-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 06 25

Mylima Italijoje atlikėja iš Lietuvos „Popa“ dalinasi daina ir vaizdo klipu

Užaugusi Klaipėdoje, tačiau įsitvirtinusi Milane, dainininkė „Popa“ (Marija Popadnicenko) šiandien išleidžia naują dainą ir vaizdo klipą „Bon Vivant“. Tai – jau trečioji atlikėjos daina, nugulsianti į pirmąjį albumą.
Atlikėja Popa
Atlikėja Popa / Ippolita Del Bono nuotr.
Temos: 2 Dainos Premjera

„Bon Vivant“ – pasakojimas apie „šabloninius” italus, „don džiovanius”, kurie gyvena lengvabūdišką gyvenimą be rūpesčių ir be rytdienos. Apie savimi patenkintą ir „dolce vita“ ritmu gyvenantį lovelasą, nužengusį iš pikantiškų gandų žurnalų viršelio“, – kūrinį pristato jo autorė Popa.

VIDEO: Popa - Bon Vivant

Dainą, kurioje triumfuoja itališkos vasaros lengvabūdiškumas, atlikėja parašė kartu su italų kompozitoriumi bei prodiuseriu Carlos Valderrama, o įrašų sesijoje dalyvavo Italijos grupių „Fitness Forever“ ir „Nu Guinea“ muzikantai. Kūrinys „Bon Vivant“, kaip ir visa „Popa“ kūryba, yra įkvėptas italiano disco stiliaus. Miksuodama jį su gimtojoje Klaipėdoje skambėjusia estrada dainininkė kuria šviesias ir lengvas melodijas, dažnai iš šalies žvelgdama į Italijos šablonus, madas, per daug metų tarp vietinių nusistovėjusias taisykles ir t.t.

„Bon Vivant“ klausytojai jau gali išgirsti skaitmeninėse platformose Spotify, Youtube, Billboard. Itališką „dolce vita“ fantaziją „Popa“ nusprendė įamžinti ne tik muzikoje, bet ir vaizduose. Taip gimė kompanijos „Baltic Productions“ prodiusuotas vaizdo klipas. Vizualiai papasakoti dainos istoriją ėmėsi lietuvių kūrėjų - režisierės Elenos Kairytės ir prodiuserės Rūtos Jekentaitės kūrybinis tandemas.

Alex Valentina nuotr./Atlikėja Popa
Alex Valentina nuotr./Atlikėja Popa

Lietuvos publikai šis duetas gerai pažįstamas, mat pernai jų Klaipėdos jaunimo teatro grupei „Graži ir ta galinga“ kurtas muzikinis klipas „Žemaitė“ dėl išskirtinio humoro bei stilizuotos realybės nuskambėjo itin plačiai.

Pasak pačių jaunosios kino kartos kūrėjų, Italijos kultūra joms artima ir pažįstama – ne vienerius metus teko dirbti su kūrybiniais projektais tarp Lietuvos ir Italijos. „Video idėja taip pat kilo beskaitinėjant itališko žurnalo „Grand Hotel“ komiksus - ten galima rasti netikėčiausių istorijų, tad bandėm sugalvoti labiausiai klišinę nevykusio meilės romano eigą, kuris tiktų paskaityti trumpai kelionei karštą vasaros dieną“, – pasakoja Elena.

Klipo kūrėjos prisimena, jog kai kurie nufilmuoti kadrai tapo įmanomi tik kaip dabartinės pandemijos pasekmė. „Pirmieji kadrai buvo filmuoti autentiškame Milano tramvajuje, teoriškai - tai nerealu, nes miestas labai judrus ir nuolat skubantis, bet dabartinėmis aplinkybėmis pavyko suderinti atrodo ir neįmanomus dalykus”, - dalinasi Rūta.

Ankstesni „Popa“ singlai ir dainoms kurti vaizdo klipai „Psicomagia“ ir „Mare di Milano“ susilaukė nemažo tarptautinės sklaidos dėmesio – jais dalinosi žurnalai „Vogue“ ir „Rolling stones“, platformos „Vice“ bei „MTV”. Kol tarptautinė publika nekantriai laukia naujų dainų, atlikėja prasitaria: „pirmąjį savo albumą planuoju išleisti 2022 metais, vinilinės plokštelės formatu.“

„Nors mano dainos ir italų kalba, norėčiau, kad jas išgirstų ir už Italijos ribų. Lietuvos klausytojai man labai svarbūs, nes pati esu lietuvė, kiekvieną vasarą leidžiu Lietuvoje ir manau, kad mano kuriamų melodijų lengvumas neturi sienų“, - sako „Popa“, kviečianti išgirsi naujausią savo singlą „Bon Vivant“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius