-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 12 01

Martynas Levickis koncertuos princo Charleso renginyje: atliks lietuvišką kūrinį

Gruodžio 3-iąją Londone, Vestminsterio Karališkosios kariuomenės koplyčioje, vyks kalėdinės dvasios paskleidimo renginys, kurio globėjas – pats princas Charlesas, o dalyvių sąraše – pasaulinio garso įžymybės. Kelis kūrinius koncerte atliks ir lietuvis akordeonistas Martynas Levickis.
Martynas Levickis ir princas Charlesas su Kornvalio hercogiene Camilla
Martynas Levickis ir princas Charlesas su Kornvalio hercogiene Camilla / Asmeninio albumo nuotr.

Karališkajame labdaros koncerte, kurio metu surinktos lėšos bus skirtos kovai su onkologinėmis ligomis, akordeono virtuozas Martynas Levickis buvo paprašytas atlikti paties pasirinktą lietuvių liaudies kalėdinę dainą kartu su Karališkosios Kariuomenės choru.

„Renginio organizatorius taip įtikinėjo, kad net elektroninius laiškus užbaigdavo lietuviškuoju geros dienos palinkėjimu, – šypsodamasis pasakoja Martynas Levickis. – Taigi, nebuvo kur dingti: su britų choru, kuriam jau išsiunčiau tekstą ir aranžuotę, atliksime lietuviškąjį kūrinį „Vai atvažiuoja lėlių Kalėda“. Tikiuosi, princui patiks...“

Tai būtų jau nebe pirmas kartas, kai Martynas Levickis atlieka lietuvių liaudies dainą princo Charleso akivaizdoje.

„Kai dalyvavau džiazo festivalyje Edinburge, jis buvo užsukęs į mano repeticiją. Tai buvo iš anksto suplanuotas vizitas. Princas Charlesas su žmona Camilla tąkart atvykę į studiją taip pat paprašė, kad sugročiau lietuvių dainą. Atlikau jiems „Beauštančią aušrelę“, – prisimena Martynas Levickis.

Asmeninio albumo nuotr./Martynas Levickis ir princas Charlesas su Kornvalio hercogiene Camilla
Asmeninio albumo nuotr./Martynas Levickis ir princas Charlesas su Kornvalio hercogiene Camilla

Šį sykį Londone vykstančiame renginyje, be solinio Martyno Levickio pasirodymo, taip pat koncertuos tarptautinį populiarumą pelniusi pianistė Janina Fialkowska, baritonas Benjaminas Applas ir Londono Šiuolaikinis orkestras. 

Maža to, susirinkusi išskirtinė publika scenoje išvys anglų kino ir teatro žvaigždę – „Tony“, „Emmy“ ir BAFTA apdovanojimų laureatę damą Dianą Elizabeth Rigg, daugeliui gerai pažįstamą iš populiaraus britų serialo „Sostų karai“. Ji suteiks auditorijai malonumą skaitydama. Tokiu tikslu renginyje dalyvaus ir žinoma prodiuserė, politikė, visuomenės veikėja bei aktorė Floella Benjamin, 2010 metais pelniusi Kento grafystės baronienės titulą.

Martynas Levickis neslepia, kad tiesiog iš gatvės į tokius renginius nepatenkama. Laimei, talentingas lietuvis turi užtarėją karališkajame sluoksnyje. Ne vienerius metus jį globoja Ledi Rothermere, dosni vikonto našlė, kurios vardo fondas remia kultūrą ir atidaro daug durų.

„Visuomet nuvykęs į Londoną su ja geriu tradicinę arbatėlę, kartais vakarieniaujame, supami liokajų. Stengiuosi elgtis santūriai ir nepelnyti pastarųjų sarkazmo“, – šypteli Martynas Levickis.

Savo talento gerbėjus Lietuvoje jis netrukus nudžiugins dviem koncertais „Classic Live Show“, kurie gruodžio 26 ir 27 dienomis įvyks sostinės „Compensa“ salėje. Martynas Levickis pats kruopščiai styguoja programą, klasikiniams kūriniams parinkdamas netradicinį ir labai patrauklų rūbą. Koncertuose Martynui talkins specialiai šiai progai suburtas orkestras.

Gedimino Žilinsko nuotr./Martynas Levickis
Gedimino Žilinsko nuotr./Martynas Levickis

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius