-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 08 04

Grupė „Willie Valo“ pristato naują kūrinį „Kas iš to“: dainos ištakos siekia net mokyklos suolą

Lietuvos repo pasaulyje puikiai pažįstama grupė „Willie Valo“ vėl grįžta su geromis žiniomis melomanams. Neseniai pristatę muzikinius vaizdo klipus dainoms „Last Love Train“, „Summer“, šiandien grupės lyderis Valius Klimavičius, kartu su „Willie Valo“ kolektyvu į dienos šviesą traukia naują kūrinį „Kas iš to“.
Valius Klimavičius
Valius Klimavičius / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

Kartu su daina grupė taip pat pristato ir specialiai jai kurtą vaizdo klipą, primenantį trumpametražį filmą. Tačiau su šia daina, kurios melodijos ištakos siekia net mokyklos suolą, pasak V.Klimavičiaus, bus ir tam tikro ciklo pabaiga.

„Dainos žodžiai visada gimsta iš emocijų ar kažkokių potyrių. Šis dainos tekstas irgi nebuvo išimtis. Kai mes su Valiumi sugalvojome temą dainai, iš karto pirmas jausmas kilo iš tų akimirkų kai labiausiai savęs nekenčiu: blogi sprendimai, prasti pasirinkti prioritetai, prasto kelio pasirinkimas. Visa ta emocija, kai galvoje tampi pats sau nuodas. Tačiau daina nėra apie tai, kaip reikia savikritiškai ar griežtai į save žiūrėti.

Daina juk ir sako: kas iš to jei mes save kankiname ta perdėta morale, o rytoj vėl gimstam iš naujo? Svarbu mylėti save, mylėti akimirkas, kuriose tu esi. Nes tik per meilę sau ateis meilė tiek kitam, tiek ir gyvenimui“, – apie dainos žodžių atsiradimą mintimis dalinasi Lietuvos „MC Battle“ čempionas bei dainos bendra atlikėjas Regis.

Gabrielio Jauniškio nuotr. /„Willie Valo“
Gabrielio Jauniškio nuotr. /„Willie Valo“

Kaip teigia grupės lyderis Valius Klimavičius, prie dainos kūrybos prisidėjo nemažai žmonių: „Dainą sukūrėme visa komanda kartu. „Willie Valo“ narys Einaras Matijošaitis rašė muzikos takelį, būgnais įgrojo Remigijus Balčiūnas, priedainį ir vieną repo dalį sudainavau aš, o kitą, mano draugas, Lietuvos „MC Battle“ čempionas Regis, – apie dainos kūryba pasakoja atlikėjas. – Už visų mūsų nugarų stovėjo muzikos prodiuserius Germanas Skoris. Bendra mūsų minčių sinergija ir sugulė į galutinį skambesį.“

„Willie Valo“ ir Regis – „Kas iš to“:

VIDEO: WV | Regis - Kas iš to

Klausimą apie kūrybą išgirdęs grupės narys E.Matijošaitis suskubo paantrinti: „Dainos melodija užgimė dar man grojant mokykloje su viena pirmųjų grupių. Kai Valius užsiminė, kad nori išleisti albumą su daug gitaros garsų, prisiminiau šią ideją ir pabandžiau išplėtoti. Per vieną vasario mėnesio vakarą ji įgavo formą ir su Valiumi susitarėme nulėkti į studiją įrašyti vokalinės dalies. Įrašius priedainį, iki kitos dienos jis paprasčiausiai abiems neišėjo iš galvos. Tuo metu supratome, kad padarėme kažką tikrai gero ir įsimenančio.“

Tačiau, ko gero, labiausiai kuriozišku momentu galima būtų pavadinti dainos kūrybos įkvėpimo laikotarpį. Ypatingai kai jis ateina dėka ledo ritulio ir grupės „BIX“. Šią akimirką, kaip pasakoja V.Klimavičius, atsimena su šypsena. Lankydamasis ledo ritulio komandos „Hockey punks“ varžybose reperis išgirdo dainą, padėjusią pamatus naujojo kūrinio „Kas iš to“ atsiradimui.

Gabrielio Jauniškio nuotr. /„Willie Valo“
Gabrielio Jauniškio nuotr. /„Willie Valo“

„Be abejo kepurę turime nukelti prieš mūsų roko muzikos vėliavnešius – grupę „Bix“. Buvau ledo ritulio komandos „Hockey Punks“ rungtynėse ir po varžovų įvarčio arenos kolonėlės užgrodavo senos „Bix“ dainos „Kas iš to“ fragmentą. Rungtynės buvo rezultatyvios abiems komandoms, todėl tas fragmentas taip įstrigo, kad dūzgė galvoje dar savaitę. Taip nutiko, kad tuo metu rašiau dainą ir nutariau iš savo galvos pašalinti šį muzikinį intarpą perkeldamas į vieną iš antros dalies priedainių. Aišku, jis skamba kitaip nei jų dainoje, tačiau negaliu paneigti įtakos. Keista ir įdomu kaip netikėtai gali pasisukti gyvenimas ir jo smulkmenos“, – juokdamasis pasakoja Valius.

Vis dėlto muzika ir žodžiai tik dalis viso „Kas iš to“ grožio. Sunku būtų pamiršti ir vaizdo klipą, kuris, ko gero, galės varžytis ir kasmet vykstančiuose „M.A.M.A.“ muzikos apdovanojimuose.

Pasak vaizdo klipo režisieriaus, Donato Grigalauskio, filmuoti ir sugalvoti būsimus kadrus nebuvo sudėtinga dėl pažįstamos dainos temos: „Gavęs užduotį sukurti klipą šiai dainai, kaip visada pradėjau generuoti idėjas klausant dainos daug daug kartų iš eilės mėginant atrasti temą ir nuotaiką, kuri tiktų dainai ir kurią būtų įmanoma nufilmuoti. Apsistojau ties trumpa idėja apie šių laikų prarastas sielas, norinčias grįžti į visuomenę ir į vienas kitą.

Pradėjęs ieškoti aktorių klipui galvojau, kad užtruksiu amžinybę, tačiau, mano nuostabai, tai buvo pakankamai lengva, nes entuziasmas iš norinčių filmuotis pakėlė viltis prieš laukiantį darbą. Įdomiausia, kad ne vienam iš aktorių klipo idėja nebuvo svetima. Visi iki vieno buvo su tuo susidūrę patys ir pilnai suprato ko iš jų noriu.“

ponulisproduction nuotr./„Willie Valo“
ponulisproduction nuotr./„Willie Valo“

Pasakodamas apie klipo kūrybos momentus, D.Grigalauskis neslėpė ir iššūkiais tapusių momentų: „Dėl aktorių ir kadrų gausos filmuoti irgi teko daug ilgiau nei paprastą klipą. Vien pirmos trisdešimt sekundžių klipo turi daugiau kadrų nei visas praeitas mano darytas vaizdo klipas „Last Love Train“. Tikrai reikėjo praleisti nemažai valandų karpant ir atrinkinėjant.

Filmuojant kadrus su Valiumi teko pakovoti ne su viena gamtos stichija: gražių potencialių kadrų beieškant teko įklimpti į pelkę viduryje lauko, būti užpultiems tūkstančių laukinių miško musių, brautis per mišką beieškant tobulo upelio, susipjaustyti rankas ir kojas brendant pro rugių lauką, stovėti ant saulės karščiausią metų dieną. Bet vis dėlto manau, kad galutinis rezultatas šias mažiau malonias akimirkas tikrai atpirko.“

Pristatydamas naująją dainą, grupės „Willie Valo“ lyderis V.Klimavičius taip pat atvirauja, kad su šia daina yra uždaromas ir albumo „Daug tokių kaip mes nemiega“ ciklas.

„Simboliška, bet ir koncertus mes pabaigiame būtent šiuo kūriniu, todėl ir albumo klipų ratą uždarome su ja, – atvirauja reperis. – Toliau jau leisime tik naujo leidinio dainas. Tai viena energetiškiausių albumo dainų, tai ir trinktelime užversdami albumo viršelį su atitinkama jėga. Labai smagu, kad prie klipo prisidėjo tiek daug žmonių. Ačiū visiems!“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius