Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 29

Mažojo kovotojo Teodoro tėtis dėkoja už paramos koncertą: „Diagnozė skambėjo kaip pasaulio pabaiga“

Sostinės menų fabrike „Loftas“ būrys scenos žvaigždžių surengė paramos koncertą sunkiai sergančiam Teodorui – dvimečiui berniukui, kuriam medikai diagnozavo itin retą smegenų vėžį. Jo mažoje galvelėje – 7 centimetrų dydžio auglys, berniukui reikia sudėtingos operacijos.
Richardas Jonaitis, Laurynas Sadauskas, Bjelle
Richardas Jonaitis, Laurynas Sadauskas, Bjelle / Vidmanto Balkūno / 15min nuotr.

Pilomiksoidinė astrocitoma – taip sudėtingai skamba berniukui nustatyta diagnozė. Teodorui penktadienį, gruodžio 29-ąją, suėjo dveji, tačiau jis antrąjį gimtadienį sutinka kitaip nei jo bendraamžiai. Šiandien jo didžiausias noras – gyventi, o tam reikalinga operacija, dėl kurios šeimai teks vykti į Prancūziją, ją atlikti tokio amžiaus vaikui gali tik Gustave Roussy vėžio institute.

Lietuvos medikai su tokiu augliu susiduria vos trečią kartą ir neturi jo gydymo patirties, tačiau pasaulyje tokie augliai gali būti sėkmingai gydomi. Deja, gydymo kaina tokia, kad net pardavusi visą savo užgyventą turtą, šeima gydymo neįkąstų.

Dėl šios priežasties solidarizavosi visi: ne tik medikai, bet ir muzikantai – prisidėdami prie reikalingų lėšų surinkimo berniuko gydymui jie „Loftas“ jie surengė specialų paramos koncertą.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Bjelle
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Bjelle
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„The Roop“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„The Roop“

Į sceną čia žengė daugybė ryškiausių atlikėjų ir muzikos grupių, tarp kurių – „Freaks On Floor“, „The Ball & Chain“, „The Roop“, „Kūjeliai“, „Sisters On Wire“, „The Station“, Miss Sheep, Bjelle, Monika Linkytė, „Žalvarinis“ ir Monika Liu. Ritmą palaikė „Baltic Balkan“, o renginį vedė Richardas Jonaitis.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Richardas Jonaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Richardas Jonaitis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Kūjeliai“
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./„Kūjeliai“

Teodorui penktadienį suėjo dveji. Todėl, pasak jo tėčio, Lauryno Sadausko, šią dieną koncerte nereikia liūdėti, tai šventė, kurią jau nuo pat ryto paminėjo ir pats berniukas.

„Gimtadienio šventė buvo su dviem neužpučiamom žvakutėm. Gal 10 minučių žiūrėjome, kaip jis pūtė ir vėl jos užsidegė“, – Richardo paklaustas, kaip atšventė gimtadienį kalbėjo Laurynas.

Pasak jo, kai spalio 15-ąją jis su žmona išgirdo vaiko diagnozę, žemė išslydo iš po kojų, stiprybės reikėjo labai daug. „Diagnozė skambėjo kaip pasaulio pabaiga. Viskas apsivertė per vieną minutę, tačiau pirmiausia buvo šokas, o vėliau supratau, kad yra du pasirinkimai: galima su tuo susitaikyti, galima kaltinti likimą, sėkmės trūkumą, galima būti fatališku arba... kažką daryti“, – kalbėjo Laurynas.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Sadauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Laurynas Sadauskas

Jis tikino esantis laimingas, kad jį supa daug žmonių, kurie neliko abejingi ir prisidėjo prie paramos.

„Visuomet tavo problema atrodo pati didžiausia, kol nepamatai didesnės šalia. Pradedi matyti, kad pasaulyje yra daug didesnių bėdų, kurias eliminuoji iš savo matymo lauko“, – sakė jis.

Esą supratimas, kad tavo bėda nėra pati didžiausia, nepalengvina naštos, tačiau palengvina supratimą.

Pasak Teodoro tėčio, sužinojęs apie sūnaus ligą, nori nenori pats imi tapti šiek tiek mediku. „Per tuos 2,5 mėnesio perskaičiau daug straipsnių, literatūros, susipažinau su viso pasaulio geriausiomis ligoninėmis, su įvairiais neurochrurgais. Turiu tiek informacijos apie vaikų smegenų auglius, kad be medikų apie tai daugiau nelabai kas ir žino. Šia informacija dabar noriu dalintis“, – kalbėjo jis.

Prognozės, kurias išsako medikai, esą nėra prastos, tiesiog, kaip sako Laurynas, piniginės sumos už gydymą yra astronominės. Tačiau jis džiaugėsi, kad Lietuvoje yra tiek daug neabejingų žmonių.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas ir Marius Berenis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Gidonas Šapiro-Bilas ir Marius Berenis
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nijolė Oželytė
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Nijolė Oželytė

„Jūsų visų atsakas į mūsų pagalbos šauksmą – neįtikėtinas. Esu priblokštas ir sakau didelį ačiū“, – koncerto scenoje kalbėjo Laurynas.

Visos koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos Teodoro kovos su smegenų vėžiu paramos ir labdaros fondui.

TAIP PAT SKAITYKITE: Teodoro tėtis prašo pagalbos: vaiko smegenyse tokio dydžio auglys, kad medikai stebisi, kaip mažylis gali judėti ir kalbėti

„Mano sūnui reikia pagalbos kovoje su retu smegenų augliu“, – dar anksčiau interviu 15min sakė Teodoro tėtis Laurynas Sadauskas. Pasak jo, viskas prasidėjo nuo to, kad vaiką rytais pradėjo pykinti, jis vemdavo. Ne kasdien, bet tai kartodavosi.

Iš pradžių berniuko tėvai galvojo, kad sūnus turi bėdų su skrandžiu, tačiau vėliau suprato, kad kažkas negerai galvoje.

Šio reto auglio biopsijos mėginys buvo išsiųstas į Prancūziją, kur tokiais atvejais sėkmingai taikoma individuali chemo ir imunoterapija, kuri, kaip viliasi tėvai, Teodorui suteiktų realų šansą pasveikti ir užaugti.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Richardas Jonaitis, Laurynas Sadauskas
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Richardas Jonaitis, Laurynas Sadauskas

Šeima dar laukia atsakymo su konkretaus gydymo plano pasiūlymu, bet jau aišku, kad vien pirmojo gydymo etapo kaina gali perkopti 150 tūkst. eurų, o visas gydymas gali kainuoti net keletą šimtų tūkstančių. Mat jis gali užtrukti nuo vienerių iki trejų metų. Kuo ilgiau gydymas truks, tuo didesnė bus gydymo kaina.

Visos koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos Teodoro kovos su smegenų vėžiu paramos ir labdaros fondui. O nepanaudotos lėšos bus pervestos fondui „Rugutė“, remiančiam vaikus, sergančius onkologinėmis ligomis.

Asmeninio archyvo nuotr./Laurynas Sadauskas su Teodoru
Asmeninio archyvo nuotr./Laurynas Sadauskas su Teodoru

Pinigus galima aukoti:

Per labdaros platformą:

https://www.youcaring.com/teodorassadauskas-1035575

Pervedant tiesiai į sąskaitą:
Gavėjas: Teodoro kovos su smegenų vėžiu paramos ir labdaros fondas
Sąskaitos numeris: LT774010051004141201
Bankas: Luminor Bank AB
Swift: AGBLLT2X

Trumpuoju numeriu 1402 (skambučio kaina 1,50 euro)

Numeriu +37061876572 per Revolut

Tėvai užtikrina, kad visos nepanaudotos lėšos bus pervestos fondui „Rugutė“, remiančiam vaikus, sergančius onkologinėmis ligomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius