Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 07 20

Menų fabrike „Loftas“ startuoja šeštasis muzikos inkubatoriaus „Novus“ sezonas

Šiandien, liepos 20 d., menų fabrike „Loftas“ šeštąjį sezoną pradeda tarptautinis Baltijos šalių grupių konkursas – muzikos inkubatorius „Novus“. Kaip ir kasmet, nauji, aktualūs bei itin perspektyvūs talentai „Lofto“ LRT OPUS terasos scenoje pasirodys kiekvieną antradienį iki pat rugsėjo pradžios.
BeFunky-collage (66)
„Novus“ / Gražvydo Kaškelio nuotr.

Renginio vedėjas, nuo pat pirmojo „Novus“ sezono šios vietos neužleidžiantis grupės „ba.“ lyderis Benas Aleksandravičius pastebi, jog konkursas kiekvienais metais auga kokybine prasme.

„Praėjusiais metais atkreipiau dėmesį, jog į „Novus“ atsisuka vis daugiau žmonių – ne tik grupių, bet ir žiūrovų, kuriems įdomu vakarus praleisti su naujais muzikos atradimais, – sako jis. – Kiekvieną kartą tokių atradimų pasitaiko ir man. Pamatęs šių metų grupių sąrašą labai apsidžiaugiau, kad nemažai jų dar nesu girdėjęs. O vedant šį renginį man vienas maloniausių dalykų – naujos pažintys ir patirtys.“

Gražvydo Kaškelio nuotr./Novus20 I vieta
Gražvydo Kaškelio nuotr./Novus20 I vieta

Šiemet paraišką dalyvauti konkurse užpildė daugiau nei 70 scenos ir klausytojų išsiilgusių grupių, daug dėmesio muzikos inkubatorius „Novus“ susilaukė ir iš Latvijos bei Estijos muzikantų. Iš viso buvo atrinkti 24 perspektyviausi Baltijos šalių dalyviai, susikausiantys ne tik dėl komisijos ar klausytojų simpatijų, bet ir dėl įspūdingų prizų.

Šį vakarą konkursą atidarys ir į atrankos sceną lips penkios jaunos, tačiau labai talentingos grupės bei atlikėjai – kankles net už Lietuvos ribų garsinanti Jausmė (LT), roką, džiazą ir funk‘ą sujungiantys „loroparquette“ (LT), laisvę stiliams bei saksofonui deklaruojantys „SynthEtika“ (LT), balsu glostanti Nika Ganga (LT) bei ramybe spinduliuojantys „GingerBread“ (LT).

Viso konkurso metu muzikos inkubatoriaus „Novus“ komisijoje išvysime „LRT Opus“, AGATA, MIC atstovus, gerai žinomus atlikėjus bei jų vadybininkus. Pirmosios atrankos metu dalyvius vertins Kastytis Sarnickas-Kastetas („G&G Sindikatas”), Inga Ramoškaitė („LRT Opus“) ir „The state51 Conspiracy“ atstovė Eglė Gedminaitė.

Gražvydo Kaškelio nuotr./Grupė „Mėlyna“
Gražvydo Kaškelio nuotr./Grupė „Mėlyna“

Rugsėjo 2 dieną vyksiantis muzikos inkubatoriaus „Novus“ finalas abejingų nepaliks, mat konkurso laimėtojų lauks išties įspūdingas prizų paketas. Pirmoji vieta bus apdovanota „Kalba plytos” 1000€ piniginiu prizu, specialiu AGATA įsteigtu 1000€ prizu pasirinktiems meistriškumo kursams, mini albumo įrašu „MAMA studios“ įrašų studijoje, profesionalia fotosesija „Brazzi Studios“, „Oxford shoes“, „Pull&Bear” bei „VAGA“ prizais. Antroji vieta laimės profesionalų dainos įrašą ir suvedimą „Muzikinis Cechas“ įrašų studijoje.

Pirmų-trečių vietų nugalėtojai taip pat turės galimybę pasirodyti „Loftas Fest 2021” bei kartu sugroti bendrame nugalėtojų koncerte „Lofto“ LRT OPUS terasoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius