Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 11 24

Grafikos šou: pilnutėlę „Žalgirio“ areną į iliuziją nardino „Lilas ir Innomine“

Penktadienio vakaras Kauno „Žalgirio“ arenoje – albumą oficialiai pristatančio „Lilo ir Innomine“ vakaras. Savo koncertinį turą hiphopo duetas pradėjo panardindamas kauniečius į pusmetį kruopščiai kurtą iliuzijų ir animacijos pasaulį. Nuolat besitransformuojanti scena, mokslininkų sukurto neregėto instrumento garsai, neeilinė scenografija fanus verčia tarti: „Lilas ir Innomine“, jūs „afigieni“.
Lilo ir Innomine koncertas
Lilo ir Innomine koncertas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šio vakaro nekantriai laukė ne tik hiphopo gerbėjai, bet ir patys muzikantai. Žinia, kad likus dviems dienoms iki turo starto Kaune dėl didžiulio susidomėjimo į apyvartą teko paleisti papildomus kelis šimtus bilietų, pamalonintų ne vieną atlikėją. Atsidėkodami savo fanams „Lilas ir Innomine“ surengė tikrą šou, kurį įdėmiai stebėjo ir Linas Adomaitis, nutaręs pasižvalgyti, ką naujo Lietuvos klausytojams pasiūlė šie atlikėjai.

Mes esame viena iš daugybės grupių. Bet šiąnakt mus iš kitų išskiria vienas dalykas – šiąnakt mes esame laimingi.

Vos pasigirdus pirmiesiems muzikos akordams, scenoje pasirodė puikiai jau pažįstama, visuose naujuose vaizdo klipuose figūruojanti mergina su baltu balionu. Koncertinė programa pradedama viena naujausių dueto dainų – „Leisk man šlykštėtis“.

„Mes esame viena iš daugybės grupių. Bet šiąnakt mus iš kitų išskiria vienas dalykas – šiąnakt mes esame laimingi. Ryt vėl galėsim toliau kurti savo liūdnas dainas. Galime pradėti šią šlykščią naktį?“, – į publiką kreipėsi Konstantinas Kiveris-Lilas.

Sveiki atvykę į šou.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas

Koncerto, kurio tikslas – ne tik pristatyti naują dueto kūrybą (albumą „Leisk man šlykštėtis“), bet ir tapti tos kūrybos dalimi, ašis – pusę metų kurtas technologinis sprendimas: didžiuliuose LED ekranuose rodoma kinetinė vaizdo grafika, kuri tiesiogiai reaguoja į veiksmą scenoje ir visoje arenoje. Realius žmones keičia animuoti. Kuriama iliuzija, jog scenoje bent šeši papildomi muzikantai ir atlikėjai, kurie – tik grafikos sprendimai.

Staiga animuotas figūras jau pakeičia realūs muzikantai. Hiphopo ritmą netikėtai papildo saksofonas, būgnai ir kita orkestro amunicija. Scenoje išdygsta 15 muzikantų grupė. Dar niekada dueto koncertuose nebuvo galima išvystyti būgnininkų ar pučiamųjų sekcijos.

Realybė susilieja su iliuzija. „Lilo ir Innomine“ fanai papuolė į siurrealistinį pasaulį, kuriame kiekviena detalė turi savo vietą, kiekvienas veiksmas dera vienas su kitu.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas

Dar viena žiūrovus stebinanti pasirodymo detalė – nuolat besikeičianti mobili scena.

VIDEO: Lilas ir Innomine - Leisk man šlykštėtis

Keletą pirmųjų dainų scenos gale buvęs R.Venckys-Innomine ima ir išdygsta pačiame priekyje, Lilą nustumdamas į šoną. Muzikantai nuolat keičia pozicijas scenoje, vienas po kito rodydami savo individualius sugebėjimus.

Vėl trumpam užgęsta visos šviesos. Kauniečiams penktadienio vakarą pirmiesiems Lietuvoje suteikta galimybės įsigyti naujausią „Lilo ir Innomine“ albumą „Leisk man šlykštėtis“ ir grupės sukurtą atributikos liniją. Lilas nusprendžia porą padovanoti publikai. Ši suūžia.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas

Vėl trumpam užgęsta visos šviesos. Kauniečiams penktadienio vakarą pirmiesiems Lietuvoje suteikta galimybės įsigyti naujausią „Lilo ir Innomine“ albumą „Leisk man šlykštėtis“.

Įprastų sprendimų nemėgstantys „Lilas ir Innomine“ nusprendė, kad naujuoju, būtent šio koncerto metu dienos šviesą išvydusiu albumu bus prekiaujama tik koncertinio turo metu, o po to – internete. Tik arenose ir gruodžio 18 d. veikti pradėsiančioje grupės internetinėje parduotuvėje gerbėjai galės įsigyti ir dueto atributikos – drabužių bei aksesuarų.

„Albumas „Leisk man šlykštėtis“ yra visapusiškai sudėtingesnis už kitus mūsų albumus, viskuo – nuo tematikų iki muzikinio išpildymo. Didžioji albumo dalis yra toli nuo radijo formato, skambesyje nemažai nešvarumo, nepatogių sprendimų, atsižvelgdami į tai albumą nusprendėme leisti bei platinti patys, tad prekybos centruose ar degalinėse jo nebus“, – anksčiau yra sakęs R.Venckys-Innomine.

Skambant dar vienai dainai, scenoje pasirodo šokėjas.

„Šiandien pas mus šokiai“, – dainuoja Lilas. O nuskambėjus „Išgamai“ jau klausia publikos: „Ar jūs pasiruošę paliūdėt?“. Ir publika dainuoja kartu. Dainuoja ir ne pirmą kartą su „Lilu ir Innomine“ scenoje pasirodęs gitaristas Asafas. Paklaustas, ką mano apie Kauną, jis laužyta lietuvių kalba išvardina visus lietuviškus žodžius, kuriuos žino ir įvardija... Joną Mačiulį. Kauno publika nusijuokia.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Lilo ir Innomine koncertas

„Aš net nemoku šypsotis, bet velniškai esu laimingas ir dėkingas jums, kad esate čia, su mumis“, – jausmingai kalbėjo Lilas ir skyrė fanams dainą „Nenustosiu sakęs“.

Publika traukia „Tu afigienas“. Prieš koncertinio turo „Leisk man šlykštėtis“, kuris skirtas išreikšti laisvę, laisvę rinktis, startą Rolandas Venckys-Innomine žadėjo, jog į iliuzinius scenografinius žaidimus bus įtraukti ir klausytojai. Pažadas greitai virto realybe. Publika atsidūrė vizualizacijose.

Suskamba „Karinos“ akordai ir fanai kyla iš savo vietų bei garsiai vieni traukia kiekvieną žodį. O Lilas tai leidžia. Hitas kartojamas ir dar kartą.

Antrą kartą scenoje su „Lilas ir Innomine“ pasirodo reperis Karpiz – skamba „Psycho“. Pirmojo bandymo metu skambesį sutrikdė svečio mikrofonas.

Koncertą Lilas užbaigė vilkėdamas žalią krepšinio aprangą ir tardamas trumpą „ačiū“. Bendra nuotrauka su publikos jūra ir šou baigtas.

Koncertinį turą „Lilas ir Innomine“ gruodžio 8 d. pratęs Vilniaus „Siemens“ arenoje, o gruodžio 15 d. į iliuzijos persmelktą hiphopo pasaulį Klaipėdos „Švyturio“ arenoje galės panirti ir klaipėdiečiai.

VIDEO: Lilas ir Innomine - Kai tu žengi gūžiasi Vilnius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius