Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 24

„Freaks On Floor“ būgnininkas Rokas Beliukevičius pradeda solinę karjerą: „Noriu save realizuoti“

Lietuvos muzikos padangėje dar vieni pokyčiai – grupės „Freaks On Floor“ būgnininkas Rokas Beliukevičius žengia solinės karjeros link. 15min susisiekė su grupės nariu, kuris patvirtino, kad žinios apie naują veiklą yra tiesa, tačiau pabrėžia, jog su garsiąja grupe nežada atsisveikinti.
„Freaks on Floor“
„Freaks on Floor“ / Monikos Penkutės nuotr.

Pirmosios naujienos apie Roko Beliukevičiaus solinę karjerą pradėjo sklisti per Valentino dieną, kai į socialinius tinklus jis įkėlė nuotraukas su nauju pseudonimu „HEAVS“. Tačiau, kaip pats Rokas sako, šią idėją brandino ne vienus metus.

„Aš visą laiką kūriau muziką. Tiesiog šalia to, kad esu būgnininkas, nusprendžiau, kad savo muzika norėčiau pasidalinti ir su klausytojais. Norėjau save realizuoti. Tikrai tuo negriaudėju ir nekuriu jokių skambių frazių“, – atskleidžia Rokas, paklaustas, kodėl nusprendė pradėti solinę karjerą.

Asmeninio albumo nuotr./Justinas Jarutis ir Rokas Beliukevičius
Asmeninio albumo nuotr./Justinas Jarutis ir Rokas Beliukevičius

Vis tik, perėjęs į kitą barikadų pusę, Rokas tikina, kad būgnininku išliks. O savo muzika gerbėjus nustebins kiek neįprastu pasirinkimu – psichodeline popmuzika. Be to, jis nori atkreipti dėmesį, kad savo kūryboje atliks ne vieną vaidmenį, todėl jau dabar save vadina projektu.

„Aš nesakau, kad solo projekte negrosiu būgnais ir būsiu tik vokalistas. Tuo aš daugiau užsiimu, bet man patinka ir prodiusuoti. Tačiau niekada nebuvo skirtumo, ar būti būgnininku, ar vokalistu. Yra daug variantų, kur yra frontmenas ir likusi grupė. Tai save daugiau vadinčiau projektu.

Čia dėmesys skiriamas pačiai muzikai ir dainai. Kaip ji skamba, kas joje skamba. Ir nei vokalo, nei būgno nebus pirmame ar antrame plane. Vokalas mano muzikoje nėra pagrindinis. Nelaikau savęs vokalistu ir nesilyginu su kitais vokalistais. Tačiau būsiu laimingas, jeigu mano muzika kam nors sukels kokias nors emocijas“, – 15min atvirauja būgnininkas.

Alano Scerbakovo nuotr./„Freaks On Floor“ koncertas
Alano Scerbakovo nuotr./„Freaks On Floor“ koncertas

Pasiteiravus muzikanto, ar tai ženklas, kad visiškai atsisveikina su „Freaks On Floor“ grupe, Rokas tvirtai teigia, kad tikrai ne. Nepaisant to, jog Justinas Jarutis ir jis žengia savo kūrybos link, tačiau grupė žada ateityje surengti tikrai ne vieną koncertą.

„Grupės „Freaks On Floor“ egzistavimo nenutraukėme. Tikrai dar surengsime koncertų. Ir kai ateis laikas, gal dar sukursime kažką naujo. Šiuo metu esame pasinėrę į savo veiklas. Tačiau nedarome tragedijos ir neskelbiame grupės išsiskyrimo, o po to sugrįžimo. Tiesiog grupė egzistuoja. O kai bus laikas jai daugiau skirti dėmesio, tai tą ir darysime“, – prisipažįsta R.Beliukevičius.

Justės Urbonavičiūtės nuotr./ Grupė „Freaks On Floor“
Justės Urbonavičiūtės nuotr./ Grupė „Freaks On Floor“

Anot Roko, visi 13 metų, praleisti su grupe, jam suteikė labai daug patirties.

„Tiesiog kai esi būgnininkas, tai dažniausiai scenoje sėdi kažkur gale. Niekas dėl to nesigilina. Dainą atlieka vokalistai ir visi juos žino, nes jie priekyje. Tačiau tai yra normalu. Man patiko būti būgnininku „Freaks On Floor“, ten buvo visiškai oho metai. Ir mes ne išsiskyrėm, o tiesiog sumažėjo mūsų veikla.

Radom, kaip galėtume save realizuoti kitaip. Tačiau tempti grupę ir sukurti dar dešimt dainų, tada įrašyti albumą ir surengti koncertus... Tai nežinau, mes visą laiką buvome tikra grupė. Kaip tuo metu jautėmės, gyvenome, taip ir grojom savo muziką. Todėl nemanau, kad dabar būtų gerai tai daryti priverstinai ir prie to dirbti“, – 15min pasakoja R.Beliukevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius