Tiesiogiai

Tiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentaraiTiesiogiai po gaisro Paneriuose: ugniagesių vado ir oro užterštumo tyrėjų komentarai

2020 10 28

Alanas Chošnau ir Mark Reeder dainoje prakalbo apie politinę įtampą pasaulyje, netikrumą dėl ateities

Šiandien Vilniuje ir Berlyne – trečioji tarptautinė Alano Chošnau ir Mark Reeder kūrinio „Heavy Rainfall“ ir EP rinkinio „Heavy Rainfall – Storm Warning“ premjera su muzikiniu klipu. Tai viena iš ryškiausių dainų albume, kurioje kontrastuoja politinė įtampa pasaulyje, fake news srautai, netikrumas dėl ateities ir viltis.
Alanas Chošnau ir Mark Reeder
Alanas Chošnau ir Mark Reeder / Aleksandro Broko nuotr.

Alanas kartu su britų prodiuseriu Mark Reeder kūrinyje „Heavy Rainfall“ tęsia muzikinio albumo „Children of Nature“ temas – totalitarinių režimų atgimimas pasaulyje, auganti nedemokratiškų valstybių kontrolė, grėsmės žmogaus teisėms ir laisvėms, perteklinis vartojimas ir klimato kaita.

Alanas teigia: „Mūsų daina „Heavy Rainfall“ yra gili. Kalbame apie tai, kad visi esame manipuliacijos aukos ir mūsų mintys nebėra mūsų – tai tik iliuzija. Norime atkreipti klausytojo dėmesį, kad nevalingai prarandame elgesio ir sprendimų kontrolę. Vartojame didelius kiekius informacijos, kuri sistemingai programuoja pirkti – vartoti – išmesti ciklus, o vėliau ir mąstyti atitinkamai. Tai dilema, nuo kurios intuityviai bėgame, nes tiesa gąsdina labiau nei tariamas saugumas ir pasirinkimo laisvė.“

Įvertinkite naują dainą:

VIDEO: Alanas Chosnau & Mark Reeder - Heavy Rainfall (Cats & Dogs Mix)

Kūrinys „Heavy Rainfall“ – tai monologas apie artėjančią socialinę audrą, vidinę ir išorinę taršą bei klausimą pačiam sau – o ką darysi tu? Kartu tai viltis, nes sąmoningumas keičia ir išlaisvina.

Šių kontrastingų idėjų vizualizacijai Alanas Chošnau ir Mark Reeder pasirinko ypatingą vietą –vieną didžiausių Lietuvoje pavojingųjų ir nepavojingųjų atliekų tvarkymo bendrovę „Žalvaris“.

Šioje unikalioje aplinkoje pamatai, kiek nereikalingos ir pasaulį teršiančios materijos sukuria vien fizinė žmogaus veikla.

Pasak bendrovės atstovės Eglės Berentienės, atverdami „Žalvario“ duris Alano Chošnau muzikinio klipo filmavimui, įžvelgėme galimybę sudominti visuomenę tuo, kas mums yra svarbu, išnaudojant įmonės erdves kūrybiniams sprendimams įgyvendinti.

Martyn Goodacre nuotr./Alanas Chošnau ir Mark Reeder
Martyn Goodacre nuotr./Alanas Chošnau ir Mark Reeder

„Mes kasdien susiduriame su pasirinkimais – vartoti daugiau ar mažiau, išsaugoti ar nukirsti, deginti ar perdirbti. Nuo šių pasirinkimų priklauso ateitis. „Heavy Rainfall“ padeda išgirsti ir pamatyti pasirinkimų prieštaringumą ir priartina suvokimą, kad mūsų veikla ir tai, kas lieka po jos, yra ne kas kita, kaip mūsų pačių kasdienės veiklos pėdsakas.“

Muzikinį klipą sukūrė tarptautinius apdovanojimus pelnęs kino režisierius Aleksandras Brokas. Klipo „Heavy Rainfall“ gamyba finansuojama iš Lietuvos kultūros tarybos paramos lėšų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius