Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 10

Paaiškėjo šiųmečių M.A.M.A festivalių likimas: „Galimybių pasas kelia daug keblumų“

Prasidėjus vasarai, prasidėjo ir renginių maratonas. Visgi tuo negali pasidžiaugti dalis muzikos festivalių organizatorių, kuriems dėl pandemijos apribojimų teko atšaukti kruopščiai planuotus renginius. Šiemet turėjo vykti ir du M.A.M.A festivaliai – „M.A.M.A. vasara“ ir pirmąkart planuotas „M.A.M.A. jūra“ –, tačiau galiausiai bus surengtas tik vienas iš jų.
„M.A.M.A Vasara“, Martynas Tyla
„M.A.M.A Vasara“, Martynas Tyla / Luko Grušecko, Evelinos Sabaliauskaitės ir 15min nuotr.

Dar žiemą „M.A.M.A“ apdovanojimų organizatoriai pranešė ne tik apie vasarą Raudondvaryje tradiciškai įvyksiantį festivalį „M.A.M.A. vasara“, bet ir apie naujovę – festivalį „M.A.M.A. jūra“, turėjusį vykti 2021 metų Europos jaunimo sostinėje Klaipėdoje.

Visgi birželis įpusėjo, o apie festivalius iki šiol jokių žinių, nepaskelbta ir prekyba bilietais. Tad kas nutiko?

To 15min ir pasiteiravo muzikos prodiuserio, M.A.M.A asociacijos pirmininko Martyno Tylos. Visgi jis nedelsdamas nuramino, kad šią vasarą renginyje „M.A.M.A. vasara“ festivaliautojai sudalyvauti tikrai galės – jį Raudondvaryje planuojama surengti rugpjūčio pabaigoje.

Tačiau to paties M.Tyla negalėjo pasakyti apie pirmąsyk planuotą festivalį „M.A.M.A jūra“, turėjusį įvykti pirmoje liepos pusėje. Jis neslepia, kad jo šiemet surengti nepavyks.

„Kai buvo priimtas sprendimas vėl paleisti renginius, laiko iki šio festivalio buvo likę per mažai, žmonės dar nepripratę. Supratome, kad neturime daug laiko – gegužės pradžioje situacija jau buvo aiški, bet bilietus turėjome pasileisti anksčiau“, – teigia M.Tyla.

Ar pajūryje šis renginys įvyks kitais metais, Martynas kol kas taip pat nėra užtikrintas. Tačiau jis tikisi, kad rugpjūčio pabaigoje suplanuotas festivalis „M.A.M.A. vasara“ parodys esamą situaciją. Anot pašnekovo, didžiausią galvos skausmą šiandien sukelia galimybių pasas.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Tyla
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Martynas Tyla

„Tikimės, kad viskas pagerės. Norėtume rengti kitais metais, nes pajūryje daug žmonių. Gal bus su galimybių pasu, o gal jau jo nebebus. Gal bus jau kažkokie lengvesni nurodymai.

Bet kol kas jis tikrai sukelia daug keblumų. Žmonės į jį žiūri labai skeptiškai. Vieni duoda pasą, o kiti ne. Vieni nori rodyti, kiti ne. Tą patį girdžiu ir iš kitų organizatorių“, – sako jis.

Pasiteiravus, ar šiais metais festivalyje „M.A.M.A vasara“ dėl pandemijos galime tikėtis kokių nors pokyčių, M.Tyla patikina, kad niekas nesikeis.

„Pagrindiniais dalyviais bus nominantai, laureatai ir kitos Lietuvos žvaigždės. Nepamirškime, kad M.A.M.A tikslas yra populiarinti lietuvišką muziką. Todėl mūsų prioritetas – ne užsienio žvaigždės, o Lietuvos atlikėjai. Tiek jauni, tiek esami, tiek mažiau ar daugiau žinomi. Po tokio sunkaus periodo mums suteikta didelė scena ir, jei gerai supratau, būsime šią vasarą net didžiausi“, – džiaugiasi jis.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Festivalis „M.A.M.A. vasara“
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Festivalis „M.A.M.A. vasara“

M.Tyla akcentuoja, kad jų organizuojami renginiai žiūrovams turėtų suteikti ir tam tikrą patogumą. Pašnekovas sako, kad kiekvienas atlikėjas koncertuoja po 25 minutes, tad žiūrovams jų klausyti nepabos.

„Festivalis tuo ir pasižymės, kad vienoje vietoje bus daug žinomų atlikėjų, kurie atliks žinomiausius hitus. Nereikės vargti ir klausyti to, kas nepatinka. Viskas bus spontaniškai, greitai, dinamiškai ir labai smagiai“, – sako jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius