-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 08 16

Faustas Venckus pristato solinį projektą ZXS: kurs nepamirštamų vakarėlių muziką

Faustas Venckus yra Lietuvos muzikantams gerai žinomas vardas. Kaip prodiuseris ir garso režisierius jis yra prisidėjęs prie ne vieno tūkstančius ir net milijonus perklausų turinčių kūrinių bei dirba su tokiais atlikėjais kaip Jazzu, „G&G Sindikatas“, Giedrė, Vidas Bareikis ir daugybe kitų. Tačiau šį kartą jis pristato kai ką naujo – su Karolina Lyndo įrašytą energingą šokių muzikos kūrinį „On My Mind“, kurį išleido pasivadinęs pseudonimu ZXS.
Faustas Venckus, Karolina Lyndo
Faustas Venckus, Karolina Lyndo / Prokadras.lt ir Roko Jančiausko nuotr.

Tai yra naujas etapas muzikos prodiuserio karjeroje. Nors jo kurtos ir prodiusuotos muzikos galima išgirsti daugybėje itin didelio populiarumo susilaukusių Lietuvos kūrėjų dainų, vis dėlto savo kūryba iki šiol jis dalintis per daug neskubėjo.

Pasak jo, būtent todėl ir atsirado ZXS – projektas, kuris nebus įstatytas į griežtus rėmus ir dalinsis muzika, kuri neš geras emocijas, nepriklausomai nuo to, kokio žanro ji bebūtų.

„Mane visada traukė šokių muzika – ypač house žanras. Galbūt viskas prasidėjo nuo to, kad paauglystėje didžėjavau šokiuose, o dabar sentimentaliai grįžtu prie to atgal. Mano nuomone, tokia muzika, kuri gali suteikti nepaprastai gerų emocijų. Toks ir yra ZXS tikslas – kurti gerą nuotaiką, būti nepamirštamų vakarėlių dalimi. Manau, kad laukia labai įdomus kelias“, – sako muzikos kūrėjas.

Naująjį ZXS kūrinį „On My Mind“ galite išgirsti čia:

VIDEO: ZXS - On My Mind (feat. Karolina Lyndo)

Muzikantas atskleidė, kad debiutinis naujojo projekto ZXS kūrinys „On My Mind“ atsirado visiškai spontaniškai, po įrašų sesijos su „Lietuvos balso“ finaliste Karolina Lyndo, šiai atvykus į studiją įrašyti savo solinės dainos.

Roko Jančiausko nuotr. /Karolina Lyndo
Roko Jančiausko nuotr. /Karolina Lyndo

„Pabaigus solinės dainos įrašus Karolina nedrąsiai, lyg tarp kitko, užsiminė, kad norėtų išbandyti save šokių muzikoje. Kadangi ji jau buvo sukūrusi keletą skirtingų dainų elementų, paprašiau jos padainuoti. Kai ji pradėjo dainuoti „On My Mind“ priedainį, tapo akivaizdu, kad po drovumu slypi nereali energija.

Tą pačią akimirką įrašėme priedainį, o mano galvoje iškart suskambėjo melodija posmams. Kai jau turėjome muziką, tekstą pabaigė Dennis Steenbergenas ir Audrius Petrauskas-Gebrasy“, – apie dainos atsiradimo istoriją pasakoja F.Venckus.

Asmeninio albumo nuotr./Faustas Venckus
Asmeninio albumo nuotr./Faustas Venckus

„On My Mind“ – debiutinis, bet tikrai ne vienintelis kūrinys. Nors ateityje planuojamas išleisti dainas kol kas girdėjo tik artimiausi žmonės, teigiami įvertinimai skatina nesustoti ir kurti toliau. Taip pat muzikos kūrėjas užsimena, kad ateityje klausytojai galės išgirsti ir jo paties balsą, o ZXS gali būti ne vienintelis muzikanto projektas.

„Labai džiaugiuosi šiuo grįžusiu noru kurti ir dalintis savo kūryba. Kurdamas sau pirmiausia sieki įgyvendinti savo viziją ir pasiekti tokį rezultatą, kuris, visų pirma, tenkintų tave. Tikiu, kad ZXS kūryba patiks ne tik man ir ras savo klausytoją“, – teigia atlikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius