2018 12 11

Kalėdų grojaraštis be „Baby, It's Cold Outside“? Tik dabar į dainos tekstą įsiklausę žmonės nustėro

Daina „Baby, It's Cold Outside“ yra viena iš Kalėdų klasikos rinkinio – ji dažnai skamba kuriant šventinę nuotaiką tiek viešose vietose, tiek per radiją, tiek namuose. Tačiau tik po 74 metų žmonės sukluso – pastebėjo, kad dainos tekstas, ypač atsižvelgiant į šiandienos aktualijas, yra labai nepadorus.
Lady Gaga ir Josephas Gordonas-Levittas atlieka Kalėdų klasiką „Baby, It's Cold Outside“
Lady Gaga ir Josephas Gordonas-Levittas atlieka Kalėdų klasiką „Baby, It's Cold Outside“ / Video kadras

Pirmą kartą ši daina nuskambėjo dar 1944 metais kaip Franko Loesserio duetas, kurį jis dainuodavo kartu su savo žmona vakarėliuose.

Ilgainiui „Baby, It's Cold Outside“ tapo kalėdinių dainų klasika, be kurios neįsivaizduojamas joks šventinis grojaraštis, ne vienas populiarus dainininkas yra įrašęs savą dainos versiją.

VIDEO: Baby it's cold outside

Tačiau šiais metais kelios JAV radijo stotys išmetė šią dainą iš šventinio grojaraščio dėl kontroversiško teksto, kuris iki šiol niekam labai stipriai nekliuvo. Visai kitaip įsiklausyti į šią dainą privertė pastarojo meto aktualijos – #MeToo judėjimas ir padidėjusi žmonių netolerancija nederamam seksualiniam elgesiui.

Video kadras/Scena iš 1949 metų filmo „Neptune's Daughter“, kur dainuojama daina „Baby, It's Cold Outside“
Video kadras/Scena iš 1949 metų filmo „Neptune's Daughter“, kur dainuojama daina „Baby, It's Cold Outside“

O būtent vienas iš tokių scenarijų ir atsispindi dainoje „Baby, It's Cold Outside“: vyras primygtinai ragina moterį likti su juo praleisti naktį, ši vis išsisukinėja ir sako „ne“ („aš tikrai negaliu“, „mano atsakymas yra „ne“), bet jis jos nesiklauso ir toliau įkyriai prašo likti. Užsimenama ir apie kažką, kas primaišyta į moters gėrimą.

„Žmonėms galbūt atsibodo visas tas #MeToo reikalas, bet jei nustumiat tai į šalį ir įsiklausote į žodžius, tai tikrai yra ne ta situacija, kurioje linkėčiau atsidurti savo dukrai, – sakė vienos radijo laidos vedėjas. – Daina galbūt ir yra kabinanti, bet gal nereklamuokim tokio elgesio.“

Tiesa, nors daug kam įsiklausius į dainos tekstą atsivėrė akys ir jie liko priblokšti, tačiau kiti žmonės ragina nekelti audros vandens stiklinėje. Vienos radijo stoties vadovas sakė, kad žmonėms kalėdinis grojaraštis – šventas reikalas, ir jie netoleruotų „Baby, It's Cold Outside“ izoliacijos.

VIDEO: Idina Menzel & Michael Bublé - Baby It's Cold Outside
VIDEO: Lady Gaga - Joseph Gordon-Levitt Baby It's Cold Outside

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius