Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 09 20

„Pelenų“ koncerte – atnaujintas „Bryan Adams Project“ ir geriausios autorinės dainos

„Pelenai“ – gyva lietuviško roko legenda, jau daugiau nei 20 metų savo ištikimiems klausytojams dovanojanti autorinės kūrybos bei geriausių užsienio muzikantų dainų prisodrintus koncertus.
„Pelenų“ 20-ojo gimtadienio akimirka
„Pelenų“ 20-ojo gimtadienio akimirka / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

Spalio 27 d., šeštadienį, sostinės širdyje įsikūrusioje pramogų salėje „Vakaris“ vyks neeilinis, netikėtų muzikinių sprendimų kupinas dviejų dalių „Pelenų“ koncertas, kuriame lietuviškuoju Bryan‘u Adams‘u neretai vadinamas Č.Gabalis su profesionalių muzikantų ketvertu atliks ne vienerius metus plėtotą, brandintą ir originaliai atnaujintą „Bryan Adams Project“ bei geriausias autorines grupės dainas iš įvairių kūrybos laikotarpių.

Dar 2008 m. pristatyta ir per šalį nuvilnijusi „Bryan Adams Project“ programa spėjo pelnyti plataus gerbėjų rato pripažinimą, todėl muzikantai grįžta pasikaustę naujais muzikiniais sprendimais, tačiau nė kiek neišblėsusia charizma, profesionalumu ir iki širdies gelmių žinomų dainų bagažu.

„Tai nėra muzikinė programa, kurią atliekame dažnai. Šįkart pristatysime ir tai, ko negrojome jokiuose ankstesniuose koncertuose. Atrinkome dainų iš naujausio B.Adams‘o albumo, be abejonės, atliksime ir visiems puikiai žinomus, daugybę metų skambančius hitus: „I Do It for You“, „Heat of the Night“ ir daugelį kitų“, – programos rengimo užkulisius atveria grupės „Pelenai“ siela, muzikos ir tekstų autorius, bosinės gitaros virtuozas Gintas Banys.

Muzikantas neslepia, jog programos turinio sudarymas buvo sudėtingas, daug laiko pareikalavęs procesas. Juk Bryan‘as Adams‘as sukūrė daugybę dešimčių dainų ir įrašė beveik 20 autorinės kūrybos albumų! „Pelenų“ įkūrėjas G.Banys atskleidžia, jog atrenkant dainas, skambėsiančias koncerte, dirbta išsikėlus net kelis vertinimo kriterijus. „Atrankos procesas buvo tikrai sudėtingas. Rinkomės tuos kūrinius, kurie yra gerai žinomi publikai, mylimi, taip pat gerai išreklamuoti. Bet tai ne vienintelis kriterijus. Į programą įtraukėme dainas, kurios patinka mums patiems. Nėra nieko blogiau, kai groji, kad ir labai gerai žinomą kūrinį, o jis tau ne prie širdies“, – mintimis dalijasi muzikantas.

Iš tokio pobūdžio projektų dažniausiai tikimasi dviejų dalykų: arba tai bus labai panašu į originalą, arba visos dainos bus perleistos per savitą suvokimo prizmę. G.Banys svarsto, jog „Pelenai“ pasirinks pirmąjį, originalui artimo skambesio, kelią. Pasak jo, muzikiniai sprendimai atlieps originalius dainų įrašus, kurių žmonės pripratę klausytis. Muzikantas taip pat tvirtina, jog baimių dėl lyginimo su pasaulinio lygio dainininku B.Adams‘u, didelių klausytojų lūkesčių nėra. Anot jo: „Būgštauti, regis, nėra ko. Pasiklausius Adams‘o gyvo garso koncertų girdėti, kad nėra nė vieno pasirodymo, kuriame jis kūrinius atliktų identiškai, padainuotų vienodai. Visą laiką atsiranda tam tikrų pakitimų, improvizacijų. Juolab, viskas bus atliekama gyvai, o gyvas skambesys, kaip aš sakau, turi būti šiek tiek murzinas. Kad girdėtųsi, jog grojama gyvai, o ne iš kompakto“.

Dažniausiai „Pelenų” koncertuose jų autorinė kūryba skamba negausiai. Grupės klubinėse programose dominuoja užsienio atlikėjų kūriniai (R.Williamsas, Stingas, R.Stewartas ir kt.), tačiau koncerto pabaigoje gerbėjai „priverčia“ muzikantus net kelis kartus atlikti populiariąją „Lopšinę”. Spalio 27-osios koncertas ypatingas, nes jame be pasaulinio garso hitų taip pat skambės ir gražiausios visų laikų „Pelenų“ dainos.

„Pelenų“ dainų autorius G.Banys teigia, kad savo dainas atlikti kiek paprasčiau. Juk tai – savos kūrybos vaisiai, subrandinti nuo pirmų žodžių iki paskutinių natų. Koncerte skambės kūriniai iš įvairių kūrybinių laikotarpių ir albumų. Pastarųjų atranka vykdyta remiantis tais pačiais kriterijais: atsižvelgta į tai, kas labiausiai patinka klausytojams ir tai, kas artimiausia patiems muzikantams. „Per koncertus matome, kurias dainas klausytojai priima geriau, kurias šalčiau. Iš to, kas gerai, bandome atrinkti tai, kas geriausia. Skambės keletas dainų iš paskutiniojo albumo, kadangi jų stilistika ženkliai skiriasi nuo ankstesnės kūrybos.

Tai dainos, kurios, galbūt, mažiau žinomos, tačiau yra kūrybinio bagažo dalis. Į programą taip pat įtrauksime dainą, kurią parašiau tuomet savo naujagimiui sūnui „Neliūdėk, kad sapnas baigias“. Koncertuose ji labai mylima. Stengsimės, kad programa būtų dinamiška ir žmonės jaustų malonumą; kad šis pasirodymas būtų ne įprasto koncerto formato, o panašėtų į klausymą-pasilinksminimą. Tikiuosi, jog sugebėsime parodyti, kad tai, ką mes darome, mums tikrai labai patinka“ – atvirauja G.Banys.

Smulkmeniškai profesionalus, gerai žinomų, tačiau kiekvieną kartą naujai suskambančių kūrinių kupinas, vaiskią nostalgiją sukeliantis, abejingų nepaliekantis – toks bus spalio 27 d., šeštadienį, pramogų salės „Vakaris“ lankytojams rengiamas vakaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius