Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 11 19

„Eurovizijos“ žvaigždė Mansas Zelmerlowas – apie užklupusią šlovę, itin mylimą sūnų ir Lietuvą

2015-ųjų metų „Eurovizijoje“ sužibėjęs pirmos vietos nugalėtojas Mansas Zelmerlowas (33) anaiptol neužmigo ant laurų. Jo gyvenimas virte verda – atlikėjas per šiuos metus ne tik vedė savo mylimąją britų aktorę Ciarą Johnson, bet ir išleido naują albumą. Apie tai, apie eurovizines etiketes atlikėjams bei svarstymus vėl aplankyti Lietuvą – išskirtiniame 15min interviu su švedų dainininku, laidų vedėju ir modeliu Mansu Zelmerlowu.
Mansas Zelmerlowas su šeima
Mansas Zelmerlowas su šeima / Socialinių tinklų nuotr.

„Eurovizijos“ dainų konkurse 2015-aisiais net su 288 taškais nušlavęs konkurentus Mansas Zelmerlowas lietuviams turbūt labiausiai žinomas dėl šį konkursą laimėjusios dainos „Heroes“. Vis dėlto atlikėjas Švedijoje yra žymi žvaigždė, televizijos ekranuose ir scenoje besisukanti jau daugiau nei 14 metų.

Tiesa, nedaug kas težino, bet Mansas nacionalinėse „Eurovizijos“ atrankose dalyvavo ne kartą. 2007-aisiais su daina „Cara Mia“ pasirodęs atlikėjas užėmė trečią vietą ir į tarptautinį konkursą nepateko. Vis dėlto po 8-erių metų jis grįžo su stipriu užtaisu – daina, kuri pavergė Europos širdis, o netrukus ir pakeitė paties Manso gyvenimą.

VIDEO: Måns Zelmerlöw - Heroes (Sweden) - LIVE at Eurovision 2015 Grand Final

Po „Eurovizijos“ – pripažinimas Europoje

Paklaustas, kokių naujų vėjų į jo kasdienybę įnešė didžiausias dainų konkursas Europoje, M.Zelmerlowas neslepia – pokyčiai buvo milžiniški.

„Eurovizijos“ nėra su kuo palyginti – ji turi daugiau nei 200 mln. žiūrovų, man atrodo, kad tai yra labai gera pradžia naujai muzikai.

„Tą naktį mano svajonė išsipildė ir tai man sudarė galimybių rasti gerbėjų visoje Europoje. Man atrodo, kad aš to link ėjau labai puikiai, kūriau naują muziką. Tad esu labai dėkingas „Eurovizijai“, – sako atlikėjas.

WMG Sweden nuotr./Mansas Zelmerlowas
WMG Sweden nuotr./Mansas Zelmerlowas

Visgi Mansą Zelmerlową eurovizine žvaigžde galima vadinti ne tik dėl to, kad jis laimėjo dainų konkursą, bet ir dėl to, jog jau 2016-aisiais jis grįžo čia kaip vedėjas su Petra Mede. Konkurso bendruomenė duetą įvertino kaip vieną geriausių „Eurovizijos“ istorijoje. Vėliau, 2019-aisiais, jis čia pasirodė kaip svečias, atlikęs Kipro atstovės dainą „Fuego“.

Paklaustas, ar turi stiprų ryšį su „Eurovizijos“ bendruomene, atlikėjas skuba pritarti – tikrai taip. „Turbūt pastebėjote, aš ten grįžtu beveik kiekvienais metais. „Eurovizijos“ nėra su kuo palyginti – ji turi daugiau nei 200 mln. žiūrovų, man atrodo, kad tai yra labai gera pradžia naujai muzikai“, – teigia Mansas.

Ir dėl dažnai tiek jam, tiek daugeliui kitų konkurso atlikėjų klijuojamos „eurovizinio atlikėjo“ etiketės dainininkas nesijaudina. „Man su tuo nebuvo problemų, nes niekada nesigėdijau to, ką padariau „Eurovizijoje“, – atvirauja jis.

Socialinių tinklų nuotr./Mansas Zelmerlowas
Socialinių tinklų nuotr./Mansas Zelmerlowas

Anaiptol – Mansas teigia, kad būtent šis dainų konkursas ir po jo atsiradęs žinomumas jį iš dalies pakeitė kaip žmogų.

„Kai buvau jaunesnis, buvau labai drovus. Manau, kad toks esu ir iki šiol, bet kai lipu ant scenos, man kažkas nutinka. Aš ten esu kitas žmogus – jaučiuosi labai saugus“, – sako atlikėjas ir priduria, jog akivaizdus yra „Eurovizijos“ indėlis, kalbant apie galimybę užsitikrinti ateitį muzikos industrijoje.

„Tai pakeitė mano požiūrį į save – anksčiau tiek netikėjau savimi, o vėliau tai labai pasikeitė. Supratau, kad viduje turiu kažką ilgalaikėje perspektyvoje“, – mano M.Zelmerlowas.

Į klausimą, ar vėl žada pasirodyti konkurso scenoje, jis atsako juoku. „Artimiausiu metu – ne. Šiuo metu daugiausia dirbsiu su savo nauju albumu, bet kas čia žino, galbūt po kelerių metų sugrįšiu“, – vilties palieka dainininkas.

Esu sukūręs fondą Šiaurės Afrikos mokykloms, vaikams. Jie yra tikrieji herojai.

Gerų atlikėjų „Eurovizijoje“, anot Manso, netrūksta. Šiųmetis atlikėjo favoritas – olandų atstovas. „Duncanas labai gerai pasirodė, laimėjo su šiuolaikine daina, kuri turėjo potencialo išpopuliarėti ir už Europos ribų. Ir nuo to laiko jam tikrai gerai sekėsi – jis organizuojasi muzikinius turus. Manau, kad „Eurovizijai“ yra gerai, kai laimi tikrai geros ir šiuolaikiškos dainos“, – mintimis dalijasi muzikantas.

Labdara, šeima ir nauja muzika

Kūrinį „Heroes“ atlikęs M.Zelmerlowas apdainuotų herojų turi ir savame gyvenime. „Heroes“ – tai kurį laiką buvęs vienos jo organizacijos šūkis.

„Esu sukūręs fondą Pietų Afrikos mokykloms, vaikams. Jie yra tikrieji herojai“, – apie savo kilnią veiklą pasakoja atlikėjas. Tačiau kaip ši atsirado jo gyvenime?

Iš tiesų po savo vizito Afrikoje 2013-aisiais Mansas sutiko daug studentų, kurie, nepaisant prastų gyvenimo sąlygų, buvo kupini džiaugsmo ir vilties, kad jų ateitis gali būti gera. 1/3 studentų sirgo ŽIV/AIDS, daugelis jų buvo našlaičiai ir dieną neturėjo nei namų, nei maisto.

Socialinių tinklų nuotr./Mansas Zelmerlowas
Socialinių tinklų nuotr./Mansas Zelmerlowas

Įkvėptas šių pavyzdžių jis netruko pradėti labdaringą veiklą, kuri šiuo metu vykdoma Kenijoje, Pietų Afrikoje ir Ugandoje. Viskas dėl to, kad net ir prasčiausioje socialinėje situacijoje esantys vaikai gautų išsilavinimą. „Jie mane labai įkvepia“, – apie ambicingus vaikus atsiliepia dainininkas.

O kas įkvepia Mansą muzikoje? „Chrisas Martin, Johnas Mayeris, Jamesas Arthuras“, – vardija dainininkas. Kaip teigia atlikėjas, prieš išleisdamas naująjį albumą „Time“ (2019), jis daugiausia klausė Jameso Arthuro, taip pat Lewiso Capaldi bei britų atlikėjų.

„Jie rašo tekstus, kurie yra lengvai atpažįstami, su jais gali tikrai susitapatinti, jie yra lengvai suprantami, ne itin metaforiški. Taigi aš norėjau parašyti albumą tuo pat būdu. Ir tą padariau“, – juokiasi Mansas.

Muzikantas priduria rašantis labai biografiškus tekstus. „Iš dalykų, kurie nutiko mano gyvenime, iš jausmų, kuriuos aš jaučiu, ir taip pat iš kitų atlikėjų, kurių aš klausau. Taip, labai biografiška. O viskas prasidėjo prieš penkerius metus ir tęsiasi iki šiol. Taigi, tai taip pat ir chronologiškas albumas“, – aiškina jis.

Socialinių tinklų nuotr./Mansas Zelmerlowas
Socialinių tinklų nuotr./Mansas Zelmerlowas

Albume „Time“ Mansas turi ir porą dainų, kurios jam asmeniškai labiausiai patinka. Ką jis rekomenduotų 15min skaitytojui?

„Mano mėgstamiausios – „One“, „Something To you“. Labai didžiuojuosi šiuo albumu, manau, gerai, kad mano mėgstamiausios dainos nuolat keičiasi, nes tai rodo, jog yra daug gerų. Taip pat dėl to, jog ši daina yra apie mano jausmus ir tai, kas nutiko man per pastaruosius porą metų. Man tai labai ypatingas jausmas. Kiekviena daina turi ką nors ypatinga“, – sako jis.

VIDEO: Måns Zelmerlöw - One (Official Audio)

Šiuo metu turbūt didžiausią įtaką tiek Manso muzikai, tiek asmeniniam gyvenimui daro jo šeima – žmona, britų aktorė Ciara Johnson bei du vaikai – vienas iš praeitų Ciaros santykių, kitas – praeitais metais gimęs poros berniukas.

Net porą dainų naujajame albume Mansas skyrė savo jaunėliui. „Mes labai artimi. Jis dabar 17-os mėnesių. Šis albumas yra biografiškas, o mano sūnus yra tokia didelė mano gyvenimo dalis, kad man reikėjo parašyti apie jį taip pat“, – tikina pašnekovas.

Socialinių tinklų nuotr./Mansas Zelmerlowas su šeima
Socialinių tinklų nuotr./Mansas Zelmerlowas su šeima

Taip pat atlikėjas užsiminė esąs tikrai geras tėvas. „Taip, aš dirbu daug, bet aš tikrai bandau rasti laiko šeimai. Sakyčiau, esu visai linksmas tėtis“, – sako M.Zelmerlowas. Tiesa, bendrauti su šeima muzikinio turo metu gali būti kiek sudėtinga, mat Mansui dažnai tenka lankytis Švedijoje, o jo šeima gyvena Didžiojoje Britanijoje.

„Bet Ciara atveža sūnų į Švediją ir tada stengiuosi užsitikrinti, kad būsiu namuose bent porai dienų. Tuo metu aš visiškai nedirbu, tiesiog esu tėvas“, – pasakoja dainininkas.

Mylimoji apie „Euroviziją“ nė nenutuokė

Paklaustas, tai kaipgi juodu su britų aktore, dabartine žmona, suvedė gyvenimas, Mansas tikina, jog tai įvyko per vestuves.

„Susipažinome prieš 3,5 metų Didžiojoje Britanijoje, per vestuves, kuriose aš grojau. Iškart ja susidomėjau, o ji – ne. Taigi, buvau labai atkaklus ir galų gale ji manimi taip pat susižavėjo“, – prisimena jis.

Matyt, dėl to, kad Didžiojoje Britanijoje „Eurovizija“ yra visiškai nepopuliarus konkursas, Mansas, neseniai laimėjęs šį tarptautinį konkursą, merginos atpažintas nebuvo.

„Instagram“ nuotr./Mansas Zelmerlowas ir Ciara Janson
„Instagram“ nuotr./Mansas Zelmerlowas ir Ciara Janson

„Ji nė neįsivaizdavo, kas aš toks esu. Ji niekada nebuvo mačiusi „Eurovizijos“. Tiesą sakant, mano praeitis jos nė kiek nenustebino – jai įdomus pasirodė mano humoro jausmas, juo ji labai susižavėjo. Iki dabar mes kartu daug juokiamės“, – neslepia jis.

Rodos, dar visai neseniai – rugsėjo mėnesį – su mylimąja jis ir sumainė aukso žiedus. Pora lemtinguosius „sutinku“ ištarė leidžiantis saulėlydžiui Kroatijoje.

„Buvo nuostabu, laiką praleidome labai mielai. Pasikvietėme apie 170 žmonių į salą. Meilė tvyrojo ore. Buvau daug geriau, nei įsivaizdavau“, – atsimena Mansas.

Dabar, kai dainininko gyvenimo ritmas – itin greitas, kartkartėmis tenka ir pakeliauti, žmonai Ciarai, anot Manso, tai nekelia didelių sunkumų. „Ji labai manimi didžiuojasi ir labai mane palaiko. Ji atvyksta į Švediją, kai aš čia dirbu. Ji – nuostabus palaikymas“, – komplimentų mylimajai negaili atlikėjas.

Manso Zelmerlowo ir Ciaros Johnson gyvenimo akimirkos – galerijoje:

Atmintyje įstrigo Lietuvos publika

Šiuo metu planuojantis savo muzikinį turą, Mansas neslepia pagalvojantis ir apie Lietuvą. Atlikėjo nuomone, lietuviai yra itin malonūs žmonės.

„Prisimenu, kad paskutinį kartą, kai buvau Lietuvoje, pasirodžiau Klaipėdoje. Vakaras buvo nuostabus. Lietuviai buvo labai malonūs – tiek scenoje, tiek užkulisiuose. Buvo labai smagu“, – sako jis.

„Būtų labai smagu sugrįžti į Lietuvą. Tikiuosi, kad vėl susitiksime“, – pokalbį užbaigia Mansas Zelmerlowas.

Manso Zelmerlowo pasirodymas Jūros šventėje – galerijoje:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius