Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 05 03

Šią savaitę „Muzikos salė | Gyvai“ scenoje – abejingų nepaliksianti Bjelle ir po trejų metų sugrįžusi grupė „Deeper Upper“

Jau darosi įprasta antradienio ir penktadienio vakarus pašvęsti kokybiškai lietuviškai muzikai. Šią savaitę virtualus, analogų Lietuvoje neturintis koncertų ciklas „Muzikos salė | Gyvai“ kviečia akustiniam, jaukiam susitikimui su atlikėja Bjelle ir po kūrybinės pauzės grįžusia grupe „Deeper Upper“.
Atlikėja Bjelle
Atlikėja Bjelle / Ryčio Šeškaičio nuotr.

Išskirtinis renginys „Muzikos salė | Gyvai“ šį pavasarį subūrė melomanus ir scenos išsiilgusius atlikėjus į vieną erdvę. Kaip ir kiekvieną savaitę, susitikimo vieta nesikeičia – gyvos atlikėjų transliacijos visiems prieinamos AGATA LT „Youtube“ kanale.

Gegužės 4 dieną į virtualią sceną įžengs jausmingoji Bjelle, kuri muzikoje dievina minimalizmą, akustinių ir elektroninių tembrų derinius ir paprastumą – galimybę dainą išgyventi per žodį ir melodiją. Atlikėja atskleidžia, kad naujame jos albume dalis dainų bus atliekamos dar niekur negirdėtu grojimo principu.

„Mano naujausias albumas yra dvilypis – tarsi dviejų Bjellių sintezė. Vienoje pusėje dominuoja akustika, o kita kūrybos dalis susijusi su naujomis technologijomis. Dalis dainų bus atliekama su instrumentu – VR žaidimų kontroleriu, kuris retai arba dar visai netaikomas muzikoje“, – pasakoja atlikėja.

Pasak Bjelles, virtualiame koncerte skambės ne tik muzikinės premjeros iš šviežutėlio jos albumo, bet ir dalis dainų iš debiutinio „PLANet B“.

„Šie albumai gan skirtingi. Naujame – daugiau atvirumo, nuogumo ir pačios manęs. Dainos nemoralizuoja kaip reikia gyventi, kas yra gerai ar blogai. Dainos daugiau pasakoja apie tai, kokia esu, kaip išgyvenau tam tikrus etapus. Kai kurios istorijos malonios, teigiamos, o kitos yra svarbios dėl išgyventų pamokančių patirčių. Naujausiame albume sudėjau savo vertybes laikinumui, gamtai, atidumui ir pagarbai, neperkraunant dainų metaforomis, neieškant paslapties ir mistikos, kurias buvo galima atpažinti pirmajame albume „PLANet B“, – komentuoja dainininkė.

Aštuntą „Muzikos salė | Gyvai“ savaitę pabaigia vaikinų grupė „Deeper Upper“, kurie neabejingi elektroninės ir roko muzikos skambesiui. Po trijų metų tylos ši grupė grįžta į sceną su trenksmu – greit pasirodys ir naujausias jų albumas, o muzikinės naujienos skambės AGATA LT scenoje.

„Ši kūrybinė pauzė mums buvo naudinga – galėjome atsitraukti nuo savo muzikos ir pareflektuoti į tai ką jau 10 metų darome. Bet svarbiausia, dabar artėja labai įdomus etapas. Greit dienos šviesą išvys mūsų naujausias albumas, kuriame visos dainos yra parašytos lietuvių kalba. Mums tai buvo savotiškas iššūkis, nes iki šiol tekstus rašėme tik anglų kalba. Tačiau visas kūrybinis procesas susiklostė natūraliai ir jaučiames užtikrinti dėl to, jog muziką atliekame savo gimtąja kalba“, – mintimis dalinasi „Deeper Upper“.

Scenos ir žiūrovų emocijų išsiilgusi grupė pasakoja, kad šis albumas bus vienas jautriausių jų darbų. Nors po pertraukos yra įvykę pokyčių, vienas dalykas nesikeičia – jų kūryboje visada galima girdėti tą vieną ypatingą natą, kuri unikali „Deeper Upper“ muzikoje.

„Šiame albume nugulė labai skirtingos istorijos – tiek mūsų visų trijų patirtys, tiek ir išgalvotos istorijos, kuriose slypi ir tiesos apie mus. Su šiuo albumu mes labiau atsigręžėme į save. O lietuviški tekstai privertė dar šiek tiek kitaip patiems – išgirsti savo kūrybą. Svarbu yra tai, kad nors keičiamės, mes vistiek turime tą natą, kuri palaiko „Deeper Upper“ skambesį. Tai sintezatoriai, minorinė nata. Nors mes gyvenime esame labai pozityvus žmonės, tačiau muzikoje mus žavi gylis, kartais melancholija ar nostalgija“, – pasakoja grupės nariai.

„Muzikos salė | Gyvai“ AGATA LT „Youtube“ kanale gegužės 4 d. 20 val., akustinis Bjelle pasirodymas, gegužės 7 d. 20 val. „Deeper Upper“ sugrįžimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius