Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 20

Adomas Stančikas ir roko grupė „Rebelheart“ pristato dešimtmetį brandintą dainą „Vienišas Vilkas“

Aktorius ir dainininkas Adomas Stančikas TV žiūrovams pažįstamas iš režisieriaus Emilio Vėlyvio kino filmų „ZERO 1“ ir „ZERO 3“, bei šiuo metu rodomo televizijos serialo „Rimti reikalai“. Vokalisto vaidmenį atliekantis aktorius pasakoja, jog dainos idėja užgimė maždaug prieš 10 metų, dar studentavimo laikais, kai vieno muzikos festivalio metu, tarp jo ir „Rebelheart“ įvyko draugiškas susitarimas vieną dieną kartu įrašyti dainą.
Adomas Stančikas ir roko muzikos grupė „Rebelheart“
Adomas Stančikas ir roko muzikos grupė „Rebelheart“ / Asmeninio albumo nuotr.

„Dainos tekstas lipdėsi per laiką. Daina per tiek metų išgyventa ir išjausta. Trūko tik muzikos. Vienišo vilko idėja pradėjo suktis galvoje matant, kaip vyko gero draugo skyrybos su žmona. Taigi, kas tas Vienišas vilkas? Tai tas, viengungiu likęs draugas, tai vienišas keliautojas, turintis ilgą savo praeities istoriją.

Asmeninio albumo nuotr./Adomas Stančikas
Asmeninio albumo nuotr./Adomas Stančikas

Vienišas vilkas – tai Chucko Norriso filme „Lone wolf McQuade“. Arba tai žiaurus vilkų medžiotojas, slapta esantis prisiekęs Kylie Minogue, atsidavęs fanas... Net, jeigu tai būtų vieniša vilkė – šioje dainoje kiekvienas gali išgirsti ar pajausti save. Atrasti dalelę savęs jos žodžiuose.

Lietuvos miškuose dabar ypač paaštrėjusi vilkų medžioklės tema. O oficialūs skaičiai, kurie tuos vilkus suskaičiuoja ir nuteisia – yra tiesiog žvėriški“, – taip apie dainos atsiradimą pasakoja A.Stančikas.

„Rebelheart“ čia nustebina grupei netikėtu atlikimo skambesiu

Atlikėjas atskleidžia, kad muzika šiai dainai buvo perkuriama keletą kartų. Bendradarbiavimas tarp Kauno ir Klaipėdos tapo sudėtingu, visi yra menininkai su savo kūrybiniais darbais ir užimtumu. Beveik metus buvo ieškotas visoms pusėms patinkantis ir artimas „Vienišo vilko“ skambesys.

Daina „Vienišas vilkas“:

VIDEO: RebelHeart ft. Adomas Stančikas - Vienišas Vilkas

Dainos stilistika – tai roko muzikos ir aktorinio teatrališkumo sintezė. Tai charakterinis kūrinys, kuris tikisi, kad savo skambesiu sudomins klausytoją. Šioje dainoje yra visko. Nuo stebinančio teksto iki saviironijos, nuo išgyvento jausmo iki humoro. Labai norime, kad ši daina savo teksto ir muzikos prasme paliestų kiekvieną, kuris ją išgirs.

Kęsto Venzlausko nuotr. /Grupė „Rebelheart“
Kęsto Venzlausko nuotr. /Grupė „Rebelheart“

Prie garso įrašo suvedimo ir kūrinio dalių jungimo dirbo bei savo skambesio jam taip pat įnešė ir garso režisierius Gintautas Litinskas. Gintautas publikai gerai žinomas kaip dainų autorius, atlikėjas bei ilgametis grupės „Studija“ bosistas.

Gyvai šią dainą pirmą kartą „Rebelheart“ ir Adomas Stančikas atliks vasario 29 dieną, Kaune per grupės 28-ojo gimtadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius