Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 04

Julija Ritčik pristato dainą, kurią skiria bičiulio latvių muzikanto atminimui

Julija Ritčik iš grupės „4FUN“ pristato dainą „Kaip tu ten?“, kurią skiria bičiulio latvių muzikanto Valters‘o Fridenbergs‘o atminimui.
Julija Ritčik
Julija Ritčik / L.Staniulionio ir A.Šidlausko nuotr.

Daina „Kaip tu ten?“ gimė iš 4FUN būgnininko Laimono Staniulionio melodijos, atliktos specifiniu „Steel Tongue Drum“ instrumentu.

„Tas skambesys mane tiesiog užbūrė ir įkvėpė sukurti dainą. Teksto idėja gimė vieną saulėtą dieną vaikštant Daugavos pakrante Rygoje ir besimėgaujant nuostabiais labai mylimo miesto vaizdais.

Staiga dingtelėjo liūdna mintis: jokioje šio miesto gatvėje jau nebesutiksiu nuostabaus muzikanto ir bičiulio Valters‘o Fridenbergs‘o – prieš trejus metus jis mirė nuo vėžio. Su Valtersu ir kitais Walters & Kazha kolektyvo nariais 2007 m. suvedė euroviziniai keliai, nuo tada palaikydavome ryšį, 2008 m. su jų grupe įrašėme bendrą dainą With U, kuri buvo labai šiltai sutikta tiek Latvijos, tiek Lietuvos klausytojų. Kartais su Valters’u susitikdavome Vilniuje arba Rygoje, išgerdavome senamiestyje kavos.

L.Staniulionio nuotr./Julija Ritčik
L.Staniulionio nuotr./Julija Ritčik

„Kaip tu ten, Valers‘ai?“, – mintyse paklausiau, ir užsimezgė įsivaizduojamas pokalbis. Prisiminiau ir kitus kadaise artimus, brangius žmones, su kuriais taip nutolome, kad dabar net neįsivaizduoju, kur jie ir kuo gyvena, o kartais net nežinau, ar vis dar vaikšto šia žeme. Taip ir susidėliojo dainos tekstas“, – apie dainą pasakojo Julija.

VIDEO: JULIJA RITČIK - Kaip tu ten?

Pandemijos suvaržymai gerokai pristabdė kūrybinius planus, bet kai vėl galėjo susitikti ir dirbti kartu su visa grupe, baigė dainos aranžuotę, prie kurios prisidėjo visi „4FUN“ muzikantai ir ilgametis partneris – prodiuseris Algirdas Drėma. Baigę singlo paruošimo darbus rudenį nusprendė šią dainą skirti Valters’o atminimui – būtent spalį jo ir gimimo, ir mirties sukaktys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius