Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 21

Lietuvoje dėl meilės apsigyvenęs kolumbietis pristato dainą „Come Home“: „Pajaučiau, kad radau namus“

Iš Kolumbijos kilęs keliautojas, poliglotas Diego Esteban, jau pusantrų metų gyvenantis Lietuvoje, į kurią jį atvedė meilė, šiuo metu daugiausia dėmesio skiria muzikai, būtent ją įvardina kaip didžiausią stiprybę sudėtingomis pandemijos sąlygomis, ir su dideliu jauduliu bei džiaugsmu pristato populiaraus Londone styginių kvarteto „Bon“ vieną žinomiausių dainų „Come home“.
Diego Esteban
Diego Esteban / Asmeninio albumo nuotr.

„Vienas pirmųjų klausimų, kurio aš sulaukiu iš lietuvių, – „Kodėl tu atvykai į Lietuvą?“. Mes visi turime skirtingas istorijas, su skirtingomis priežastimis, kurios mus motyvuoja priimti naujus iššūkius. Mano istorija šiandien skamba dainoje „Come home“.

Diego sako, kad būtent Lietuvoje patyrė jausmą, jog jis rado savo namus, o naujai pristatoma daina „Come Home“ atspindi tai, ką patyrė keliaudamas ir ieškodamas jų.

Pasak atlikėjo, nei gimtojoje Kolumbijoje, nei kituose pasaulio kraštuose jis nesijautė savas, o atvykus į Lietuvą, iš pradžių sunkiai norėjęs patikėti, kad rado savo namus, vis dėlto klausė intuicijos, kuri sakė čia likti.

Asmeninio albumo nuotr./Diego Esteban – „Come Home“
Asmeninio albumo nuotr./Diego Esteban – „Come Home“

Lietuva turi tiek daug talentingų kūrėjų

„Vienas nuostabiausių dalykų, kurį teko patirti gyvenant Lietuvoje, tai, kad sutikau daug talentingų žmonių, kurie įkvėpė ir palaikė mane eiti savo keliu. Lietuvos kultūrinio gyvenimo turtingumas buvo viena iš stipriausių motyvacijų pačiam kurti. Lietuva turi tiek daug talentingų kūrėjų. Kartais net glumina, iš kur tiek daug“, – apie Lietuvą ir jos kultūrinį gyvenimą kalbėjo kolumbietis Diego Esteban.

Atlikėjas prisipažino, jog visada bijojo, bet labai norėjo bendradarbiauti su profesionaliais muzikantais. Bijojo vien todėl, kad žinojo, jog jam pačiam trūksta įgūdžių atitikti jų lygį.

Pats Diego Esteban nėra profesionalus muzikantas, smuikas yra tiesiog jo aistra, gyvenimo pomėgis, tačiau, kaip pats sako, muzika turi daugybę formų, ir jo kelyje sutikti žmonės padėjo patikėti savimi, tikėti savo įgūdžiais, tobulėti kiekviename žingsnyje ir atrasti savo dainas.

Pasiklausykite:

VIDEO: Come Home (by Bond) - Diego Esteban feat. Agnė Sabulytė & Nathania Jualim - The story behind

„Come Home“ – džiaugsmas radus namus

„Daina „Come home“ man turi išskirtinę prasmę, kurioje susijungia meilė, aistra muzikai, įkvėpimas, nepriklausomybės jausmas, paguoda ir galiausiai džiaugsmas radus namus. Šią dainą įrašyti man nusišypsojo laimė su nuostabia ir talentinga dainininke Agne Sabulyte, kuri buvo tarsi mentorius visame šiame kūrybiniame kelyje.

Asmeninio albumo nuotr./Agnė Sabulytė
Asmeninio albumo nuotr./Agnė Sabulytė

Gitaros partiją įrašė Indonezijoje gyvenanti charizmatiška Nathania Jualim, klipo idėjos autorius – Matas Vaišnoras“, – pasakojo Diego Esteban. Atlikėjas sakė, jog labai tikisi, kad ši daina pripildys žmonių širdis, taip kaip jį pripildė pirmą kartą išgirdus šią melodiją.

Asmeninio albumo nuotr./Nathania Jualim iš Indonezijos
Asmeninio albumo nuotr./Nathania Jualim iš Indonezijos

„Kai 2020 metų pradžioje pirmą kartą išgirdau šį kūrinį atliekančią merginų styginių grupę „Bond“, man bėgo ašaros, širdis prisipildė šilumos ir aš būtent tada supratau, kad grupė „Bond“ ir šis kūrinys yra tarsi ženklas, dėl ko aš prieš daug metų paėmiau į rankas smuiką“, – apie idėją atlikti šią dainą kalbėjo Diego Esteban.

Atlikėjas džiaugiasi, kad grupė „Bond“ puikiai įvertino jo naująją jų dainos interpretaciją ir teigia, kad Lietuva jam suteikė galimybę augti kaip profesionalui, kaip žmogui, kaip muzikantui ,ir, nepraėjus nei metams, kai pirmą kartą išgirdo dainą „Come home“, yra laimingas galėdamas pristatyti savąją šios dainos versiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius