Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 12

Prasideda laukiamiausias jaunimo festivalis „Vibelift“: žiūrėkite 15min transliaciją

Gegužės 13-ąją, penktadienį startuoja jaunimo festivalis „Vibelift“, kurį organizuoja Socialinių mokslų kolegija (SMK), rašoma pranešime spaudai.
Atidarymas
Atidarymas / Eimanto Paulausko nuotr.

Jau visai netrukus vienoje scenoje sužibės gausus būrys Lietuvos žvaigždžių: Vidas Bareikis, grupė „8 Kambarys“, Jessica Shy, OG Version, Dalia Belickaitė, Paul de Miko, Donatas Montvydas ir daug kitų, jaunimo mylimų ir sekamų asmenybių. Jau rytoj „Avia Solutions Group“ arenoje Vilniuje Lietuvos žvaigždės dalinsis savo pramintais takais, iššūkiais, patirtimis ir žiniomis renginyje susirinkusiam jaunimui iš visos šalies.

Tiesioginę renginio transliaciją portale 15min galėsite žiūrėti ČIA.

BŪK DAUGIAU! – taip skamba šių metų festivalio šūkis. 2022 metų „Vibelift“ kviečia susitikti ir išgirsti įkvepiančių pranešimų bei patirti, kaip jauno žmogaus svajonės gali virsti realybe ir ko reikia, kad jos realizuotųsi. Festivalyje susirinkusios garsiausios Lietuvos žvaigždės, menininkai, verslininkai, sportininkai, nuomonės formuotojai ir edukatoriai kalba apie esminius gyvenimo klausimus: santarvę ir vienybę, pasirinkimo laisvę ir laisvą valią, ryžtą ir savidiscipliną, poreikius ir jų subalansavimą, emocijas bei jų valdymą.

Eimanto Paulausko nuotr./VibeLift2019
Eimanto Paulausko nuotr./VibeLift2019

„Mūsų misija – gerais ir įdomiais pavyzdžiais parodyti jaunimui, kaip atskleisti savo potencialą ir pasiekti savo tikslų. Pavyzdžiai dažniausiai būna žinomų žmonių, kurie gali įkvėpti jauną asmenį norui siekti daugiau ir nebijoti klysti. Būtent todėl mes rodome ne tik pasiekimų, bet ir klaidų kelią. Jie abudu eina greta vienas šalia kito, bet kurio žmogaus gyvenime“, – pasakoja festivalio pradininkė Gabija Skučaitė. SMK kanclerė pabrėžia, kad jaunieji kūrėjai turėtų suprasti tai, kad net ir sėkmingi žinomi žmonės turėjo praeiti įvairiais patyrimais ir iššūkiais grįstą kelią.

VIDEO: VIBELIFT'19 Aftermovie

Šiemet jaunimo festivalio „Vibelift“ vedėjo amplua patikėtas gerai žinomam atlikėjui ir aktoriui Vidui Bareikiui, kuris drauge su grupe „8 kambarys“ atidaro jau šeštus metus iš eilės vykstantį renginį. Festivalyje pranešimus skaito tokios žvaigždės, kaip Dalia Belickaitė, Paul de Miko, Donatas Montvydas, Remigijus Žiogas, broliai Lavrinovičiai, Vaidas Baumila ir kt. Apie tai, ką reiškia „Būti daugiau“ kalba ir festivalio sumanytoja Gabija Skučaitė.

Eimanto Paulausko nuotr./VibeLift2019
Eimanto Paulausko nuotr./VibeLift2019

Scenoje verda ir atskiros diskusijos, kuriose audžiamos aktualios jaunimui temos. Akvilė Žirgulytė, Šarūnas Januškevičius, Ineta Stasiulytė, Eimutis Kvoščiauskas – puikiai žinomi teatro ir kino menininkai prisimena, koks buvo jų kelias nuo pašaukimo iki savirealizacijos. Atlikėjai Jessica Shy, Rūta Loop, FC Baseball ir Gabrielius Vagelis pasakoja apie patyrimus kuriant muziką bei bandant prisikviesti mūzą. Vienaragių komanda Tadas Burgaila („KiloHealth“), Justina Langaitė („Vienaragių asociacija“), Monika Žvinklytė („Vilandra“), Mantas Mikuckas („Vinted“) dalijasi milijardo vertės sėkmės istorijomis ir paneigs daugybę mitų ar stereotipų apie vienaragių verslą.

Šiemet prie Vibelift festivalio organizavimo jungiasi ir Kazimiero Simonavičiaus universitetas, kuris pagrindinėje renginio scenoje pristato diskusiją su jaunaisiais talentais ,,Kazimieras Simonavičius išrado raketą. Ką išrasi tu?“, kurią veda KSU rektorė doc. dr. Austė Kiškienė ir KSU Verslo inovacijų mokyklos vadovė Deimantė Žilinskienė.

Kaip teigia KSU atstovės, prieš 400 metų Kazimieras Simonavičius išrado raketą, o šiandien Elonas Muskas su savo komanda sėkmingai kuria raketą, skraidinsiančią žmones į Marsą. Tai parodo, kad nesvarbu, kur tu gyveni – svarbiausia yra noras siekti daugiau, puoselėti savo talentus bei svajones, padedančias sukurti tą savo „raketą“, varančią tik pirmyn. Tokia yra ir Kazimiero Simonavičiaus universiteto misija – sukurti studijų erdvę, kurioje jaunas žmogus galėtų siekti daugiau, patenkinant savo žingeidumą ir sustiprinant jį praktiniais įgūdžiais.

Diskusijos dalyviai – jaunieji Lietuvos talentai: Fausta Šukytė, Riana Žiogaitė, Rokas Mizeikis, Džiugas Joneikis, pelnę ne vieną apdovanojimą ir sulaukę pripažininimo ne tik Lietuvoje, bet ir už jos ribų, meno, muzikos, aktorystės srityse. Jie dalijasi ne tik savo sėkmės istorijomis, bet ir atsako į klausimus apie savo vizijas, galbūt net ir peržengiančios Lietuvos ir net laikmečio ribas.

Festivalio programa šiemet nuobodžiauti neleidžia net pertraukų metu, kadangi scenoje pasirodo tokie atlikėjai kaip „8 kambarys“, Evita Cololo, Džiugas, Liepa, Sharray, o festivalio lounge zonoje žiūrovų laukia festivalio vaiberiai, jaunimo tarpe populiarūs nuomonės formuotojai ir pranešėjai, su kuriais galima pabendrauti ir įsiamžinti.

Galiausiai po visų pranešimų savo live show programą pristatys OG Version ir kiti, gerai žinomi scenos atlikėjai: Vilius Popendikis, Paulina Paukštaitytė, Omerta ir Hey!Mix.

Festivalio programa ir bilietai ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius