-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2020 01 16

Gastroles Europoje paskelbęs Niklas Paschburgas pristatė naują singlą ir vaizdo klipą

Sausio 15 dieną gastroles po Europą paskelbęs vokiečių kompozitorius ir pianistas Niklas Paschburgas toliau džiugina melomanus. Oficialiai patvirtinęs, kad balandžio 24-ąją koncertuos Vilniuje, pasaulinę šlovę pelnęs muzikantas pristatė naują kūrinį ir vaizdo klipą. „Little Orc“ – taip vadinasi antrasis singlas iš Niklas Paschburg naujo studijinio albumo „Svalbard“, kuris bus išleistas vasario pabaigoje.
Niklas Paschburgas
Niklas Paschburgas / Natalia Luzenko nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

Naujausią kūrybą ir populiariausius savo kūrinius muzikantas atliks ir balandžio 24 d. Šv. Kotrynos bažnyčioje Vilniuje vyksiančiame koncerte, rašoma pranešime spaudai.

Naujo Niklas Paschburg kūrinio „Little Orc“ vaizdo klipą režisavo ir nufilmavo sparčiai populiarėjanti kompanija „When You Hear The Warning“. Asketiškos klipo idėjos įgyvendinimui prodiuseriai pasirinko baleto užsiėmimų salę, ant kurios grindų pats muzikantas kreida rašo natas. Tuo metu salėje šoka talentingoji šokėja Aseel Qupty, dirbanti Berlyno nepriklausomoje šokių kompanijoje „Harake Dance Company“, kuriai vadovauja žinomas sirų choreografas Mohammed Diban.

Organizatorių nuotr./Niklas Paschburg
Organizatorių nuotr./Niklas Paschburg

Naujausias kompozicijas Niklas Paschburg įrašinėjo eksperimentuodamas savo įrašų studijoje Berlyne. Didžioji albumo dalis buvo sukurta 2018-2019 m., per kuriuos muzikantas surengė daugiau nei 100 koncertų. Kaip ir buvo galima tikėtis, Niklas naują kūrybą įgrojo naudodamasis pianinu, sintezatoriumi ir savo senelio akordeonu. Didžioji dalis albumo kompozicijų buvo sukurtos Norvegijoje. 25-erių metų muzikantas stebina ne tik melomanus ir kritikus, kurie liaupsina naujai suskambėjusią Bacho preliudo „In C Minor“ interpretaciją („Blooming“). Niklas Paschburg kūrybą vertina ir populiariosios muzikos atlikėjai RYX, Asgeir ir kiti, prodiusavę įsimintinus jo kūrinių remiksus.

Niklas Paschburg – „Little Orc“:

VIDEO: Niklas Paschburg - Little Orc

Naujausias Niklas Pachburg albumas „Svalbardo“ vadinasi taip pat, kaip ir Norvegijos karalystės archipelagas, esantis Arkties vandenyne į šiaurę nuo Europos žemyno. Trys iš archipelago salų yra gyvenamos (Špicbergenas, Lokių sala ir Hopenas). Tai yra šiauriausia Norvegijos valda.

„Sausio mėnesį Svalbarde nėra saulėtekių ar saulėlydžių – čia vyrauja naktis“, – kūrybos procesą labiausiai į Šiaurę nutolusiame Novegijos archipelage prisimena Niklas Paschburg, dėl visą parą trunkančios nakties jautęsis „nykiai ir nepatogiai“.

Atšiauriomis sąlygomis sukurtas kompozicijas Niklas Paschburg perleido britų grupės „Lamb“ atstovui Andy Barlow, kuris anksčiau bendradarbiavo su „U2“, Fink ir Willie Nelson. Brightono mieste esančioje įrašų studijoje susitikę Niklas ir Andy kartu prodiusavo ir įrašė galutinę albumo „Svalbard“ versiją, kuri bus išleista jau šių vasario 8 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius