2022 05 19

Monika Liu, A.Mamontovas ir „Go-A“: pagalbos Ukrainai nebus per daug

„Parama Ukrainai turi tęstis tiek, kiek reikės“, – sako jau rytoj vakare prasidėsiančio festivalio „Europavox Vilnius“ organizatoriai, visą pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį festivalį dedikavę karo niokojamai Ukrainai.
Monika Liu, Andrius Mamontovas, „Go-A“
Monika Liu, Andrius Mamontovas, „Go-A“ / Visvaldo Morkevičiaus, Gabrieliaus Jauniškio ir organizatorių nuotr.

Dvi dienas vyksiančio „Europavox Vilnius“ metu scenoje pasirodys daugiau kaip 30 atlikėjų iš 8 pasaulio šalių, tarp kurių – Monika Liu, Andrius Mamontovas, „Go-A“, – o kiekvienas žiūrovas galės pats nuspręsti, kiek šiuo metu jis gali mokėti už bilietą ir prisidėti.

„Labai džiaugiuosi, kad atlikėjai iš kitų Europos šalių iškart, be jokių abejonių, sutiko dalyvauti labdaros renginyje“, – neslepia vienas „Europavox Vilnius“ iniciatorių Viktoras Diawara. – Dar labiau džiaugiuosi, kad Ukrainos kultūros ministerija patenkino mūsų prašymą ir leido iš šalies išvykti bei pas mus koncertuoti grupei „Go-A“.

Labai svarbu ir toliau palaikyti Ukrainą visais įmanomais būdais. Mes, kaip renginių erdvė, galime prisidėti paramos koncertais, kuriuos ir toliau rengsime. Jau galiu pasakyti, kad kiekvienais metais vykstantis „Loftas Fest“ šiemet irgi taps paramos festivaliu“, – atskleidžia jis.

Visvaldo Morkevičiaus nuotr./Monika Liu
Visvaldo Morkevičiaus nuotr./Monika Liu

Apie tai, kad palaikymas yra labai reikalingas, kalba ir festivalyje dalyvausianti, ką tik iš „Eurovizijos“ grįžusi dainininkė Monika Liu: „Nesustoti ir toliau palaikyti Ukrainą būtina. Ir nesvarbu, kokiais būdais tą darysime – pervesdami pinigus paramos fondams, savanoriaudami ir skirdami laiką pagalbos centruose ar skleisdami pasauliui žinią apie agresorių. Kiekvienas renginys, kalbantis apie Ukrainą, pirmiausia veikia kaip informacinė priemonė.

Tą puikiai parodė ir „Eurovizija“: po „Kalush Orchestra“ pasisakymo finale ir pergalės konkurse „Google“ paieškos sistemoje padaugėjo užklausų apie Azovstalį ir Mariupolį. Todėl visus labai kviečiu apsilankyti festivalyje ir kartu ne tik prisidėti prie paramos finansiškai, bet ir pajusti bendrystę, muzikos teikiamas geras emocijas ir tikėjimą, kad kartu galime labai daug.“

„Europavox Vilnius“ scenoje pasirodysiantis dainų autorius ir atlikėjas Andrius Mamontovas tiki, kad kiekviena pagalbos Ukrainai forma yra gera, tinkama ir svarbi. „Koncertai sutelkia žmones ir leidžia kartu išgyventi svarbias temas. Mielai priėmiau festivalio kvietimą. Kviečiu aukoti Ukrainos kovai už laisvę“, – kviečia jis.

Į Lietuvą iš Ukrainos atvykstančios grupės „Go-A“ lyderė Kateryna Pavlenko sako, kad žmonės, kovojantys už savo laisvę, tikrai mato ir jaučia bet kokią pagalbą, todėl ragina nesustoti: „Dabar labai svarbu kalbėti apie Ukrainą. Reikia, kad visas pasaulis suprastų, jog mūsų šalis yra atskira, nepriklausoma valstybė. Turime originalią, unikalią kultūrą ir turime ką pasakyti europiečiams.

Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Andrius Mamontovas_nuotr.GabrieliausJauniškio
Gabrieliaus Jauniškio nuotr./Andrius Mamontovas_nuotr.GabrieliausJauniškio

Renginių Ukrainai paremti organizavimas mums suteikia galimybę ginti savo kultūrinį frontą ir pasinaudoti kiekviena proga kasdien priminti pasauliui, kad karas tęsiasi ir kad mums tikrai reikia paramos. Dabar kiekvienas ukrainietis mato ir jaučia pasaulio bendruomenės pagalbą. Mes asmeniškai esame labai dėkingi Lietuvai už prieglobstį tūkstančiams ukrainiečių ir visokeriopą paramą. Kai laimėsime, kviesime jus visus į koncertą laisvoje Ukrainoje“, – tikina ji.

Festivalyje be jau minėtų Monikos Liu, Andriaus Mamontovo, „Go-A“, pasirodys atlikėjai Chris Noah ir Eliza Legzdina iš Latvijos, Jesse Markin iš Suomijos, grupės „Bratri“ iš Čekijos, „Thumper“ iš Airijos, „Sarapata“ iš Lenkijos ir „Friedberg“ iš Austrijos, lietuviai „shishi“, „Flash Voyage“, Monikaze, „Afrodelic“ ir daugelis kitų.

Visi už bilietus surinkti pinigai bus skiriami „Blue/Yellow“ ir „1k fund“ paramos organizacijoms. Už bilietą, kuris galioja abi „Europaox Vilnius“ dienas, organizatoriai kviečia mokėti tiek, kiek šiuo metu kiekvienas gali ir nori padėti Ukrainai, o mūsų šalyje apsistojusius Ukrainos gyventojus, pateikusius asmens dokumentą, festivalyje kviečia lankytis nemokamai.

Organizatorių nuotr./Go_A
Organizatorių nuotr./Go_A

Daugiau informacijos apie renginį čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius