Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 19

„Lietuvos balso“ nugalėtoja Gerda nauju singlu davė atkirtį savanaudžiams ir „išminčiams“

Projekto „Lietuvos balsas“ nugalėtoja Gerda jau kurį laiką savo sekėjus stebino neįprastomis žinutėmis socialiniuose tinkluose. Iš dalies gana aikštingai skambantys pareiškimai, tokie kaip „NEpriimk asmeniškai, bet mums nepakeliui“ ar „NEpriimk asmeniškai, bet negeriu kavos. Kai tu pasiūlai“ glumino ir kartu paskatino klausytojų susidomėjimą.
Gerda Šukytė
Gerda Šukytė / Asmeninio albumo nuotr.

Šalia vizualų rašyta data – 09.19 – taip pat kėlė klausimų, tačiau šiandien Gerdos klausytojai sulaukė atsakymo – antrojo atlikėjos singlo „NEpriimk asmeniškai“, paaiškinančio komunikuojamų žinučių mintį.

Jau projekte „Lietuvos balsas“ išsiskyrusi savo mistiškumu, Gerda toliau žavi ne visiems suprantama, tačiau tuo ir traukiančia asmenybe. Mergina tiesmukai kalba apie jausmus ir poelgius, apie kuriuos kalbėti vengia ne vienas, tai išsako ir per muziką:

„Šis singlas yra apie žmonių gebėjimą išnaudoti kitus, taip sukeliant neigiamas emocijas – stresą, liūdesį, pyktį, depresiją. Gyvenime teko sutikti ne vieną tokį „patarėją“, žinantį „geriausiai“, galiausiai man atsibodo gyvent pagal jų norus. Ši daina apie tai ir kalba“ – komentavo atlikėja.

Įvertinkite kūrinį:

VIDEO: GERDA - NEpriimk asmeniškai

Stiprią žinutę nešantis naujasis singlas dar labiau paryškina neįprastą atlikėjos stilistiką, po truputį atsiskleidusią su jos pirmąja daina „Genai“, tačiau pati Gerda prie vienos krypties neprisiriša:

„Visgi man vis dar 17. Tokio amžiaus sunku apsistot ties vienu stiliumi, kasdien atrandi kažką naujo, ką norisi išbandyti. Bet tam tikri rėmai jau atsiranda.“

Asmeninio albumo nuotr. /Gerdos Šukytės dainos vizualizacija
Asmeninio albumo nuotr. /Gerdos Šukytės dainos vizualizacija

„Elitaz music“ atstovaujama dainininkė nevengia būti ta, kurią mėgsta ne visi. Iš jos parašytų kontroversiškų eilučių ir gimė dainos idėja, kurią galutinai išvystė kompozitorius Juozas Martinkėnas. „NEpriimk asmeniškai“ gimė dainų ir tekstų kūrėjui Juozui perskaičius merginos rašytas frazes. Gerda dalinosi savo kūrybinio proceso eiga:

„Rašau tada, kai tik šauna mintis, ir tik vėliau ją išplėtoju į platesnį tekstą ar eilėraštį.“

Paklausta, ar ir toliau žada kurti lietuvių kalba, mergina pabrėžė natūralų minčių srautą: „Bėda ta, kad galvoju gimtąja kalba, o lietuviški išsireiškimai skamba visiškai kitaip, juos išvertus į bet kurią kitą kalbą. Nenoriu dirbtinai kurti kita kalba, versdama lietuviškus tekstus, bet paskutiniu metu kyla minčių ir anglų kalba, tad dėl tolimesnių dainų žodžių būtų sudėtinga atsakyti.“

„Lietuvos balsas“ projekto fenomenu vadinama atlikėja, paklausta apie ateities planus, juokauja, kad dažnai būna nelengva susiplanuoti vien ateinančią savaitę, tačiau save su muzika tikrai sieja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius