Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 05

Justės Kraujelytės kūrinys „Owe me“ – apie santykius, kuriuose jaučiamės įstrigę

Atlikėja ir dainų autorė Justė Kraujelytė, pernai pristačiusi debiutinį albumą „Therapy“, dalinasi nauju kūriniu „Owe me“ bei jo vaizdo klipu. Šįkart Justė atvirai kalba apie santykius, kurie neapsiriboja „ilgai ir laimingai“, apie nuovargį, nerimą ir daugelio nors kartą išgyventą situaciją, kai tarsi prieita riba ir nėra jokios išeities.
Temos: 2 Muzika Dainos

„Neabejoju, kad nemažai klausytojų dainoje atpažins savo išgyventas patirtis, apie kurias nutylima, bet kurios yra tarsi lemiami ir labai mus paveikiantys momentai. Pastarasis laikmetis daugeliui iškėlė svarbių ir esminių klausimų, atsirado daugiau laiko stebėti savo vidų, pamatyti, kurioje vietoje yra santykiai, kai nebėra kaip pasislėpti už daugybės reikalų, kai esame įstrigę būti toje pačioje erdvėje ir kyla impulsas bėgti arba pulti, o galbūt noras pagaliau tam skirti daugiau savo dėmesio, nes tai iš tiesų ir yra svarbiausia. Karantino metu neretas įsitikino, kad per daug laiko mažais atotrūkiais atsirado milžiniška distancija ir nuovargis arba atėjo metas statyti santykius bei save iš naujo, atrasti naują gylį, prasmes ir pagaliau girdėti, matyti vienas kitą", – dalinasi atlikėja.

VIDEO: Justė Kraujelytė - OWE ME

Prie asmeniško, jautraus ir ilgo kūrybinio bei iššūkių pareikalavusio proceso, kuriant dainą prisidėjo Justei jau pažįstama, prie albumo „Therapy" dirbusi komanda: muzikos prodiuseriai Bjørn Holmesland, Rolandas Venckys, gitaristas Kęstutis Vaitkevičius, Normantas Ulevičius.

Dainininkė atvirauja, kad vaizdo klipo kūrimo procesas pareikalavo didžiulės kantrybės ir suteikė daug svarbių pamokų jai pačiai. Vaizdo klipe poros santykį kūrė profesionalūs šokėjai Gabrielė Bagdonaitė ir Viktoras Fedorenko, buvo pasirinktas labai kinematografiškas ir nestandartinis sprendimas – filmuoti jį 8 mm juostos senovine vaizdo kamera.

VIDEO: Justė Kraujelytė pristato naują kūrinį „Owe me“: apie santykius, kuriuose jaučiamės įstrigę

„Kai susitikome su operatoriumi Martynu Norvaišu ir pristačiau vaizdo klipo idėją, negalėjau įsivaizduoti, kad visa tai mus atves į tokį įdomų kūrybinį procesą, kuris, neslėpsiu, man, labai mėgstančiai kontroliuoti visas detales, sukėlė nerimo, žinant, kad medžiagą pamatysime tik išryškinę juostas Suomijoje ir tik po kelių savaičių, kad nebus įmanoma pamatyti ir perdaryti, pakeisti to, ką nufilmavome, ir teks viską atiduoti nežinomybei", – pasakoja Justė.

„Visi sutarėme, kad savaip ir per savo patirtį interpretuosime vaizdo klipo ir dainos kontekstą, istoriją apie nuovargį, šleikštulį ir intymumą, kuris prisotintas nuoskaudų, bet kartu neleidžiantis atsiplėšti ir atsitraukti, kaip tie „prasisukantys ratai, stipriai spaudžiant gazą". Man buvo beprotiškai gera tapti stebėtoju, leisti muziką filmavimo metu ir tiesiog gėrėtis tokiais įsitraukusiais ir kūrybiškais žmonėmis, ypač, kai pirmą kartą nebuvau pati savo vaizdo klipo herojė. Manau, kad mums pavyko pamatyti tomis pačiomis akimis ir su montažo autoriumi Mariumi Rimkumi, o klipo žiūrovus kviečiu patirti jo atmosferą, detales ir paklausti savęs, ar tai ne apie mane, ne apie mano paties santykius?", – dalinasi dainininkė.

Kūrinys „Owe me" – pirmasis iš kitų metų pradžioje planuojamo išleisti EP albumo „Nejausmas", atlikėjos planuose ir netradicinis jo pristatymo pasirodymas vienoje Vilniaus galerijų, paroda apie nerimą ir albumo kūrybinį procesą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius