-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 09

Naujas Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipas „Tu korona“ – vertas siaubo filmo

Marijonas Mikutavičius pristato naują dainą „Tu korona“ ir jos siaubo filmo vertą vaizdo klipą. Dainos muziką sukūrė gitaristas Martynas Kuliavas, su kuriuo Marijonas kažkada pradėjo muzikinę karjerą.
Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipo filmavimas
Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipo filmavimas / Stopkadro nuotr.

„Daina, tiesą sakant, nėra visiškai apie koroną. Ji yra apie moterį įsimylėjusį bičą, kuris jos geidžia, tačiau dar labiau – bijo. Moteris yra tokia mistifikuota, kerus skleidžianti ragana, kokias religiniai psichai vaizduodavo viduramžiais. Bičas, kaip koks įžadus davęs vienuolis, bando save nuo jos izoliuoti, tačiau kartu kankinasi“, – sako Marijonas.

Anot dainininko, tai yra abipusė metafora, kadangi toks pats dvilypis jausmas buvo apėmęs ir saviizoliacijos metu: tarsi ir saugai save lindėdamas namuose, tačiau kartu suvoki, kad negali ten lindėti amžinai, nes išprotėsi.

„Jei jau atvirai, tai nėr ko čia daug filosofuot. Tai tiesiog paprastas priedainis, kurį smagu parėkti“, – apie dainos gimimą pasakoja jis.

Marijonas Mikutavičius – Tu korona:

VIDEO: Marijonas Mikutavičius - Tu korona

Klipo kūryba buvo inspiruota dainininko pomėgio, kuris gal ir nėra žinomas plačiai, tačiau jo artimiesiems ir draugams – seniai jokia paslaptis.

„Matot, aš mėgstu siaubo filmus. Nuo tos akimirkos, kai būdamas gal dešimties per Lenkijos televiziją pamačiau Alfredo Hičkoko „Psycho“. Karts nuo karto vis pagundau pažįstamus kino režisierius pastatyt nacionalinį siaubiaką, tačiau jiems tai atrodo neprotinga mintis. Ką gi – mes kažką bent minimaliai perkėlėm į klipą.

Stopkadro nuotr./Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipo filmavimo akimirka
Stopkadro nuotr./Marijono Mikutavičiaus vaizdo klipo filmavimo akimirka

Jau rašydamas tekstą norėjau, kad dainavimo maniera ir tekstas būtų šiek tiek glitūs: kaip vaikiškame siaubo anekdote, kuriuos pasakodavome naktimis. Pavyzdžiui, skaičiuotė: „Viens, du, be klaidų, sėlini aplink ratu“ buvo inspiruota siaubiakų apie Fredį Kriugerį, kur angliška vaikų skaičiuotė skamba: „One, two, three, four, Freddy's knocking on your door“ – pasakoja Marijonas.

Mergaitės šokėjos Dianos Rekel sukurtas personažas buvo įkvėptas filmo „Švytėjimas“.

„Žinoma, tiek daina, tiek vaizdo klipas – labiau siaubo filmų parodija, nei tikras noras gąsdinti. Su režisiere Barbora Giliūte norėjome, kad jis būtų su šiokios tokios mistikos klišėmis, tačiau linksmas, nes į daugelį siaubo filmų iš principo sunku žiūrėti rimtai“, – sako jis.

Marijono vasaros akustiniai koncertai festivalyje „Untold City“: Kaune – rugpjūčio 20 d., Vilniuje – 26 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius