgia žinomi aktoriai, dainininkai, laidų vedėjai ar paprasti žmonės, nelieka nieko kito, kaip tik stebėtis meniškos sielos vaikino talentu. Vis dėlto Matas atviras – tai ne tik talento, bet ir daugybės darbo valandų pareikalavęs rezultatas.
Matas Dovidaitis ir jo kurti darbai
Matas Dovidaitis ir jo kurti darbai / Asmeninio albumo nuotr.

O rezultatas akivaizdus – M.Dovidaitis vien tik savo darbų puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ yra subūręs keliasdešimties tūkstančių sekėjų minią. Vaikinas 15min portalui papasakojo apie aistrą piešimui, iš įžymybių gaunamus atsiliepimus ir apie tai, kaip galima suderinti dvi iš pažiūros skirtingas sritis – meną ir sportą.

Nuo bendraklasių iki žvaigždžių portretų

M.Dovidaitis pomėgį piešti atrado dar vaikystėje – jam patikdavo ant popieriaus vaizduoti animacinių filmukų herojus, knygų personažus. Neilgai trukus vaikino talentą įžvelgė ir aplinkiniai.

„Pradėjus lankyti mokyklą bendraklasiai ir auklėtoja pastebėjo, kad tam turiu tikrai neblogus sugebėjimus“, – prisiminė Matas, kurio pirmasis nupieštas portretas buvo vienos bendraklasės, tiesa, ne itin vykęs.

Asmeninio albumo nuotr./Matas Dovidaitis
Asmeninio albumo nuotr./Matas Dovidaitis

Tačiau ilgainiui Matas tobulėjo ir bendraklasių portretais tikrai neapsiribojo – ėmė piešti ne bet kokių, o visuomenėje gerai žinomų žmonių portretus. Tiesa, pradėjo ne nuo Lietuvos, o nuo užsienio įžymybių.

„Kai pagalvoju, ką norėčiau nupiešti, tai dažniausiai būna žinomi žmonės. Juos piešti smagu, tad ir piešiu tuos, kurie įdomūs man“, – paklaustas, pagal ką renkasi savo herojus, sakė M.Dovidaitis.

Dabar tarp Mato darbų galima išvysti tokių žvaigždžių kaip Egidijus Dragūnas-SEL, Justinas Jankevičius ar Jonas Nainys portretus. „Talentas“, – tokią žinutę vaikinas gavo iš E.Dragūno po to, kai atlikėjas pamatė Mato nupieštą portretą.

„Visų žinomų žmonių, kuriuos piešiau, reakcijos į portretus buvo tikrai teigiamos. Susilaukiu gražių žodžių, todėl visuomet malonu ką nors nustebinti“, – neslėpė M.Dovidaitis.

Mato herojai ne tik negaili jam pagyrų, bet ir dalijasi jo pieštais portretais savo socialinių tinklų paskyrose. Vaikinas atskleidė, kad yra buvę net ir taip, jog žinomas žmogus pats kreipėsi į jį su prašymu nupiešti.

Svarbu nesustoti tobulėjus

Pažvelgus į Mato darbus, norisi stebėtis vaikino talentu. Vis dėlto jo paskyroje socialiniame tinkle puikuojasi toks užrašas: „1% talento ir 99% darbo“. Matas įsitikinęs, kad net ir būnant labai talentingu ant laurų užmigti nevalia.

„Manau, kad turint šiek tiek sugebėjimų, reikalingų pasiekti norimą tikslą, galima pasiekti visko. Be abejo, įdedant pakankamai daug pastangų. Tobulėjimui nėra ribų“, – neabejoja M.Dovidaitis.

Matas yra nupiešęs ir šviesaus atminimo Vytautą Šapranauską. Deja, tais pačiais metais aktorius paliko šį pasaulį, o žmonės ėmė masiškai dalintis Mato darbu. Praėjus ketveriems metams, M.Dovidaitis nupiešė dar vieną V.Šapranausko portretą, todėl dabar galima įvertinti, kaip vaikinas patobulėjo.

Mato Dovidaičio portretai/Vytautas Šapranauskas
Mato Dovidaičio portretai/Vytautas Šapranauskas

Pats Matas neslepia, kad yra savikritiškas – seniau piešti portretai jam atrodo ne taip gerai pavykę: „Iš visų darbų geriausiai pavykęs man atrodo aktorės Emmos Watson portretas. Vis dėlto manau, kad geriausi mano darbai bus ateityje, ir visuomet ką nors nupiešęs pagalvoju, jog galiu dar geriau. Tačiau tai yra natūralus tobulėjimo procesas, tad džiaugiuosi, kad galiu tobulėti.“

Be to, vaikinas laimingas, kad gali ne tik užsiimti mėgstama veikla, bet dar iš jos ir užsidirbti – jau kurį laiką jis priima individualius užsakymus. Anot Mato, dabar piešimas jam yra pomėgis, virstantis darbu.

„Tačiau stengiuosi, kad su laiku jis teiktų vis daugiau malonumo, o ne atvirkščiai. Manau, labai svarbu gyvenime atrasti tai, kas patinka, o tuomet, įdėjus daug pastangų, galima pragyventi beveik iš bet kokios veiklos“, – įsitikinęs M.Dovidaitis.

Matas savo darbų pavyzdžius skelbia socialiniuose tinkluose, kur sulaukia išties didelio sekėjų dėmesio – jų komentarus galima skaičiuoti tūkstančiais. Vaikinas sako, kad toks palaikymas jam itin svarbus, nes skatina nesustoti ir įrodo, kad jis užsiima tuo, kuo ir turėtų užsiimti.

Asmeninio albumo nuotr./Matas Dovidaitis
Asmeninio albumo nuotr./Matas Dovidaitis

„Labai džiaugiuosi, kad žmonės vertina mano darbus ir žavisi jais. Kai skaitau, kiek emocijų jie sukelia mano sekėjams, suprantu, kad pastangos nenuėjo veltui. Būna, žmonės rašo, kad juos kažkuris piešinys net sugraudino, privertė išspausti ašarą, arba vadina mane genijumi. Žinau, kad iki to man dar toli, bet gaunu daug įkvėpimo ir galbūt kada nors toks tapsiu“, – kalbėjo M.Dovidaitis.

Kadangi tarp Mato darbų – ne viena užsienio žvaigždė, kaip kad Emma Watson ar Angelina Jolie, galbūt jis ateityje galėtų sulaukti pripažinimo ir svetur? Pasak vaikino, tai yra vienas iš jo tikslų: „Manau, kad ilgainiui pavyks jį pasiekti. Tik reikia įdėti pakankamai darbo, turėti ryžto ir disciplinos nepasiduoti.“

Piešimą derina su sportu

Vis dėlto Matas ne iš tų, kurie apsiriboja tik viena veikla – jis propaguoja aktyvią gyvenseną ir geba rasti laiko ne tik menui, bet ir sportui. Vaikinas 15min pasakojo, kad sportas, kaip ir piešimas, jo gyvenime atsirado gana anksti.

„Paauglystėje ėmiau užsiiminėti gatvės gimnastika, daug sportuodavau pasitelkdamas skersinius ir lygiagretes, treniruotėms naudodamas tik savo kūno svorį. Vėliau buvau susidomėjęs lengvuoju kultūrizmu, tobulinau kūno formas, bet pajutau, kad tame per daug monotonijos ir per mažai malonumo.

Galiausiai atradau „CrossFit“ sportą. Tai kol kas maloniausias atradimas šioje srityje, teikiantis daug džiaugsmo ir iššūkių“, – sakė M.Dovidaitis ir pridūrė, kad artimiausiu metu planuoja nupiešti ką nors iš „CrossFit“ sporto pasaulio.

Tad nenuostabu, kad Matui žeriami komplimentai ne tik dėl meninių sugebėjimų, piešiamų portretų, bet ir dėl išvaizdos. Vaikinas neslepia – socialiniuose tinkluose jis sulaukia išties nemažai tokio pobūdžio žinučių.

Asmeninio albumo nuotr./Matas Dovidaitis
Asmeninio albumo nuotr./Matas Dovidaitis

„Tikrai gaunu pastebėjimų dėl to, kad neatrodau kaip dailininkas, pagyrų dėl sportiškos išvaizdos. To nesureikšminu, bet visgi malonu“, – sakė M.Dovidaitis.

Nepaisant to, kad didžiausią vietą Mato gyvenime šiuo metu vis dėlto užima piešimas, o tik paskui – sportas, jis sako gana sėkmingai derinantis šias dvi veiklas.

„Nors tai ir labai skirtingi dalykai, bet labai gerai papildo vienas kitą ir padeda palaikyti gyvenime pusiausvyrą. Kai jaučiu, kad per daug užsisėdžiu vienoje vietoje, susidedu aprangą ir važiuoju sportuoti“, – pasakojo M.Dovidaitis.

Asmeninio albumo nuotr./Matas Dovidaitis
Asmeninio albumo nuotr./Matas Dovidaitis

Paklaustas, su kuo planuoja sieti savo ateitį, Matas patikino, kad neįsivaizduoja savo gyvenimo be piešimo: „Planuoju dar daugiau tobulėti, išmokti naujų technikų ir stebinti žmones naujais darbais, tapti dar labiau žinomu ir vertinamu už tai, ką darau.“

„Žinoma, neapleisiu ir sporto. Stengsiuosi tobulėti ir šioje srityje, dalyvauti varžybose ir gerinti rezultatus“, – ateities planais dalijosi vaikinas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius