Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti
2019 11 28

„Biplan“ žengia į džiazo pasaulį: netrukus – bendras koncertų turas su Karina Krysko

Lietuvos populiariojo roko grupė „Biplan“ šį pavasarį pristato išskirtinį koncertų turą su gražiabalse dainininke Karina Krysko – „Džiaze tik merginos“. Pasirodymuose penkiuose Lietuvos miestuose „Biplan“ ir Karina klausytojus nukels į praėjusios eros, džiazo stiliaus ir muzikos įkvėptą muzikinį vakarą.
„Biplan“, Karina Krysko
„Biplan“, Karina Krysko / Vaivos Abromaitytės nuotr.

„Džiazas mums visada buvo neatrasti vandenys. Nors rokenrolas nuo džiazo nutolęs šviesmečiais, per daugiau nei 20 metų kūrybos ne kartą girdėjome žmones kalbant, kad „Šypsenos“ turėtų suskambėti svingo stiliuje, o „Ketvirtadienis“ – džiazo. Netrukus tai pamatysime!“ – šypsosi grupės nariai Maksas Melmanas ir Olegas Aleksejevas.

Pavadinimą laukiamam koncertų turui įkvėpė „Biplan“ albumo „Jazz‘e tik merginos“ 20 metų sukaktis. 2000 metais išleistas įrašas klausytojus išjudino tokiais gerai žinomais hitais kaip „Šypsenos“, „Telefonas“, „Kino filmai“ ir „Čiao, Bambino“. Vienas nuotaikingiausių „Biplan“ albumų pozityviu skambesiu ypač artimas ir būsimo turo nuotaikai.„Džiaze tik merginos“ koncertuose skambės naujos ir netikėtos garsiausių „Biplan“ dainų aranžuotės.

Vaivos Abromaitytės nuotr./„Biplan“, Karina Krysko
Vaivos Abromaitytės nuotr./„Biplan“, Karina Krysko

Ypatinga būsimo turo staigmena – muzikinis „Biplan“ ir Karinos Krysko duetas. Savo talentu džiuginanti muzikos, teatro ir šokio gerbėjus, žavioji Karina Krysko jungiasi prie „Biplan“ išskirtiniams „Džiaze tik merginos“ pasirodymams. Sukūrusi įsimintinus vaidmenis roko operose ir miuzikluose, šį kartą Karina padovanos savo šilkinį balsą gerai žinomoms „Biplan“ melodijoms.

Bendruose „Biplan“ ir Karinos pasirodymuose klausytojų laukia akustinis garsas ir džiazo prieskonių paaštrintas skambesys, ne viena baladė bei šokti kviečiantys ir lindyhopo ritmu skambantys kūriniai. Turo „Džiaze tik merginos“ programoje atgims 2008 metų „Biplan“ ir Karinos duetas „Aš be tavęs ne aš“, naujos aranžuotės dainoms „Iš taško A“, „Vakar“, „Labas rytas“, „O mes prie jūros“ ir daugelis kitų žymiausių „Biplan“ hitų.

„Biplan“ archyvo nuotr. /Grupė „Biplan“
„Biplan“ archyvo nuotr. /Grupė „Biplan“

Kitais metais 25-ąją gimtadienį švęsiančios vilniečių grupės „Biplan“ nariai tikri, kad jautri, šventiška ir itin muzikali turo „Džiaze tik merginos“ programa sugrąžins klausytojus į džiazo, bigbendų ir pakilios romantikos laikus. Karina kartu su „Biplan“ atliks didžiąją programos dalį, o koncertų džiazo dvasią ir skambesį praturtins kviestiniai muzikantai bei speciali scenografija.

Penkių koncertų turas Lietuvos miestuose „Džiaze tik merginos“ prasidės kovo 27 dieną Kaune, „Renginių oazėje“. Balandžio 3 dieną „Biplan“ ir Karina pasirodys Vilniuje, Šv. Kotrynos bažnyčioje, balandžio 4 dieną – Alytuje, Alytaus teatre,bei balandžio 11 dieną – Palangoje, Palangos koncertų salėje. Turą vilniečiai užbaigs balandžio 18 dieną pasirodymu Šiauliuose, koncertų salėje „Saulė“.

Biplan su Karina | Aš be tavęs ne aš (oficialus video):

VIDEO: Biplan - Aš be tavęs ne aš

Biplan | O mes prie jūros (oficialus video):

VIDEO: „Biplan“ – „O mes prie jūros“

Biplan | Vakar (gyvai):

VIDEO: Biplan | Vakar (gyvai)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius