-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 12 02

Dominykas Vaitiekūnas nauja daina siunčia žinutę: nesigėdykite savo praeities

Autorinių dainų kūrėjas ir aktorius Dominykas Vaitiekūnas (34) artėjančių švenčių proga gerbėjams paruošė staigmeną – nostalgišką dainą ir vaizdo klipą, pavadinimu „Turtas“. Atlikėjas kviečia pasižvalgyti po savo paties asmeninių nuotraukų archyvą ir teigia, kad šią dainą užsileidus fone, galima valgyti mandarinus, gurkšnoti karštus gėrimus ir kartu su šeima pasijuokti iš senų savo fotografijų arba nostalgiškai padūsauti.
Dominykas Vaitiekūnas 1998-aisiais, Dominykas Vaitiekūnas su šeima, 1989-aisiais
Dominykas Vaitiekūnas 1998-aisiais, Dominykas Vaitiekūnas su šeima, 1989-aisiais / Asmeninio albumo nuotr.

„Galvojom – kaip tėvai mes tikrai negyvensim, bet gyvenam ir burbam taip pat“ – tai priedainio eilutė, anot atlikėjo, ironiškai pabrėžianti mūsų bandymą bet kokia kaina pabėgti nuo savo praeities. Dainos „Turtas“ tekstą Dominykas parašė, kai po 27 metų pertraukos apsilankė savo tetos Genutės namuose Kaune ir lygino dabartį su savo praeities prisiminimais. Vėliau muziką išvystė kartu su dar dviem savo kartos muzikantais – gitaristu Kęstučiu Vaitkevičiumi ir šiuo metu įrašinėjimo naujojo albumo prodiuseriu Rolandu Venckiu-Innomine.

Dominykas Vaitiekūnas – „Turtas“:

VIDEO: Dominykas Vaitiekūnas - Turtas (Oficialus vaizdo klipas)

„Anksčiau labai gėdydavausi iš kur esu kilęs, gėdydavausi, kad tėvai mus augino tokiais biednais blokados metais, vertėsi visokias versliukais, kurie galiausiai žlugo ir mokėsi gyventi tokioje skurdokoje, nepriklausomybę ką tik atgavusioje Lietuvoje su mažais vaikais ant rankų.

Man buvo gėda tų bendrabučių ir daugiabučių, kuriuose augau. Dabar aš nauju žvilgsniu žvelgiu atgal ir pagalvoju – iš tiesų ne gėdytis reikia, o oriai tai prisiminti. Pamenu, kaip su švirkštu į kapsulę rašalą suleisdavau, nes taip buvo pigiau – baisiai tuo metu neturėjom pinigų. Bet rašyt vis tiek išmokom. Nesutrugdė. Ir mes tokiom sąlygom vis tiek užaugom puikiais žmonėm ir europiečiais. Tad man ši daina yra apie orumą priimti praeitį“, – pristatydamas naują kūrinį savo feisbuko paskyroje teigia atlikėjas.

Specialiai šios dainos premjerai kartu su animatoriumi Gyčiu Baranausku ir klipo bendraautoriumi Justu Valinsku, Dominykas sukūrė smagių, juokingų ir nostalgiškų savo gyvenimo nuotraukų retrospektyvą. Anot kūrėjų, pirminė klipo mintis buvo nufilmuoti sovietinių laikų estetiką menantį tetos butą Kaune ir paskatinti visus nesigėdyti savo aplinkos, kurioje daugelis esame užaugę.

Tačiau planus teko pakeisti dėl pandeminių aplinkybių, tad klipas per dvi savaites buvo sukurtas ir sukonstruotas iš Dominyko fotografijų, kurioms gyvybės suteikė dailininko Gyčio Baranausko animaciniai pokštai.

„Išvarvėjo akys, nes teko peržiūrėti kelis šimtus popierinių fotografijų ir maždaug 12 tūkstančių skaitmeninių nuotraukų archyvų. Galiausiai atrinkom tam tikriems laikmečiams būdingas nuotraukas, kurias savo nuotraukų archyve, ko gero, turi kiekvienas mano kartos žmogus – ir kūdikių manieže, ir pirmos komunijos, ir pradinių klasių vaidinimų ir savęs ieškojimų paauglystėje, manau kūrinyje žmonės atpažins ir save“, – teigia žinomas atlikėjas.

Dominyko Vaitiekūno „Turtas“ skirta nostalgiškajam „aš“ ir yra viena iš būsimo autobiografinio albumo „100 AŠ“ dainų, kuris pasirodys kitų metų pavasarį. Daina sukurta bendradarbiaujant su Kaunas 2022 Istorijų festivaliu. Dainos įrašą bei būsimo albumo „100 AŠ“ kūrimą bei leidybą finansuoja Asociacija LATGA ir Asociacija Agata fondai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius