-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 11 22

„RebelHeart“ staigmena: pristato vaizdo klipą Vytauto Kernagio dainai

Vėlų penktadienio vakarą savo feisbuko paskyroje grupė „RebelHeart“ pasidalijo vaizdo įrašu ir lakonišku užrašu: „Tiesą žinot geriau.“ Pasipylė žinutės su klausimais – kur čia vyko, kada, kodėl aš nemačiau? Taigi, apie viską plačiau ir aiškiau.
„RebelHeart“
„RebelHeart“ / Grupės nuotr.

„Vasaros pabaigoje kėlėmės keltu iš Klaipėdos į Smiltynę ir kažkas ištarė skambiąją frazę „Benai, plaukiam į Nidą“ iš legendinio Lietuvos kino klasikos filmo „Maža išpažintis“ (1971), kuriam šiemet sukako 50 metų. Prisiminėme ir šviesios atminties maestro Vytautą Kernagį. Šių metų pavasarį buvo paminėtos 70-osios jo gimimo metinės. Taip sklendžiant per prisiminimus, atsiminėm, jog prieš kiek daugiau nei dešimt metų esame įrašę vieną Vytauto Kernagio dainą...“ – pasakoja grupė.

Dainą „Tiesą žinot geriau“ grupė aranžavo ir įrašė prieš daugiau nei 10 metų, besiruošint V.Kernagio atminimo koncertui. Dainos teksto autorius Stasys Jonauskas, ji buvo įtrauka į V.Kernagio albumą „Teisingos dainos“ (2003).

„Jau kurį laiką feisbuko puslapyje dalinamės archyviniais, niekur nerodytais kadrais, prisiminimais, kurie ilgai dulkėjo stalčiuose… Šį kartą norėjome tiek parodyti Darių raudoną, tiek prisiminti, kokie masiniai šou ir renginiai Lietuvoje vykdavo, tiek priminti šią unikalią V.Kernagio dainą, kurios tekstas, toks iš pradžių keistas ar nesuvokiamas, dainos eigoje įgauna gana aktualią šiam laikmečiui prasmę. Vaizdas nėra itin aukštos kokybės, juk 2004-ieji šiandien jau tikras archyvas! Na, o bendra vaizdo ir garso kompiliacija, tikimės, užduos reikiamus klausimus…“

Vaizdo klipo medžiaga surinkta iš visų laikų didžiausio Lietuvos baikerių renginio – „Bike Show Millenium“ šventinio koncerto (2004). Jo metu žinomi Lietuvos muzikantai atliko užsienio grupių ir atlikėjų dainas, o koncerto eiga buvo apjungta į vientisą, teatralizuotą, kostiumų ir muzikos šou. „RebelHeart“ tą kartą pasirodė kaip Marilyn Mansonas, pasirodymo metu grupės vokalistas Darius Mickus vilkėjo vieną įspūdingiausių ir drąsiausių scenos kostiumų savo istorijoje.

RebelHeart – Tiesą žinot geriau:

VIDEO: REBELHEART - Tiesą žinot geriau

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius