-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 07 17

Paskutinė „Positivus 2017“ diena: Jose Gonzalezas, „The Lumineers“ ir „alt-J“

Paskutinė „Positivus“ diena kiekvienąkart yra nemenkas iššūkis. Jėgos lyg ir senka, tačiau pasirodymai – patys geriausi. Pagrindinėje scenoje: Jose Gonzalezas, „The Lumineers“ ir „alt-J“. Jie daugelį privertė iš anksto susidėti daiktus, kad prieš vykstant į namus būtų galima išgirsti visą koncertą. Žinoma, niekur neskubantys liko vakaroti iki pirmadienio...
„alt-J“ pasirodymas/ „Positivus 2017“
„alt-J“ pasirodymas/ „Positivus 2017“ / Gyčio Vidžiūno nuotr.

José Gonzálezas

Pirmasis didžiosios scenos sekmadienio programą pradėjo argentiniečių kilmės švedas José Gonzálezas, kurio pasirodymą su grupe „Junip“ nuolatiniai festivalio lankytojai girdėjo dar 2014 metais.

Vasario mėnesį šis atlikėjas į koncertą Vilniuje atvyko lydimas ištiso orkestro, tačiau „Positivus“ scenoje jis buvo visiškai vienas. Įsivaizduokite: vienui vienas atlikėjas didžiulėje scenoje beveik be dekoracijų, brazdinantis gitarą ir traukiantis lyriškas balades.

Gyčio Vidžiūno nuotr./José Gonzálezo pasirodymas/ „Positivus 2017“
Gyčio Vidžiūno nuotr./José Gonzálezo pasirodymas/ „Positivus 2017“

Šis pasirodymas tūkstančiams pievelėje nusėdusių ar prigulusių lankytojų suveikė tarsi meditacija. Jo metu nutilo ir nuolat iš vieno ar kito paviljono aidintys sunkaus roko techno muzikos garsai, o vietoje jų skambėjo lyriškieji „Heartbeats“, „Crosses“ „Cycling Trivialities“ ir kiti kūriniai iš solinės atlikėjo karjeros. Žinoma, atlikėjas pamalonino publiką ir grupės „Massive Attack“ dainos „Teardrop“ coveriu.

Tiesa, nors atlikėją šiandien atpažįstame iš jo lyrinių vokalinių melodijų, kurias jis akompanuoja klasikine gitara, tačiau savo muzikinės veiklos pradžioje Gonzálezas grojo sunkesnę muziką. Gimtajame Geteborgo mieste dar dešimtame dešimtmetyje jis su keletu grupių grojo ir gana sunkų pankroką.

„The Lumineers“

Antrieji ilgai laukti festivalio headlineriai – amerikietišką folkroką grojantys „The Lumineers“. Ne vienam, atvykusiam į festivalį, ši grupė ir buvo lėmusi apsisprendimą. Debiutinį albumą grupė išleido 2012-aisiais, o antrąjį – po ketverių metų pertraukos. Abu jie pelnė didžiulę sėkmę ne tik JAV, bet ir Europoje.

Gyčio Vidžiūno nuotr./Grupės „The Lumineers“ pasirodymas/ „Positivus 2017“
Gyčio Vidžiūno nuotr./Grupės „The Lumineers“ pasirodymas/ „Positivus 2017“

Grupės narių istorijoje – daug paieškų. Koncertuoti jie pradėjo 2002-aisiais, tačiau į veiklą rimtai nežiūrėjo ir dažnai kaitaliojo pavadinimus. Vienas jų – „Free Beer“ (angl. Nemokamas alus). Vis dėlto metams bėgant grupės dainų sąraše mažėjo coverių ir daugėjo originalios kūrybos.

Tačiau iš tiesų pastebėti jie tapo tik 2011-aisiais su hitu „Ho Hey“. Jis buvo pagrotas populiaraus serialo sezono pabaigoje, o tai socialiniuose tinkluose sukėlė bangą nacionaliniu mastu. Ne viena radijo stotis kadaise siųstą „The Lumineers“ singlą atrado tik po to, tačiau nuo tada eterio jam tikrai netrūko. Šią dainą savo „iPod“ grotuve turėjo ir buvęs JAV prezidentas B.Obama.

Jų pasirodymas buvo daugmaž toks, kokio galima tikėtis išgirdus jų dainas. Džiugūs, be galo draugiški ir labai profesionalūs. Festivalio erdvė yra būtent tas dalykas, kurio gali trūkti jų dainoms.

„alt-J“

Festivalį vainikavusi grupė – nepaprastai greit išpopuliarėję britų indie rokeriai „alt-J“. Šiuo pavadinimu jie koncertuoja tik nuo 2011-ųjų, tačiau sėkmė šią grupę lydėjo nuo pačių pradžių. 2012 metais išleistas albumas „An Awesome Wave“ pelnė prestižinį „Merkurio“ apdovanojimą, o po poros metų pasirodė „This Is All Yours“.

Gyčio Vidžiūno nuotr. / „alt-J“ pasirodymas/ „Positivus 2017“
Gyčio Vidžiūno nuotr. / „alt-J“ pasirodymas/ „Positivus 2017“

Jų grojamą muziką turbūt tiksliausia įvardyti kaip įmantrią. Dauguma jų dainų yra tarsi sluoksniuotos – besikeičianti harmonija ir tempas, nestandartinis ritmas bei folk ir dub stilių elementai išskiria juos iš masės kitų indie roko grupių.

Galbūt šis pasirodymas festivalio pabaigai buvo kiek per ramus, tačiau publika šūksniais parodė, kad žino kone kiekvieną grupės dainą. Ši muzika turbūt labiau tinka apmąstymams nei šokiams, tačiau didžioji dalis „Positivus“ lankytojų atrodė patenkinti.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ellie Goulding „Positivus“ scenoje: atlikėja, kurios balsas lyginamas su angelo

TAIP PAT SKAITYKITE: Ar esate pasimylėję vasaros festivalio metu? Atsako „Positivus“ lankytojai

TAIP PAT SKAITYKITE: Festivalio „Positivus 2017“ stiliukas: dalyviai nevengia atidengti kuo daugiau nuogo kūno

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius