Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 03 28

Lietuvoje koncertuos legendinė ukrainiečių grupė „5’nizza“

Žanro ribų muzikoje nepaisanti legendinė Ukrainos grupė „5’nizza“ po keturiolikos metų pertraukos surengs koncertą Lietuvoje. Publika šį duetą žino ir myli dėl kontrastingai derinamų ritmų ir uždegančios energijos. Vienintelis grupės „5’nizza“ pasirodymas įvyks gegužės 25 d. „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje.
„5’nizza“
„5’nizza“ / Asmeninio albumo nuotr.
Temos: 2 Muzika Koncertas

Alternatyvų akustinį regį, roką su hiphopo elementais maišantis duetas muzikos scenoje pasirodė praėjusio šimtmečio pabaigoje ir dėka savo unikaliaus skambesio gana greitai tapo žinomi.

Pirmoji didelė sėkmė „5’nizza“ aplankė 2000 m., po spontaniško pasirodymo „Kazantip“ muzikos festivalyje. O nuo debiutinio albumo „Unplugged“ pasirodymo 2002 m., kuris piratinėse kasetėse paplito dar iki oficialaus išleidimo, „5’nizza“ tvirtai užkariavo tiek Rusijos, tiek visos Europos melomanų ausis ir širdis. Sulig kiekvienu nauju sėkmingu pasirodymu grupės reputacija ir populiarumas augo, kaip ir jų kūrinių arsenalas, kurį iki dabar mintinai moka net ir tobulai nevaldantys rusų kalbos.

Su superhitais „Jamaika“, „Soldat“, „Strela“, „Voda“ ir kt. užaugo atskira gerbėjų karta. Sergejaus Babkino ir Andrejaus Zaporožec dainos jau seniai gyvena be pačių autorių – pradedant gatvės muzikantų pasirodymais ir baigiant žinomų atlikėjų perdainuotais koveriais.

VIDEO: 5`NIZZA - Солдат

Įvairiais muzikos stiliais žongliruojantis „5’nizza“ iširo 2007 m. Nuo tada abu muzikantai ėmė gyventi atskirus gyvenimus. S. Babkinas – kino ir teatro aktorius bei dainininkas, pristatomas bardo amplua. O A.Zoporožecas, pasivadinęs „SunSay“ sceniniu vardu, pasirinko fanko, džiazo, regio, soulo ir folklorinės muzikos skambesį.

Nepaisant buvusių nesutarimų, 2015 m. „5’nizza“ pranešė apie grupės atsikūrimą ir nuo tada toliau sėkmingai džiugina savo kūryba bei nuoširdžiu žmogišku paprastumu, kuriam liaupsių negaili ne tik paprasti klausytojai, bet ir muzikos profesionalai.

Į Vilniaus „Compensa“ koncertų salės sceną žengsiantys „5’nizza“ kelių valandų pasirodyme atliks aibę klasika tapusių hitų bei pristatys naujesnius įrašus iš praėjusiais metais pasirodžiusio albumo „Ku“. Bilietus į koncertą įsigyti bus galima nuo kovo 29 d., visose „Bilietai.lt“ kasose ir internetu.

VIDEO: 5'nizza - Далеко (Live)
VIDEO: 5'NIZZA - Jamayka
VIDEO: 5'nizza - I Believe in You (Official Video)
VIDEO: 5'NIZZA - САМОЛЁТ (Official Music Video)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius