Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 26

Paskaičiuokime: kiek kartų šią vasarą koncertavo Lietuvos atlikėjai?

Po tamsos muzikos pasaulyje atėjo šviesa – besibaigianti 2021-ųjų vasara žinomiems Lietuvos atlikėjams įsimins kaip itin užimta. Savo įspūdžiais šiuo darbingu laikotarpiu su 15min pasidalinę dainininkės Natalija Bunkė, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, grupės „Saulės kliošas“ muzikantas Laurynas Šarkinas bei akordeonistas Martynas Levickis džiaugiasi, kad jų pasirodymų paklausa nemaža, tad uždarbis ir gerbėjų plojimai bent iš dalies kompensavo karantino mėnesius be darbo.
Natalija Bunkė, Martynas Levickis, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Laurynas Šarkinas
Natalija Bunkė, Martynas Levickis, Nijolė Pareigytė-Rukaitienė, Laurynas Šarkinas / Asmeninio archyvo, 15min, Adamo Aleksėjėvičiaus, 15min nuotr.

Regis, po ilgo karantino dauguma žmonių išties pasiilgę laisvės, renginių ir buvimo draugų kompanijose, todėl mielai renkasi savo vakarus praleisti gyvo garso koncertuose ir atsipalaiduoti po įtemptos dienos darbe.

Atlikėjai tokiu savo gerbėjų sprendimu itin džiaugiasi – pavyzdžiui, akordeonistas Martynas Levickis per dieną kartais sugroja net 3 koncertus, grupė „Saulės kliošas“, jeigu tik panorėtų, galėtų groti kiekvieną dieną, ką Nijolė Pareigytė-Rukaitienė ir daro, o tuo metu Natalija Bunkė atidžiai rezervuoja dienas jau ir rudens pasirodymams.

Apie 50 koncertų per vasarą

Teiginį „darbinga vasara“ pabandykime pagrįsti skaičiais, nors beveik visi atlikėjai pripažino, kad koncertų suskaičiuoti nepavyksta. Vis dėlto Natalija Bunkė buvo tiksli.

Liepos mėnesį ji teigia turėjusi 25 koncertus, o rugpjūtį vos keturiais mažiau – 21. Birželis atlikėjai buvo ramesnis, suaktyvėjimą Natalija pajuto tik mėnesio pabaigoje. Negana to, N.Bunkė jau yra suplanavusi koncertus iki pat rugsėjo pabaigos, kurie vyks ne tik savaitgaliais, bet ir darbo dienomis.

Vidutiniškai į Natalijos koncertus ateidavo nuo 400–700 žiūrovų. Jeigu bilieto kaina, pavyzdžiui, 20 eurų, uždarbis vien tik iš vieno tokio koncerto gali siekti 8000–14000 eurų.

„Aišku, mes mokame kosminius mokesčius, bet uždarbis yra tikrai normalus“, – džiaugiasi atlikėja.

Asmeninio archyvo nuotr./Natalija Bunkė
Asmeninio archyvo nuotr./Natalija Bunkė

„Vasara – atlikėjų šienapjūtė“

Kaip ir kiekvieną vasarą, taip ir šįmet „69 danguje“ merginos neslepia turėjusios daug koncertų. Grupės narė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė juokauja, kad vasarą vadina atlikėjų šienapjūte, todėl aktyvesniu gyvenimo ritmu per daug nesistebi.

Tiesa, koncertus jai suskaičiuoti sudėtinga, nes ji dainuoja ne tik grupėje, bet ir viena, be to, dar veda renginius.

„Būna, kad renginiai vyksta kiekvieną dieną, pavyzdžiui, tokia buvo praeita savaitė“, – pripažįsta N.Pareigytė, pratęsdama, kad ne visą vasarą buvo taip, bet vidutiniškai ji koncertuodavo keturis kartus per savaitę.

Kai „69 danguje“ grojo miesto šventėse, jų pasiklausyti buvo atėję tūkstančiai žiūrovų. Vis dėlto pačios merginos neslepia, kad statistikos, kiek žmonių apsilanko jų koncertuose, neveda.

Paskutinėmis šios vasaros dienomis grupei dar nusimato ir daugiau privačių renginių bei viešų pasirodymų pajūryje.

„Užsakymų yra daug. Kai kurie rengia savo gimtadienio vakarėlius, nors tikrąjį gimtadienį šventė balandžio, kovo ar net sausio mėnesį. Visi pasiilgę buvimo su draugais ir artimaisiais“, – 15min pasakoja atlikėja.

Luko Grušecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr./„69 Danguje“
Luko Grušecko ir Evelinos Sabaliauskaitės nuotr./„69 Danguje“

Jei panorėtume, koncertų galėtų būti daugiau

„Saulės kliošo“ koncertų reklamos šmėžuoja visur, kur tik pasisuksi. Spėjome, kad galbūt jie pasiekė koncertų rekordą, tačiau grupės lyderis Laurynas Šarkinas nemelavo ir pasakė, kad tiksliai pasirodymų neskaičiavo.

„Per mėnesį turime kokius 8–10, o per savaitę – 2–3. Labai sunku suskaičiuoti, bet turbūt apie 50 per visą vasarą“, – sakė L.Šarkinas.

Asmeninio albumo nuotr./Saulės kliošas
Asmeninio albumo nuotr./Saulės kliošas

Kalbant apie pinigus, grupė uždirbo panašiai, kaip ir pernai. Laurynas neslepia, kad daug kas priklauso ir nuo jų pačių norų.

„Jeigu mes norėtume, galėtume groti kiekvieną dieną, nes atsirastų visokių galimybių, tačiau taip negalima, nes pavargstame, norime tobulėti“, – šypsojosi jis, teigdamas, kad svarbu atsirinkti, kur nori groti, o tam įtakos turi net ir koncerto vieta.

98 proc. visiškai išparduotų koncertų

Tai, kad vasara darbinga, 15min patvirtino ir Martynas Levickis, pridėdamas, kad dėl to jaučiasi labai laimingas. Atlikėjui laimę teikė dar ir faktas, kad daugiau grojo ne privačiuose renginiuose, o viešuose koncertuose, o net 98 proc. iš jų buvo išparduoti visiškai.

„Vieši koncertai yra mano, kaip menininko, pirminė misija“, – atskleidė M.Levickis.

Liepos mėnesį akordeonistas grojo Vokietijoje, o rugpjūtį turėjo koncertinį turą Lietuvoje. Per savaitę Martynui tenka surengti kelis pasirodymus, o šį penktadienį jis gros net tris koncertus per vieną dieną.

Ryčio Šeškaičio nuotr./Martyno Levickio ir „Mikroorkéstra“ koncertas „Keturi metų laikai“
Ryčio Šeškaičio nuotr./Martyno Levickio ir „Mikroorkéstra“ koncertas „Keturi metų laikai“

O štai kitą savaitę muzikantas skris į Stambulą, kur gros su Stambulo simfoniniu orkestru miesto festivalyje, vėliau – į Vokietiją, kur vyks jam asmeniškai svarbus koncertas Leipcige, diriguojant Andrisui Nelsonui ir grojant „Gewandhauso“ orkestrui.

„Mes atidarysime jų koncertinį sezoną. Drauge su dar keliais kolegomis grosime šiuolaikinį kūrinį, koncertą akordeonui, smuikui ir violončelei su simfoniniu orkestru.

Planai didžiuliai, tikiuosi, kad jie įvyks, nes tai yra svarbūs posūkiai mano karjeroje“, – džiaugėsi Martynas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius