Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 12 01

Andriaus Mamontovo koncertas Klaipėdoje bus be alkoholio

Po ilgokos pertraukos Andrius Mamontovas grįžta į sceną. Paskutiniai jo koncertai vyko lygiai prieš metus, kuomet į Lietuvos arenas išgirsti legendinių grupės „Foje“ dainų susirinko rekordinis skaičius klausytojų ir Andriaus gerbėjų. Šį kartą iššūkius mėgstantis dainininkas į susitikimą kviečia neįprastoje erdvėje – gruodžio 13 d., Klaipėdos Tarptautinio universiteto LCC Michealsen centre, o gruodžio 14 d., – Šiaulių koncertų salėje „Saulė“.
Andrius Mamontovas
Andrius Mamontovas / Asmeninio albumo nuotr.

To bičo iš „Foje“ , kaip mėgsta save pristatyti Andrius, koncertai visuomet hipnotizuoja atvirumu ir gebėjimu užvaldyti publikos dėmesį tarsi be jokių pastangų. Su A.Mamontovo dainomis užaugo ne viena karta. Dainų autorius, atlikėjas, prodiuseris ir aktorius jau trečią dešimtmetį išlieka viena ryškiausių asmenybių Lietuvos muzikos padangėje.

Pernai rudenį A.Mamontovas Lietuvos arenose šventė karjeros 30-metį. Kartu su juo grojo ir daugelis buvusių populiariosios grupės „Foje“ narių. Keturi koncertai didžiausiose šalies arenose sulaukė neįtikėtinos sėkmės. Kartu su A. Mamontovu į kelionę laiku, nuo šiandienos iki pat 1983-ųjų, kuomet susibūrė „Foje“, leidosi dešimtys tūkstančių ištikimų jo kūrybos gerbėjų. Ši sėkmė patvirtina faktą, jog Andrius laukiamas visur ir visada. 

VIDEO: andrius mamontovas - geltona. zalia. raudona.

Gruodžio 13-ąją klaipėdiečiai turės progą susitikti su A. Mamontovu  kiek neįprastoje koncertams erdvėje – Klaipėdos LCC univeristeto Michealsen centre, kurį savo pasirodymui uostamiestyje pasirinko populiari suomių roko grupė „Lordi“,2006-aisiais tapusi „Eurovizijos“ konkurso nugalėtoja. Andrius Mamontovas taps pirmuoju Lietuvos muzikantu, nutarusiu išbandyti LCC universiteto centrą gyvai skambančia muzika.

Ruošiantis pasirodymui ši vieta bus pritaikyta koncertinei akustikai ir šokiams, sienos padengtos specialiais audiniais. Muzikanto sprendimu, koncerto metu nebus prekiaujama alkoholiu.

Į Klaipėdą A.Mamontovas atvyks su naujos sudėties grupe, kurioje nebeliko ilgamečio jo draugo, bendražygio ir „Foje“ klavišininko Arnoldo Lukošiaus. Jį pakeis  du nauji muzikantai. Koncertuose Klaipėdoje ir Šiauliuose Andriui  taip pat talkins saksofonistas Saulius Valikonis ir  gitaristas Romas Rainys.

VIDEO: Andrius Mamontovas - "Ratilai"

Jaukiuose gyvo garso koncertuose skambės populiariausios A. Mamontovo dainos iš įvairiausių kūrybos laikotarpių. Šiuo metu dainininkas įrašinėja naują savo albumą, neseniai užbaigė bendrą su „Jaunimo linija“ projektą „Nebijok kalbėti“, skirtą savižudybių prevencijai bei visuomenės edukacijai.

„Aš apsiimu ką nors daryti tada, kai jaučiu, kad galiu būti ten reikalingas, kad tai leis realizuoti man kažkokią dalelę savęs ar kažkokį mano sumanymą. Labai svarbi ir aplinka, į kurią patenki, nes ji gali arba riboti, arba išlaisvinti. Visada norisi pasirinkti tą optimalų variantą, kuriame ir pats galėtum geriausiai atsiskleisti ir būti naudingas. Be kūrybinės veiklos aš gyventi negaliu. Ir ji mane kažkaip pati kartkartėmis susiranda“, - apie save sako Andrius Mamontovas.

Andriaus Mamontovo koncertas Klaipėdoje – gruodžio 13 d., 19 val. LCC Tarptautinio universiteto Michealsen centre, Kretingos g. 36; Šiauliuose – gruodžio 14 d., koncertų salė „Saulė“, Tilžės g. 140.

VIDEO: Andrius Mamontovas „Laužo šviesa“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius