Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 10

LNOBT operos solistai tapo „TikTok“ žvaigždėmis: „Su jaunąja karta žengiame koja kojon“

„TikTok“ platformoje žaibiškai plintantis „Wellerman“ iššūkis užvaldė ir Lietuvą, prie jo netikėtai prisijungė ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai. Ne tik prisijungė, bet ir parodė, kad kultūra gali užvaldyti ir socialinius tinklus.
LNOBT solistai, Nathanas Evansas
LNOBT solistai, Nathanas Evansas / Stopkadro / 15min nuotr.

Daugiau nei prieš mėnesį škotų atlikėjas Nathanas Evansas „TikTok“ platformoje pradėjo grupės „The Longest Johns“ dainos „Wellerman“ iššūkį. Legendinį kūrinį atlikęs vaikinas jūrinę dvasią įžiebė kone visam pasauliui – ne vienas muzikos atstovas prisijungė prie iššūkio, o juos galima įvertinti skirtingose interneto platformose.

Žinoma, vieniems sekėsi geriau, kitiems – kiek prasčiau, tačiau smagiausia, kad į muzikinę avantiūrą įsitraukė išties labai skirtingų stilių, žanrų atlikėjai.

Savas jėgas išbandė ir Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai – Liudas Mikalauskas, Tomas Pavilionis, Indrė Anankaitė, Monika Pleškytė, Eglė Stundžiaitė, Rafailas Karpis ir Regina Šilinskaitė.

Šiuo metu neveikiančiame operos ir baleto teatre nufilmuotas trumpas pasirodymas buvo išties sėkmingas – jų vaizdo įrašą „TikTok“ platformoje jau peržiūrėjo apie 1 mln. žmonių.

„Tikrai neslėpsiu nuostabos, kaip mūsų akademinė visuomenė, išbandžiusi visai kitą kultūrinę terpę, taip puikiai pataikė ir sulaukė tokios ryškios visuomenės reakcijos“, – kalbėdamas su 15min apie vaizdo įrašo sėkmę kalbėjo operos solistas Liudas Mikalauskas.

Pasijuokęs, kad visgi gal net ir greičiau reikėjo įsitraukti į tokį fenomeną, L.Mikalauskas pripažįsta nebuvęs itin aktyvus šios programėlės narys. Tiksliau – jei ne dukra, apie tokią sėkmę net nebūtų žinojęs.

„Tik prieš kelias dienas išvis susipažinau su tuo, kuo šiuo metu atrodo gyvena visas jaunimas. Dukra atnešė telefoną ir rodė vaizdo įrašą, kuriame mergina apie penkias minutes dažėsi, fone grojo muzika ir viskas.

Neslėpsiu, buvo sunku suprasti, kas ten įdomaus (juokiasi). Bet, matyt, keičiasi kartos, socialinių tinklų suvokimas, kultūros pajautimas. Kaip man bebūtų gaila, toje socialinėje terpėje mažai kultūros. Norint išlaikyti auditoriją, ją prisijaukinti, bus būtina tame dalyvauti“, – įsitikinęs operos solistas.

Dar kartą peržiūrėjęs „TikTok“ platformoje patalpintą LNOBT operos solistų vaizdo įrašą, Liudas pripažįsta – čia jokios operinės ar teatrinės veiklos nėra. Tačiau surinkus apie 1,3 mln. peržiūrų ir gavus ne vieną komplimentą ne tik iš lietuvių, bet ir užsieniečių, operos solistas tiki, kad su iššūkiu buvo pataikyta.

„Su jaunąja karta eisime koja kojon. O ir įgyvendinti tokius pasirodymus nėra sunku. Kai galėtume pasidaryti kavos gėrimo pertraukėlę, galime tokius įrašus kepti ir kepti.

Vieni pataikys į auditoriją, kiti nepataikys. Tai profesionaliai įgyvendinti nėra sunku ir dar nieko nekainuoja. Didžiausia problema – idėja ir auditorijos atradimas“, – 15min sako L.Mikalauskas.

Operos solistų įrašą galite išgirsti čia:

Su draugu kurs atskirą paskyrą

Prie idėjos sumanymo prisijungti Liudą pakvietė LNOBT kūrybinė grupė, tačiau jis pats sakosi niekada nieko panašaus nebūtų sugalvojęs ir pataikęs į temą.

„Tai talentas čia didžiausias ir yra – atrasti priemonę, kurią įgyvendintume. Žmonės komentavo, kaip gražu, profesionalu, bet reikia nepamiršti, kad mes tai teatre darome kasdien, po kelias valandas“, – juokiasi operos solistas.

Be to, L.Mikalauskas jau svarsto ir apie atskirą nuo LNOBT „TikTok“ paskyrą, kurioje galėtų pristatyti savo naują sumanymą. Jį kartu su bičiuliu operos solistas ruošiasi pristatyti Vasario 16-ąją.

Martyno Aleksos nuotr./Rafailas Karpis, Monika Pleškytė, Jade Longley, Liudas Mikalauskas
Martyno Aleksos nuotr./Rafailas Karpis, Monika Pleškytė, Jade Longley, Liudas Mikalauskas

Operos solistas pastebi, kad tokios alternatyvos internete pasirodė būtent karantino metu. Ir, kaip pats sako, tai niekur nedings – teatras turės pakeisti mąstymą ir dažniau įsitraukti socialinius tinklus.

„Anksčiau galvojome, ką reikės daryti be koncertų, bet dabar tai darome nuotoliniu būdu. Mus stebi virtualiai. Vėliau dar peržiūri kitos teatro salės su 400 tūkst. sekėjų.

Yra atrastos naujos priemonės, kurias reikės naudoti. Jau niekada negrįšim į tą patį kultūros būvį be socialinių tinklų. Reikės juose gyventi ir žiūrėti, ką galima nuveikti“, – šypteli Liudas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius