Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 13

E.Masytės „Laisvė“ pergrota elektrine gitara: išgirskite

Giedrius Balčiūnas-Mr.Jumbo – gitaristas, dainų kūrėjas, roko muzikos prodiuseris, pastaruoju metu dirbantis su Džordanos Butkutės grupe, pristato Eurikos Masytės kūrinio „Laisvė“ savitą interpretaciją. Dvidešimt metų roko scenose stovintis muzikantas panoro perteikti dainą gitara.
Giedrius Balčiūnas- Mr. Jumbo
Giedrius Balčiūnas- Mr. Jumbo / Asmeninio albumo nuotr.

Anot Giedriaus, savo vaikystės mėgstamiausios lietuviškos dainos naują versiją galima buvo bandyti groti ir įrašinėti bet kada anksčiau. Tačiau muzikantas tiki, jog būtent dabar, būdamas 36 m., yra grojimo technikos pike, kuris sutampa su Lietuvos Laisvės atkūrimo 30-mečiu. Eurikos Masytės daina „Laisvė“ buvo tikrų tikriausias neoficialus himnas tuo metu, kai Lietuva vadavosi iš okupacijos gniaužtų. Daina buvo sukurta pagal Justino Marcinkevičiaus eilėraštį.

„Prisimenu šią dainą, tais laikais nuolat skambant radijo ir televizijos eteryje. Kad daina fatališka, melancholiška, budinanti tautą, supratau būdamas pirmoku“, – dalijasi prisiminimais Mr. Jumbo.

Perdainuotą kūrinį galite išgirsti čia:

VIDEO: Eurika Masytė - LAISVĖ (instrumental rock cover by Mr.Jumbo) 2021

„Nesu labai stipriai besireiškiantis patriotas, bet tikrai nuoširdžiai myliu savo šalį ir branginu jos istoriją. Užaugau matydamas ir jausdamas Lietuvos išsivadavimą iš pusės amžiaus okupacijos. Su šeima kurtinančiose nakties karo pavojaus sirenose nekantriai laukėme grįžtančio tėčio, dalyvavusio kruvinuose Sausio 13-osios įvykiuose prie Vilniaus televizijos bokšto.

Asmeninio albumo nuotr./Giedrius Balčiūnas-Mr. Jumbo
Asmeninio albumo nuotr./Giedrius Balčiūnas-Mr. Jumbo

Dar buvau vaikas, bet norėčiau patikinti jaunesnius už mane skaitytojus, kad jausmas ir patirtis tikrai labai įdomi ir suformavusi mane, o galbūt ir daugelį žmonių būtent taip ir ne kitaip. Minint šių įvykių 30-metį, man didelė garbė groti šį kūrinį taip, kaip priklauso mano pagrindiniu instrumentu – elektrine gitara, apsigaubus pečius trispalve“, – sako Giedrius.

Vaizdo klipas nufilmuotas Kauno Karo muziejaus sodelyje, šalia Nežinomo kareivio kapo, aplink jau iškritusį sniegą tirpdant Amžinosios ugnies aukurui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius