2022 04 21

Rūta Ščiogolevaitė pradeda naują etapą: pristato itin asmenišką autorinę dainą

Net po 25-erių metų scenoje Rūta Ščiogolevaitė vis dar gali nustebinti: pavasarį ji pradeda kūriniu „Nauja diena“, kuris, pasak atlikėjos, simbolizuoja ir naują kūrybinį etapą, kuriam ji jaučiasi ypač pasiruošusi.

„Susidėjo daug skirtingų faktorių, kurie mane vėl įkvėpė rašyti dainas, taip pat po daug laiko vėl dirbu su didele, itin palaikančia komanda ir tai labai motyvuoja“, – sako su „Elitaz music“ bendradarbiavimą pradėjusi dainininkė.

Vyriausiasis kūrybos namų „Elitaz“ prodiuseris Gediminas Jaunius taip pat džiaugiasi atsinaujinusia „Elitaz music“ ir Rūtos partneryste, rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime spaudai.

„Jau matome, kad ji atneša abipusių sėkmių, o klausytojams naujų Rūtos solinių dainų. Dirbti su unikalių balsų savininkais yra vienas strateginių „Elitaz music“ tikslų, todėl ypač vertiname abipusį pasitikėjimą, kurio vedini drauge su Rūta turime dar daugiau drąsių svajonių ir ambicingų planų“.

Žiūrėkite pokalbį:

VIDEO: Rūta Ščiogolevaitė pristato kūrinį „Nauja diena“: „Po ilgo laiko, jaučiu, kad vėl labai noriu rašyti dainas“

Apie tikėjimą, kad viskas bus gerai

Daina „Nauja diena“ išeina pavasarį, po Šv. Velykų, vis dar skaudžiame pasaulinių įvykių kontekste ir Rūta neslepia, kad būtent visos šios patirtys, virsmai, išgyvenimai ir atsispindi kūrinyje.

„Dainos prasmės yra tiek labai asmeniškos, siekiančios giliausias mano širdies kerteles, tiek labai atviros – paliečiančios tai, ką išgyvena visas pasaulis. Tai pirmoji pastebėjo mano mama: klausydama eilutės „kol ji gyva, kol šviečia“, mama pasiteiravo, kas gi yra „ji“. Tai labai geras klausimas, nes atsakymą, kas yra JI, kas padeda laukti naujos dienos su viltimi, kiekvienas klausytojas gali atrasti ir individualiai: tai gali būti ir mano minėta žvakė, saulės šviesa arba, kaip ir užsimenu dainoje – nauja diena“, – sako Rūta ir papildo, kad viltimi gali tapti ir pati muzika.

„Muzika (o kartu ir ši daina) ir gydo, ir guodžia. Tai mane ir atvedė į šį kūrinį – ilgesys to šviesesnio, ramesnio rytojaus“.

VIDEO: Rūta Ščiogolevaitė - Nauja Diena

Vaizdo klipą kūrė KaYra

Rūta atvirauja, kad kartu su nauja daina ji žengia ir į naują kūrybinį periodą.

„Viskas susidėjo: tiek naujas asmeninio gyvenimo etapas, tiek situacija pasaulyje, tiek pavasaris, tiek kūrybos ilgesys: ilgą laiką nerašiau, o dabar jaučiu, kad vėl turiu ir noriu labai daug pasakyti, noriu muzika skleisti jausmą, kuris turi magišką galią kažką keisti“, – sako atlikėja.

Ištikimiausi Rūtos fanai pastebės, kad ypatinga ne tik nauja Rūtos daina, bet ir Kristinos Radžiukynaitės-KaYros režisuotas vaizdo klipas, kuriame jautriai skleidžiasi ir Rūtos asmenybė.

„Ši daina, bent jau man, yra apie viltį ir šviesą. Galvojau, kaip ją reikėtų perteikti ir supratau, kad geriausiai tai atspindi pati Rūta: jos tikras, sielą veriantis žvilgsnis, begalinė šiluma ir branda. Norėjau parodyti jos moterišką, trapiąją pusę“, – sako K.Radžiukynaitė.

Tiek klipo režisierė, tiek atlikėja pastebi, kad dirbi kartu buvo labai lengva – abiejų vizijos sutapusios, tad vienai moteriai puikiai pavyko atskleisti kitą.

„Labai nudžiugau, kad Rūta pasitikėjo manimi: kai tik pradėjau savo atlikėjo karjerą įvairiuose projektuose ji buvo mano mentorė, mano veidrodis – labai daug iš jos išmokau ir iki šiandien žaviuosi šia gražia, charizmatiška moterimi“, – sako Kristina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius