Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 05

Nauja dueto „Sun Francisco“ daina – tarsi himnas muzikos menui

Šeimyninis alternatyvios pop muzikos duetas „Sun Francisco“ pristato naujausią kūrinį pavadinimu „Don’t Pause“ iš kitų metų pradžioje pasirodysiančio debiutinio albumo. Ši ritmenbliuzo įkvėpta kompozicija – tarsi dueto narių Giedrės ir Makso laiškas muzikai, kuri atima daug, bet dar daugiau ir duoda. Kaip dainuojama pačiame kūrinyje, muzika yra tai, dėl ko sukasi šis pasaulis, ji visa ko pradžia ir pabaiga.
„Sun Francisco“
„Sun Francisco“ / A.Šidlausko nuotr.
Temos: 2 Muzika Dainos

Įdomu ir tai, kad dainoje parafrazuojamos kelios eilutės iš Franzo Schuberto kūrinio „An die Musik“ („Muzikai“), kuris yra vienas garsiausių romantizmo epochoje suklestėjusio vokalinės muzikos žanro lied pavyzdžių.

Lied dainose muzika ir žodžiai sujungiami į vieną nedalomą visumą – būtent tai, kaip teigia patys „Sun Francisco“ nariai, labai atsakingai ir kruopščiai jie siekia daryti ir savo kūryboje.

Kaip ir visas būsimas albumas, „Don’t Pause“ įrašyta bendradarbiaujant su Lietuvoje gerai žinomu muzikos prodiuseriu Snorre Bergerudu iš „Ymir Audio“ įrašų studijos. Dainos vaizdo klipe, kurį, beje, filmavo ir montavo patys muzikantai, kaip tik ir panaudoti kadrai iš įrašų sesijos.

Nuoroda į dainos „Don’t Pause“ vaizdo klipą:

VIDEO: Sun Francisco – Don't Pause (Official Video)

„Norėjome, kad klipe taip pat dominuotų muzika, tad geresnės vietos nei įrašų studija, kur pilna įvairiausių instrumentų, įrangos, kur dainuojama, grojama, programuojama ir nuolat vyksta kūrybinis procesas, ir nesugalvotume.

Be to, pirmieji įrašai mums ypatingai svarbūs ir reikšmingi, tad iš jų sumontuotas klipas įgavo ir tarsi visą šį gyvenimo etapą apibendrinančią simbolinę prasmę“, – apie klipo idėją pasakoja „Sun Francisco“ nariai.

A.Šidlausko nuotr. /„Sun Francisco“
A.Šidlausko nuotr. /„Sun Francisco“

Taigi „Don’t Pause“ vaizdo klipas tarsi praplės lied žanro koncepciją: čia į vieną visumą susijungs ne tik muzika ir žodis, bet ir vaizdas.

„Kaip ir dainuojama pačiame kūrinyje, muzika taps ne tik girdima, bet ir matoma. Labai tikimės, kad, klausantis šios dainos, pause mygtuko spausti nesinorės“, – šypsosi atlikėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius