Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 10 28

Prieš 20 metų išsiskyrusios grupės „Foje“ kūryba – populiariausiose muzikos platformose

Gruodžio 17 ir 20 dienomis didžiausiose šalies arenose pasirodymus surengsiantis Andrius Mamontovas savo gerbėjus pradžiugino malonia staigmena. Nuo dabar geriausius A.Mamontovo grupės „Foje“ kūrinius bus galima rasti muzikos transliacijos platformose „Spotify“ ir „iTunes“. 
Grupė „Foje“
Grupė „Foje“ / Asmeninė nuotr.

Kultinės, dar 1983 m. susikūrusios grupės gerbėjai jau gali klausytis 62 populiariausių „Foje“ dainų, kurios buvo įtrauktos į geriausių kūrinių albumus „Paveikslas“ ir „Kita paveikslo pusė“. Juose galima rasti tokius kūrinius kaip „Meilės nebus per daug“, „Geltoni krantai“, „Laužo šviesa“, „Vaikystės stogas“, „O, mano saule“, „Kitoks pasaulis“.

„Jau seniai sulaukiu gausybės klausimų, kodėl „Foje“ vis dar nežengė į „Spotify“ ir „iTunes“. Nepaisant to, kad jau 20 metų grupės nebėra, džiaugiuosi, kad gerbėjai, klausydamiesi jos dainų, sugeba išlaikyti grupę gyvą. Taigi, tiesiog negalėjau numoti ranka į jų prašymus“, – šypsodamasis sakė A.Mamontovas.

Dalį populiariausių „Foje“ dainų grupės gerbėjai galės išgirsti ir muzikanto koncertuose „Siemens“ ir „Kauno Žalgirio“ arenose metų pabaigoje. Juose skambės ir žymiausi soliniai muzikanto kūriniai.

Andrius Mamontovas su bendraminčiais grupę „Foje“ sukūrė dar 1987 metais. Tiesa, pradžioje kolektyvas vadinosi „Sunki muzika“. Per 14 savo gyvavimo metų kultinė šalies grupė išleido 9 studijinius, 3 koncertinius ir kelis geriausių dainų albumus.

„Foje“ laimėjo visus įmanomus to meto muzikinius apdovanojimus. Iki šiol oficialiai yra parduota daugiau kaip 200 000 šios grupės albumų kopijų – tai yra vienas geriausių rezultatų nepriklausomoje Lietuvoje.

Grupė „Foje“ iširo 1997 metais. Paskutinio vilniečių pasirodymo sostinėje klausėsi 60 tūkst. žmonių. Šio pasiekimo iki šiol nėra pavykę pakartoti nė vienai Lietuvos grupei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius