Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 11 12

Islandai „GusGus“ jau Vilniuje ir ruošiasi vakaro koncertui

Elektroninės muzikos gerbėjams puikiai pažįstamas islandų kolektyvas „GusGus“ jau atvyko į Vilnių. Trečiadienio vakarą jie rengiasi koncertui sostinės Teatro arenoje. Čia grupė pristatys savo naują, birželio mėnesį išleistą devintąjį studijinį albumą „Mexico“.
„GusGus“ Vilniuje
„GusGus“ Vilniuje / Koncerto organizatorių nuotr.

Koncerto organizatoriai su grupės gerbėjais pasidalino nuotrauka, kurioje matyti dabartinės grupės sudėties nariai: Biggi Veira, Danielis Agustas, Hognis Egilssonas. „Atvyko. Pasiilgę. Pasiilgti. Nusiteikę. Laukia(m) vakaro“, – rašė jie.

Apie 21 val. į sceną žengsiantys muzikantai apsistojo viešbutyje, prieš pasirodymą jie ketina apsilankyti ir grožio salone, kur pasigražins šukuosenas. Eksperimentuoti nebijantys islandai neretai į sceną žengia pasipuošę ekstravagantiškais aksesuarais.

Grupės senbūvis Biggi Veira nevengia paryškinti akių, neretai nusilakuoja nagus, apsitempia nėriniuotais drabužiais ar apsiauna aukštakulnius. 2012 metų kovąsu grupe Vilniuje koncertavusi buvusi vokalistė Earth tuomet vilkėjo nutrintą mėgztinį, tačiau jos ranką puošė įspūdingas masyvus žiedas.

Žaismingi, tačiau tuo pačiu – elegantiški ir džentelmeniški. Tokius kontrastus mėgsta „GusGus“. 2009 metų rudenį sostinės „Pacha“ klube pristatę savo albumą „24/7“ jie kūrė tvarkingų vyrukų įvaizdį. Kostiumai, glotniai sulaižyti plaukai, kurios scenoje po kas antros dainos Danielis ir President Bongo demontratyviai imdavosi šukuotis – jiems nesvetimas jos įvaizdis.

Kitais metais 20-metį minėsiantis kolektyvas šiuo metu yra laikomas viena garsiausių Islandijos grupių. Atokioje saloje, atrodo, klimatas ypač palankus kūrybai: visame pasaulyje puikiai žinomi Björk, „Sigur Rós“, „FM Belfast“, „múm“ ir kt. islandų atlikėjai. „GusGus“ unikalūs tuo, kad „reivo“ dvasią sugeba įkurdinti koncertų arenose ir stadionuose – ir nepalieka nė vieno abejingo.

Albumais „Polydistortion“ ir „This Is Normal“ melomanus už gimtinės ribų papirkę islandai į elektroninės muzikos istoriją įsirašė tokiais hitais, kaip „David“, „Ladyshave“, „V.I.P“, „Believe“ – ir tai tik praėjusio šimtmečio pasiekimai. Su kiekvienu albumu „GusGus“ išranda save iš naujo, ne išimtis ir birželį pasirodęs „Mexico“.

VIDEO: GusGus - Mexico (Official Video)

Reikjavike pradėję albumui skirtą koncertinį turą „GusGus“ nariai galėjo didžiuotis išparduotais bilietais į išskirtinį pasirodymą meno muziejuje. Meksikos gyventojai, sužinoję apie naują grupės albumo pavadinimą kone ėjo iš proto. Nenuostabu, kad piečiau persikėlusios grupės laukė ne tik koncertas bet ir pasirodymas populiarojoje internetu transliuojamų vakarėlių platformoje „Boiler Room“. 

„GusGus“, kaip ir kiti talentingi jų tėvynainiai, yra Lietuvos bičiuliai ir lankėsi čia ne kartą. Kolektyvo nariams puikiai pažįstamas 2007-aisiais pirmąkart aplankytas Vilnius ir net – simboliška – Islandijos gatvė, taip pat Kaunas ir Trakai. Sostinėje jie yra koncertavę net Katedros aikštėje, o prieš porą metų nufilmavo akustinį klipą projektui „Vilnius Temperature“.

VIDEO: Vilnius Temperature (+4 °C) | Gus Gus - Within You

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius