-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Zyplių dvare Užupio teatras atskleis XVII-XVIII a. aukštuomenės gyvenimo ir mados subtilybes

Rugpjūčio 22-ąją Zyplių dvare, Užupio dramos teatro komedijos „Skapeno klastos“ metu bus pristatyta Urbona baroko, bei rokoko stiliaus kostiumų kolekcija. Ši kolekcija – tai unikalus žvilgsnis į praeitį ir išskirtinė galimybė iš arti pamatyti XVII-XVIII a. aukštuomenės gyvenimo ir mados subtilybes.
Urbona kostiumų kolekcija
Urbona kostiumų kolekcija / Organizatorių nuotr.

Nuo baroko ir rokoko sąvokų neatsiejama prabanga, rafinuotumas, iškilios formos, didybė, bei jausmingumas. Nepaslaptis, jog baroko stilius pasižymi teatrališkumu ir paradiškumu. Tai epocha, palikusi gilų įspaudą ne tik mene, architektūroje ar kultūroje, tačiau ir madoje. To laikotarpio stilius išsiskiria savo imantrumu, detalių gausa, ryškiomis spalvomis, bei drąsiais kontrastais. Moterų ir vyrų kostiumai pasižymi gausiais kaspinų, raukinių, galionų papuošimais. Neveltui apie baroko laikmečio madą vienas garsiausių komedijos meistrų Ž.B. Moljeras juokavo: „Nuo batų iki skrybėlės – vien kaspinai ir kaspinai...“

Urbona kostiumų kolekciją įkvėpė vienas skandalingiausių ir kontraversiškiausių kūrinių Europoje – K.Hamtono psichologinė drama „Pavojingi ryšiai“. Tai drama apie aristokratų žaidimus, veidmainystę ir smukimą. Kostiumų kolekcijoje galėsite išvysti to meto moterų aprangai būdingus puošnius korsetus, plačiai klostuotus sijonus, ilgus šleifus, spalvingus audinius, bei būtinus moteriško kostiumo aksesuarus – šviesias šilkines kojines, pirštines, vėduokles… Taipogi, nepamirštamas ir vyro kostiumas, kurį sudaro baltiniai, pantalonai, švarkai, žiustakorai, kiulotai... Kiekvienas kolekcijos kostiumas yra unikalus ir išskirtinis, bei turi atitinkamą skambų pavadinimą.

Žmonės vis dažniau ieško prabangos ir svajoja apie galimybę susidurti su praeitimi, tačiau, norint pajusti baroko epochos alsavimą nebūtina keliauti laiku, viskas vyksta šalia mūsų. Taigi, palydėkite vasarą, atgaivinkite sielą, pamirškite kasdienius rūpesčius ir smagiai praleiskite vakarą su Užupio dramos teatru gamtos apsuptyje – Zyplių dvare.

Organizatorių nuotr./Urbona kostiumų kolekcija
Organizatorių nuotr./Urbona kostiumų kolekcija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius