-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 30

Į savo koncertą Zarasuose pavėlavusi švedė Silvana Imam prabilo žemaitiškai ir išskleidė LGBT vėliavą

Antrosios Zaraso saloje vykstančio festivalio „Galapagai“ dienos pavakarę „Valley“ scenoje savo pasirodymą surengė Švedijoje gimusi lietuvių ir sirų kilmės reperė Silvana Imam. Nors į savo koncertą ji ir pavėlavo, prestižinį muzikos apdovanojimą metų pradžioje gavusi dainininkė sudomino festivalininkų minią.
Silvanos Imam koncertas „Galapaguose“
Silvanos Imam koncertas „Galapaguose“ / Valerijos Guiskajos / 15min nuotr.

„Valley“ scenoje lietuvių kilmės Silvana Imam pasirodė šeštadienio pavakarę, čia susirinkusiai miniai ji repavo beveik valandą.

Į savo koncertą Švedijos žvaigždė vėlavo: nors koncertuoti turėjo pradėti prieš 19 valandą, dėl nukelto skrydžio ji Lietuvą pasiekė vėliau, taigi ir į sceną lipo prieš 20 valandą.

Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Silvanos Imam koncertas „Galapaguose“
V.Guiskajos nuotr./Silvanos Imam „Galapaguose“

Tačiau užlipo su trenksmu. Pirmiausia ją pristatė koncerto vedėja – trumpai papasakojo atlikėjos biografiją, vėliau atlikėja ir pati tučtuojau sudomino publiką savo aršiu repu ir energingais judesiais scenoje.

Paklausyti Silvanos repo panoro keliasdešimt klausytojų, bet nieko keisto – jos pasirodymas surengtas ne pagrindinėje scenoje.

Lietuvių kilmės dainininkė neslėpė pasimėgavimo, kad koncertuoja šalyje, kurioje užaugo jos motina. Į publiką ji nesyk kreipėsi žemaitiškai: „Aš kalbu žemaitiškai, ar jūs mane suprantate?“

Sulaukusi daugybės ovacijų reperė gerbėjams dėkojo, žinoma, irgi lietuviškai. Koncerto metu ji nesyk kartojo: „Lietuva!“

Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Silvanos Imam koncertas „Galapaguose“
Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Silvanos Imam koncertas „Galapaguose“

Karts nuo karto ji prabildavo ir angliškai: tai dėl to, kad šia kalba užrašyta dalis dainų tekstų, tai, matyt, iš inercijos – kad prabiltų lietuviškai, Silvanai reikia pastangų. Jų mergina įdėjo daug.

Galop į sceną Silvana atsinešė Lietuvos vėliavą. Ją iškėlė greta kitos: vaivorykštės spalvų. Žinia, kad dainininkė neslepia savo biseksualumo ir aktyviai kovoja už LGBT asmenų teises.

Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Silvanos Imam koncertas „Galapaguose“
Valerijos Guiskajos / 15min nuotr./Silvanos Imam koncertas „Galapaguose“

„Iš rimtųjų, aš jumis myliu, blemba. Labai karšta“, – toliau su publika lietuviškai kalbėjo Silvana. O vėliau repavo. Dar ir dar.

Kol galiausiai ji užsimanė šampano. Bet negi ragaus jo viena? Atkimštas butelis netruko būti nukreiptas į publiką: šampanas liejosi tiesiai ant klausytojų galvų, bet niekas, panašu, tuo nesiskundė.

Publikai dėmesio Silvana negailėjo: keturis vaikinus net pakvietė užlipti pas ją į sceną. Šie, žinoma, sutiko: Silvanai repuojant vaikinai už jos nugaros viso kūrinio metu lingavo į taktą ir mėgavosi laikina šlove. Šampanas tada irgi liejosi laisvai.

Po bene valandą trukusio koncerto S.Imam su gerbėjais atsisveikino, tačiau trumpam: netrukus perlėkė pasirodyti didžiojoje, pagrindinėje scenoje, kur uždainavo kartu su „G&G Sindikatu“.

Lietuvoje Silvanos vardas garsiai nuskambėjo tada, kai prestižiniuose Švedijos muzikos apdovanojimuose „Grammis 2016“ ji vasario pabaigoje laimėjo metų atlikėjos titulą. Stokholme vykusioje iškilmingoje ceremonijoje aštrialiežuvė šviesiaplaukė prakalbo žemaitiškai.

„Čia nieks nesupranta, ką aš sakau. Nieks nesupranta. Ir niekas nežino, kiek aš kentėjau. Nu bl.., kiek iškentėjau, – emocijas liejo S.Imam. – Bet žinot, aš laimėjau!“

Apdovanojimų ceremonijoje Silvana Imam ant krūtinės taip pat buvo prisisegusi Lietuvos vėliavą.

VIDEO: Swedish rapper Silvana Imam speaks lithuanian (samogitian)

Anksčiau bendraudama su Žmonės.lt Švedijos garsenybė Silvana noriai papasakojo apie savo santykį su Lietuva. Pasirodo, vaikystėje mūsų šalis atlikėjai buvo tarytum svajonių, tačiau dabar Lietuvoje ji gyventi visai nenorėtų.

Švedijoje pripažinimą užsitarnavusi Silvana drąsiai pasisako prieš rasizmą ir seksualinių mažumų netoleravimą. Jos dainose – daug tiesmukų pareiškimų. Reperė kalba gatvės tekstais, nevynioja žodžių į vatą. Jai svarbu, kad muzika pasiektų širdis ir protus. To ji siekė ir „Galapagų“ scenoje, kur atliko geriausias savo dainas.

TAIP PAT SKAITYKITE: Festivalio „Galapagai“ vasarotojų stilius: gal rasite save

„Repas yra saviraiškos būdas. Turime platformą savo mintims ir informacijai skleisti – kodėl tuo nepasinaudoti? Jei atvirai, manęs visiškai nedomina reperiai, kuriantys tekstus apie audringas naktis klubuose. Manau, kad tai yra praeitis, bent jau Švedijoje. Man svarbiausia – emocija, ji yra ir dovana, ir tikslas, tikras gyvenimas. Mano menas neturi kalbos. Pačiai teko sugriauti galybę įvairiausių barjerų nuo tada, kai buvau 6-erių... Menas yra universalus. Aš sutelkiu dėmesį į šou, ir padarau jį įdomų“, – dar prieš festivalį kalbėjo S.Imam.

„Galapagų“ organizatorių teigimu, į festivalį ši Švedijos garsenybė buvo pakviesta ne šiaip sau.

„Mes visuomet siekiame, kad festivalyje pasirodytų ne tik laiko patikrintos žvaigždės, bet ir geriausi bei įdomiausi šių dienų scenos atlikėjai. Švedijoje užaugusi lietuviško kraujo reperė Silvana Imam – viena tokių“, – kalbėjo „Galapagai 2016“ organizatorius Algirdas Barniškis-Blėka.

VIDEO: Silvana Imam - I*M*A*M pt.2 / Varma Gator (med Cherrie) (Grammis 2016)
VIDEO: Silvana Imam ft. Unge Ferrari & Babak Azarmi - I•M•A•M pt.2 (DRKN FW16)

TAIP PAT SKAITYKITE: Lietingų „Galapagų“ vakarėlio vinis – „Gorgon City“ šuo scenoje: pamatyti buvo verta

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius