Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 14

Lietuviška regio daina „PritiPriti“ suskambo Jamaikos slengu

Regio stiliaus atlikėjas Mr. Bullet toliau kelia bangas pelkėtame Lietuvos muzikiniame pasaulyje. Naujausias atlikėjo darbas – Karibų salos Jamaikos slengu parašyta daina „PritiPriti“. Šios dainos melodiją atlikėjui padovanojo tradicinė tremtinių daina „Tyliai leidžiasi saulė“, o tekstas papildytas nūdienos aktualijomis.
Klipo „PritiPriti“ akimirka
Klipo „PritiPriti“ akimirka / Stopkadras
Temos: 2 Muzika Dainos

„Ši paprasta daina pasakoja tipinę šiems laikams istoriją. Ji yra apie tamsiaodį pabėgėlį, vardu Babilonas. Paprastas jaunuolis traukiniais bėga į pažadėtąją žemę, ieško meilės ir šilumos, tačiau ir svetimoje šalyje susiduria su priešiška visuomenės nuomone ir įžeidinėjimais“, – pasakoja Mr. Bullet. Anot jo, dainos priedainis, kuris skamba senąja Jamaikos anglų kalba, savyje slepia ir sarkazmą, ir švelnų optimizmą, rašoma pranešime spaudai.

„Howdeedoo? Priti–Priti! Jah, deedoo!“ – „Kaip gyveni? Gerai, gerai. Kaip Dievas duoda, taip ir gyvenu“, – aiškina Mr. Bullet. Pasak kūrėjo, dainoje skamba ir karti ironija, parodanti politinę ir ekonominę situaciją, kuri šiandien klostosi Lietuvoje, – daugybė problemų šluojama po kilimu, o dangstomasi įprastu: „pritipriti“, t.y. „gerai, gerai“. „Savo kūryba aš noriu priminti, kad nepamirštumėme pagrindinių žmogaus vertybių – laisvės, žmogiškumo ir atjautos“, – teigia Mr.Bullet.

Įvertinkite:

VIDEO: Mr.Bullet - PRITI-PRITI (prod. SoulFyah)

Kūrybinis pseudonimas Mr. Bullet nuo 2019 metų priklauso rašytojui, buriuotojui ir komunikacijos konsultantui Tomui Staniuliui. „Kasdien esu komunikacijos konsultantas, tačiau civiliame gyvenime turiu tris aistras – literatūrą, jūrą ir regio muziką“, – šypsosi T.Staniulis.

Stopkadras/Tomas Staniulis
Stopkadras/Tomas Staniulis

Iš viso rašytojas, kaip autorius ir bendraautoris, yra išleidęs 7 knygas, paskutinioji iš jų – 2013 metais išleista kelionių publicistikos žanro kūrinys – „Vėjų valdovas“. Šiandien Mr.Bullet savo talentus naudoja kurdamas regio dainas, bendradarbiaudamas su muzikos kūrėjais iš viso pasaulio ir montuodamas savo dainoms mėgėjiškus vaizdo klipus. Daugiau apie atlikėją – svetainėje patreon.com/MrBullet.

Daina „PritiPriti“ įrašyta 2021 metų gruodžio mėnesį studijoje „Šiaure rec“ Vilniuje. Muzikos autorius žymus Vokietijos regio muzikos kūrėjas ir multiinstrumentalistas Henrikas Remersas, kurio kūrybinis pseudonimas SoulFyah, arba „sielos ugnis“. Kartu su šiuo muzikantus Mr. Bullet sukūrė ir rugsėjį Lietuvoje itin išpopuliarėjusią dainą „Už mus ir jus“, kurią įrašyti padėjo atlikėjas Aleksandras Makejevas. Mr.Bullet muzikinis albumas „Už mus ir jus“ turėtų pasirodyti 2022 metų pabaigoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius